OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
peth
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hel 2006
Viestejä: 117
Paikkakunta: pudasjärvi/kuusamo

LähetäLähetetty: 21.07.2006 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kabanossia tietenkin on grillissä sillon kun grillaan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.07.2006 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Lal lal laa, grilli palaa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 21.07.2006 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perdiz kirjoitti:
oikiat hiilet rulaa! gaasurillit pannaan... Wink

Samaa mieltä edellisen mielipuolen kanssa. Laughing

Kaasugrillissä ei tule sapuskaan kunnon makua.
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.07.2006 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Kaasua, kaasua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.07.2006 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Terassi grilleineen on meitin perheessä toinen keittiö ja olohuone kesällä,illalla syötiin muksujen kanssa vartaita jossa oli ananasta,oliivia,hillosipulia,kanaa,nautaa,persikkaa ja amerikanpekonia rullalle käärittynä, isännällä punkku ja snapsi akvaviitista ja pennuilla limpparia,mamma oli ansiossa, kermainen lohikeittokin valmistuu nopsaan liesitasolla grillissä ja on muksujen suosikki kun vaan fiksaat kalan ruodottomaksi ja sitten muistat paiskata lopuksi sekaan kourallisen tilliä, veljet kun on hyvää!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.07.2006 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Vartaita, vartaita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6917

LähetäLähetetty: 22.07.2006 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oli taas grillipäivä. Tälläisestä palasta aloin irroitella grilliin sopivia paloja. Hieman oli pientä epäilyä ilmassa, koska en ennen ole tätä riistaa syönyt.



Palaset parilalla, herkullinen tuoksu.



Ja lopulta lautasella.



Menu:

Grillattua karhua (medium) noin 400 g
Juustosipuliperunat pippurikastikkeella
Herkkusienet sekä hedelmämarinoidut maissit grillattuna.
Hyvää punkkua.

Ei ollenkaan pahaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Remington Model 700
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hei 2004
Viestejä: 1167
Paikkakunta: Iitti

LähetäLähetetty: 22.07.2006 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


NAM
_________________
En rakasta ihmistä vähemmän,
vaan luotoa enemmän.
- George Cordon
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.07.2006 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tapio löi kyllä kovat grillipohjat!


Ja kaasusta:



Vai ei tule kaasulla savunmakua Smile


Maissienisika
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6917

LähetäLähetetty: 24.07.2006 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan vaan vinkiksi kaikille grillaajille melkoisen monen lihakilon kokemuksella, hommatkaa grilliin kunnon parila. Tuli noita savumerkkejä aikansa läheteltyä, ennenkuin tajusi miten saadaan grilliliha mehukkaaksi.

Tuollainen parisenttinen pihvi kypsyy noin 6 minuutissa, säilyttäen mehukkuutensa. Avotulella vastaavaa joutuu liekittämään liian kauan ja se kuivuu, maku häviää.

Parilalla homma tapahtuu nopeasti ja nesteet jäävät antamaan lihaan makua. Ja lihan kypsyysasteen pystyy kellon avulla tekemään haluamakseen. Reilun paksu hirven sisäfile mediumina on aika herkkua. Ei onnistuihan perinteisellä laavakivikaasugrillillä ihan helposti.

Ero on kuin yöllä ja päivällä. En enää mielelläni valmista lihaa omaksi ruoaksi ilman parilaa. Parila ei maksa juuri mitään ja antaa intohimoisella grillaajalle paljon mahdollisuuksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.07.2006 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Kaasutusta...


Kauanko Tapio muuten kuumennat tuota parilaa, ennen kuin nakkaat lihat siihen?

Ja onko sinulla joku konsti millä saat parilan pysymään iskussa, ilmeisesti et säilytä sitä grillin sisuksissa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6917

LähetäLähetetty: 25.07.2006 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grillissä on samanlainen alkeellinen lämpömittari kuin näyttää olevan sinunkin grillissäsi. Se kun osoittaa tarpeeksi oikealle, niin parila on valmis. vajaa kymmenkunta minuuttia lämmitelen kansi kiinni.

Sitten vasta öljy parilalle, ettei pala parilaan kiinni. Öljy hieman savuaa tarpeeksi kuumalla parilalla. Liian kylmällä parilalla ei tule hyvää jälkeä. Tämän oppii aika nopeasti ihan kantapään kautta. Normaali kassler-pihvi kypsyy noin 2+2 minuutissa.

Grillauksen jälkeen pesu ja takaisin grilliin säilytykseen. Valurautaparila imaisee öljyä aika hyvin sisäänsä, eikä ruostu ellei jätä suolaisia marinaadeja siihen grillauksen jälkeen hautumaan. Samat hoito-ohjeet kuin valurautapaistinpannullekin.

Parilaa käytettäessä ota laavakivet pois, niistä ei ole kuin haittaa. Ei tuollainen parila niin hirveästi maksa etteikö sitä kannattaisi hyvästä ruuasta pitävän hommata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
havu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 3242

LähetäLähetetty: 29.07.2006 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässäpä tämän päivän menyy: Pikkuiset lihanpalat ovat fasaania vaikka yleensä siinä on kärisemässä hirveetä tai peuraa. Folioissa on maissia ja toisissa sipulia, kesäkurpitsaa ja kaikki Eldoradon makeassa chilikasteikkeessa. Lisäksi, tottamaar, keitetyt potut siihen tykö.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20096
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.07.2006 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noista grillausmetodeista:

Makuasiat on makuasioita, mutta ainakin itselleni on muodostunut kolme kategoriaa ja yksi wannabe-kategoria.

- Hiillos tehdään ihan puista polttamalla. Omalla kohdalla se perinteinen metodi, jota nykypäivänä tulee harrastettua enää todella harvoin. Suuritöinen, aikaavievä ja hiillos ei aina ruuanlaittoon optimaalinen.

- Säkkihiilet ja sytytysneste. Ainakin omaan kesän tuoksumaailmaan kuuluu muistojenkin kautta se sytytysnesteen ja grillauksen tuoksu tosi nostalgisena kokemuksena. Mielestäni vaivan ja makunautinnon suhteen saanto aika hyvin balanssissa ja ruoka omasta mielestäni selkeästi parempaa, mitä kaasugrillillä.

- Kaasugrilli. Paikassaan kätevä ja vaivaton. Tätäkin tulee lähinnä noiden seikkojen vuoksi aika paljon käytettyä.

- Sähkögrilli. Kiitos ei minulle...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Apple
***


Liittynyt: 25 Tou 2005
Viestejä: 1236
Paikkakunta: Lapland, home of the lap dance.

LähetäLähetetty: 14.03.2007 15:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kausi aloitettu.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 2 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com