Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Eräkelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 180 Paikkakunta: Varsinais-Suomi/Vakka-Suomi.
|
Lähetetty: 11.03.2013 23:47 Viestin aihe: Jäniksen/rusakon riiputus keskellä talvea. |
|
|
Mites riiputatte jäniksiä/rusakoita talvi aikoihin,kun mietin kovia pakkasia,kun jäätymistä ei riipunnassa saa tapahtua..?
Kellaria ei ole,mutta suljettu autokatos on,joten pitäisköhän hankkia ulkokäyttöön soveltuvan jääkaapin tai kylmäkaapin,jossa sais oikean lämpötilan ja jäätymisestä ei olis vaaraa..?
Neuvoja kaipailisin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Osmosaali Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2012 Viestejä: 1714 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 12.03.2013 01:21 Viestin aihe: |
|
|
Joku vanha lastulevy kaappi ja sisäpuolen kun vuoraa esim. uretaanilevyllä tai styroksilla saa lämpötilan halutunlaiseksi aika pienellä vaivalla. Pakkasvahti on toimiva ja edullinen lämmitin mikä ei kuitenkaan nosta lämpötilaa korkeaksi. _________________ MIKÄ? MISSÄ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 12.03.2013 08:56 Viestin aihe: |
|
|
Takki pois ja jääkaapissa minä noita pidin kun ei vielä ollut kellaria. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6264
|
Lähetetty: 12.03.2013 09:34 Viestin aihe: |
|
|
Paras olisi ottaa turkki pois, paloitella, vetää vakuumipussiin ja laittaa jääkaappiin mureutumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
(K)Aave Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Huh 2010 Viestejä: 199
|
Lähetetty: 12.03.2013 09:37 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Takki pois ja jääkaapissa minä noita pidin kun ei vielä ollut kellaria. |
Aikoinaan kokeilin itsekin riiputtaa jääkaapissa ilman rotsia mutta tuli vähän kuivaa lihasta. Nykyään riiputus jääkaapissa takki päällä tai paloteltuna vakuumissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 12.03.2013 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Minulla on oma kierrätyskeskuksesta haettu (toimiva) jääviileäkaappi riistan riiputukseen, koiran raakaruuille ja isompien juhlien varajääkaappina. Kaappi on vanhaa suunnittelua, eli jääkaapin ja viileäkaapin välissä on irrotettava lasilevy. Siten kaapissa voisi riiputtaa vaikka kauriin ruhoa.
Mutta tuo pilkkominen ja vakumointi on varmasti hyvä malli. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 12.03.2013 09:48 Viestin aihe: |
|
|
Maakellarissa. _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 12.03.2013 10:01 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Paras olisi ottaa turkki pois, paloitella, vetää vakuumipussiin ja laittaa jääkaappiin mureutumaan. |
Toi on hyvä, ite oon tehnyt saman homman hirven lihoille. Pistä ihan jääkaapin alaosaan, siellä on kylmintä.
Riiputusaika 40 vuorokausiastetta. Eli jos kaapissa on 5 astetta niin riiputusaika on 8 vrk. Kannattaa mitata kaapin lämpö mittarilla. Vakuumi varmistaa vielä että ei lähde pilaantumaan niin herkästi mureutuksen aikana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräkelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 180 Paikkakunta: Varsinais-Suomi/Vakka-Suomi.
|
Lähetetty: 12.03.2013 16:40 Viestin aihe: |
|
|
Vakuumi kone löytyykin jo kalastus harrastuksen vuoksi joten tuo onkin hyvä tietää. Voishan sitä eko torilta käydä hakemassa joskus jonkun jää kaapin,mutta mahtaako kestää ulkoilma käytössä,kun mietin tuonne autokatoksen varasto koppiin jossa ei lämmitystä..? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 12.03.2013 17:48 Viestin aihe: |
|
|
Eikö sulla ole jo jääkaappia...??? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräkelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 180 Paikkakunta: Varsinais-Suomi/Vakka-Suomi.
|
Lähetetty: 12.03.2013 19:17 Viestin aihe: |
|
|
pekkis kirjoitti: | Eikö sulla ole jo jääkaappia...??? |
On asuinrakennuksessa mut sinne ei viittis laittaa riippumaan kokonaista jänöstä vaan meinasin ulkorakennukseen erillistä jääkaappia jossa sit vois riiputtaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6264
|
Lähetetty: 12.03.2013 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Eräkelo kirjoitti: | pekkis kirjoitti: | Eikö sulla ole jo jääkaappia...??? |
On asuinrakennuksessa mut sinne ei viittis laittaa riippumaan kokonaista jänöstä vaan meinasin ulkorakennukseen erillistä jääkaappia jossa sit vois riiputtaa. |
Kun kuitenkin paloittelet sen jossain vaiheessa niin miksei ennen mureutusta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräkelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 180 Paikkakunta: Varsinais-Suomi/Vakka-Suomi.
|
Lähetetty: 13.03.2013 00:23 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Eräkelo kirjoitti: | pekkis kirjoitti: | Eikö sulla ole jo jääkaappia...??? |
On asuinrakennuksessa mut sinne ei viittis laittaa riippumaan kokonaista jänöstä vaan meinasin ulkorakennukseen erillistä jääkaappia jossa sit vois riiputtaa. |
Kun kuitenkin paloittelet sen jossain vaiheessa niin miksei ennen mureutusta? |
Niin eli helpompi et karvatakki jänöltä pois paloittelu ja vakuumiin/ jääkaappiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 13.03.2013 07:23 Viestin aihe: |
|
|
Eräkelo kirjoitti: | Jyrkkä D kirjoitti: | Eräkelo kirjoitti: | pekkis kirjoitti: | Eikö sulla ole jo jääkaappia...??? |
On asuinrakennuksessa mut sinne ei viittis laittaa riippumaan kokonaista jänöstä vaan meinasin ulkorakennukseen erillistä jääkaappia jossa sit vois riiputtaa. |
Kun kuitenkin paloittelet sen jossain vaiheessa niin miksei ennen mureutusta? |
Niin eli helpompi et karvatakki jänöltä pois paloittelu ja vakuumiin/ jääkaappiin. |
Juuri näin. Ei vie paljoa tilaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
222rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Lok 2012 Viestejä: 196
|
Lähetetty: 13.03.2013 10:32 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen paloitellut mahollisemman isoja paloja ja lautaselle kelmupäälle ja jääkaappiin mureutumaan siellä se saa siesoa 2 vuorokautta ja sitten uuteen kelmuun tiukasti ja pakkaseen tai suoraan pataan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|