Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
hetsuppi
Liittynyt: 13 Tam 2006 Viestejä: 6 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 01.02.2006 16:56 Viestin aihe: Kauriista muonaa |
|
|
Sunnuntaina tössäytin kauriin vasan haulikolla. onnistuneen metsästyksen jälkeen alkoi huolestuttaa ruhon käsittely
Onneksi löytyi Metsästäjä lehden numerot 5/05 ja 1/06. Riiputuksen jälkeen eka iltana palottelin ruhon ohjeiden mukaan. Jätin palat viileään ja seuraavana aloin tarkemman lihan käsittelyn. Yllätyin positiivisesti laparullien tekemisen helppoudesta ja mausta.
Tosin erehdyin laittamaan rullien sisään mausteeksi, rosepippuria hieman liikaa(vei riistan maun) . Mutta seuraavana päivä jääkaapissa tekeentynessä paistoksessa maku oli tasaantunut.
Yleensä kannattaa yrttejä käyttää ilmeisesti aika miedosti. Rullassa oli myös kuivattua ruohosipulia ja merisuolaa.
No joo, valkosipulia ilman muuta kinkkuun. Tein nekin ohjeen mukaan poistamalla suoliluun ja sääriluun. ja narulla kiinni.
Paistoa en vielä tehnyt, mielisin vähän jääpaistia tehdä.
Toisen jos paistaisi perinteisesti kinkku pussissa.
Vasa kun oli ei oikein ulkofileistä kruunut onnistu, näin ensikertalaiselta.
Pakastin fileen luineen ja selän omanaan, tietysti halkaistuna.
ONko vinkkejä näihin? pieniä ovat palat, eikä traattisi ihan pilata.
Omasta mielestäni paloittelu onnistui muuten nappiin. Kun vertaili lehtikuviin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|