OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Palvattua rusakkoa/jänistä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
marionella
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2006 12:47    Viestin aihe: Palvattua rusakkoa/jänistä Vastaa lainaamalla viestiä

Riippumassa on kolme isoa rusakkoa. Kehotettiin palvaamaan lihat. Onko kellään kokemusta palvatusta pupupaistista???
_________________
Countrygirl
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.01.2006 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpa hyvinki kokemusta, justiisa pistelin aamupalaksi poskeen tähteet eilisestä rusakkopäivällisestä, niin siitä palvaamisesta, ajatus on hyvä ja maku myöskin mutta siinä palvaus operaatiossa saa olla tosi tarkkana niinkuin ketunpesällä ettei tuu jusseista sellasta poronkuivaliha tyylistä evästä, kuivaa ja kovvaa, ite suosin tuollasta mukaeltua palvausta elikkä pistän lihat savupönttöön muutamaksi minuutiksi että savunmaku tarttuu ja sieltä sitte kera mausteitten uuniin niin hyvä tullee, mutta kokeile toki palvausta mutta muista varotuksen sana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4278

LähetäLähetetty: 22.01.2006 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

yks tuttu kehu palvaavansa nuo ristiturvat. niin ku lyö pönttöön niin ne pitää olla siellä kauan, mutta kitutulella pittää. sillä oli tarkatkin ohjeet, mutta ku ei muista. eka suolaveessä antaa uida useamman tunnin ja sitten sinne pönttöön. ei tosiaan muista noita seoksia eikä palvausaikoja Mad
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marionella
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2005
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 09.02.2006 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palvirusakko oli varsinainen makuelämys, siis todella hyvää!!
Kolmen rusakon lihat verkkoon, suolaus ja savustus (siis palvaamossa ja päälle laittoivat vielä siansilavaa antamaan mehevyyttä) kesti viikon. Lisäksi palvasin hirveä ja kaurista - rusakko ja kauris maistui ehdottomasti parhailta. Hirvenlihan päälle olisi myös voinut laittaa sitä siansilavaa.
_________________
Countrygirl
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 07.03.2006 14:00    Viestin aihe: Mistä verkkoa? Vastaa lainaamalla viestiä

Itselläni on tarkoitus savustaa jänistä verkkopusissa. Osaisiko joku kertoa, mistä "juhlakinkkujen verkkosukkia" voisi ostaa? Millaista marinointia/maustamista suosittelette?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1000
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 07.03.2006 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkkuverkkoa saa yleensä lähimmästä marketista jossa on oma lihatiski. Ainoa ongelma voi olla "putken" koko. Kymmensenttiseksi venyvään verkkoon uppoaa aika pirusti pupua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1715

LähetäLähetetty: 18.09.2007 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa pienimuotoinen "palvisauna" värkättyä ja pitihän sitä päästä jäniksen lihan palvausta kokeilemaan. Hieman epäilytti lopputulos, sillä eipä ole aikaisempaa kokemusta palvauksesta, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Palvisaunan esilämmityksen suoritin koivulla n.100 asteeseen, jonka jälkeen nostin jäniksen lihat palvautumaan. Lihoja pidin ensin vuorokauden 10% suolavedessa.



Itse palvausprosessin aikana käytin saunan lämmittämiseen ja savustamiseen vain leppähalkoja. Lihat roikkuivat vajaa 3 tuntia saunassa ja lämpö ei kertaakaan noussun yli 110 asteen. Leppähalkoja joutui nakkaamaan aina muutaman kerrallaan noin 20 minuutin välein, jotta jonkinlainen hiillos säilyi koko prosessin ajan.




Lopputulos ainakin kävi omaan makuhermoon hyvin. Ainoastaan liha jäi hivenen harmaaksi keskeltä, mutta eipä tuo makua haitannut. Oikea palvauksessa käytetty suola pitäisi lihan kauttaaltaan nätin punertavana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.625
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Hei 2005
Viestejä: 841

LähetäLähetetty: 18.09.2007 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivineva on korvausvelvollinen, kun tietokoneen näppikset eivät enää toimi kuolauksen seurauksena Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1715

LähetäLähetetty: 19.09.2007 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyykin olla tulevaisuudessa varovaisempi mitä lähettää Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stuora-cuonja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Syy 2005
Viestejä: 29
Paikkakunta: Oulunsalo

LähetäLähetetty: 21.09.2007 21:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivineva oliko suola kohillaan? Ite vastaavalla savustimella palavannut lihhaa ja kallaa. Liha jää keskeltä harmajaksi, jos on vähänkään paksumpi palanen, mutta makuun se ei vaikuta. Routapaistin ohojeella oon palavannut hirvnpaisteja ja tulos on ollut omaan suuhun passelia.

ps. teeppä osasta palavijäneksistä palavilihakeittoa, nam Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1715

LähetäLähetetty: 23.09.2007 16:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suola oli kohillaan ja eilen tuli testattua palvilihakeittokin, hyvää oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zenith
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Mar 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Pirkanmaalla asutaan mutta metsästän Sisä-Savossa ja Villi Pohjolassa

LähetäLähetetty: 06.12.2007 01:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivinevan sydeemiä täytyy kyllä kokeilla "luonnossa" tulevalla metsästyskaudella kun on suunnitelmissa rakentaa tee - se - itse kulmäsavustusboksi. Onneksi on aikaa miettiä miten saa perinteisen palvaamon- ja kylmäsavustuslaitoksen yhdistettyä samaksi kopiksi.

Voisitko Kivineva lähettää vaikka YV:nä lisää kuvia tehtaastasi ja kokemuksesen tuomia vinkkejä.

Tänä syksynä on taas tullut pupuja niin mukavasti, että palvautan niitä peuranlihojen ohessa. Saas nähdä miltä palvattujänis maistuu ja kuivuuko paljon palvauksessa.
_________________
hassu homini lupus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1715

LähetäLähetetty: 06.12.2007 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän näköinenhän se on.




Tulipesäksi on istutettu vanha saunankiuas, joten ei tarvinnut tulitiilistä erikseen muurata tulipesää.
Kiuas on rälläkällä riisuttu ylimääräisistä kuorista ja lyhennetty mahdollisimmän lyhyeksi. Kiukaan päällä on paksuista harjateräksistä tehty peti, jonka päälle on ladottu suunnilleen nyrkinkokoisia kiviä reilu 300mm - "savusaunan kiuas".

Lihojen alla on rosterista tehty pelti, jossa pidän palvauksen aikana vettä. Tämä estää lihoista valuvan nesteen valumisen suoraan kuumille kiville. Myös kiuaskivien väliin on upotettu vanha kattila, jossa on vettä kiehumassa. Palvauksen aikana pitää myös heitellä "löylyjä" - tämä estää lihan pintaa kuivumasta.

Seinään on upotettu lämpömittäri lihojen kohdalle. Lämpötila on nykyisin ollu 80-100 astetta. Palvattavaan paistiin olen erikseen tökännyt digitaalisen sisälämpömittarin, jolla lihan kypsyysastetta on helppo tarkkailla.

Onhan tuolla tullut palvattua kaikenlaista lihaa ja ihan syötävää on tullut. Kalaa en ole vielä ehtinyt kokeilla - kehuvat ainakin, että tulee parempaa kuin pikkupöntössa.

Niin ja juomapuolta ei saa unohtaa, tämä estää palvaria kuivumasta Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1715

LähetäLähetetty: 08.12.2007 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän illan tuotoksia


Samalla vähän iltapalaa selaillessa foorumia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stuora-cuonja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Syy 2005
Viestejä: 29
Paikkakunta: Oulunsalo

LähetäLähetetty: 09.12.2007 00:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vuan kyllä oot ilikiä, ku kiusaat meitä näläkäsiä Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com