OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Gore-tex ja vedenpitävyys...
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ukkometto78
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 48

LähetäLähetetty: 13.07.2006 19:43    Viestin aihe: Gore-tex ja vedenpitävyys... Vastaa lainaamalla viestiä

Ostinpa tuossa Sastan Wolf-puvun eräkäyttöön. Ensimmäinen Goretex-asuni kun on, luulin etukäteen hyvinkin vedenpitäväksi kovan hinnan(kin) vuoksi. Kylläpä tuossa kastumaan pääsee valitettavasti. Neljän päivän kalareissulla sateessa touhutessa tuli märkä olo.

Märkyys tosin ilmeni vasta noin tunnin parin rymyämisen jälkeen
ja aivan "uitettu koira"-oloon asti tilanne ei onneksi päässyt.

Mitenkä muut goreasujen omistajat on märässä pärjänneet? Onko hintansa väärti, mikäli olo tuntuu kostealta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 13.07.2006 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olet kastunut sisältä päin... Kastuneen, kylmän päällikankaan myötä kalvon hengittävyys huononee ja jos alemmat vaatekerrokset eivät ole kunnossa, niin märkä tulee olosta. Kalvo kyllä pitää vettä, mutta ei hengitä kun puvun alle on laitettu vääränlaista vaatetta.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 13.07.2006 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuo Wolf on se paksumpi puku, niin se on kyllä turhan järeä tälle kelille. Oman Wolfin otan vasta käyttöön kylmällä kelillä.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ukkometto78
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 48

LähetäLähetetty: 14.07.2006 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep, vika lienee ollut osittain pukeutumisessa (alla vain t-paita). Keli ei ollut kovin lämmin, ruottin tunturissa: lämpöä ei ollut keskiyöllä liikaa ja tuuli + sade oli kovaa vaelluksen aikana..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
remari1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1561
Paikkakunta: nivala

LähetäLähetetty: 14.07.2006 02:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minkäänlaista kalvopukua ei sais laittaa päälle yli 10 asteen lämpötiloissa.
se on muuten varma et on munat vaahdossa Smile
poikkeksiakin on jos ei liiku juuri yhtään eli vaikka passi hommat.
mikään kalvo puku ei kerkiä hengittää sitä hikeä ulos mitä nahasta nousee reippaan liikunnan aikana kesä/syyslämpimillä.suurin osa just näistä "kastumisista" tapahtuu hiestä niin ku yllä mainitsin mutta kun se ei mene kaikille jakeluun Smile Wink
toinen on et uittaa vettä kauluksesta ja hihansuista sisään ja sillon kyllä kastuu aika äkkiä vaikka goret onki yllä.
ite pidän gorea parhaana hiihtopukuna talven jäljitys hommissa kuhan ei laita alle ku alusasun ni jopas on makia hiihdellä Wink
kyllä se kalvoton puku ja sadelahkeet on vaan gorea paljon paremmat kosteilla keleillä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
KurkkaHolli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2004
Viestejä: 602
Paikkakunta: Verinen tanner

LähetäLähetetty: 14.07.2006 07:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

remari1 kirjoitti:
minkäänlaista kalvopukua ei sais laittaa päälle yli 10 asteen lämpötiloissa.
se on muuten varma et on munat vaahdossa
poikkeksiakin on jos ei liiku juuri yhtään eli vaikka passi hommat.

Salli minun olla tuosta eri mieltä. Itselläni on 2 Gorepukua, joista kyllä toisen kanssa tulee kesäkuumallakin metsässä koluttua, ilman pallien vaahdottumista. Kuten ymmärtänetkin, että koluaminen ei siis tarkoita mitään passissa pojottamista tahi paikallaan oloa. Ajatella, minulla on vielä pitkät alushousutkin siinä alla, mitenköhän se on mahdollista ettei hiki kastele?

Tosin, kesäkuumalla, yli 20 asteen lämpötilassa saatan ottaa takin pois. Se taasen ei kassien hikoiluun ratkaisevasti vaikuta.

Jostain JahtiJakteista en tiedä miten toimivat, mutta kutsuukohan niitä kukaan edes kalvopuvuiksi?

remari1 kirjoitti:
kyllä se kalvoton puku ja sadelahkeet on vaan gorea paljon paremmat kosteilla keleillä...

Niin, ajoihan se Elisan mainoksessa mies autoaan vain 1. silmässä. Kovasti tuntui asiaansa uskovan hänkin.

Siinä olet oikeassa (jäi lainauksesta), että hikoilemalla kastelee kyllä itsensä, mikäli ei ole ymmärtänyt kerrospukeutumisen saloja vielä.

Kastunut olen Goret päällä vain kahdessa tapauksessa, joko kankaassa on ollut reikiä, tai olen kaatunut koskeen / tippunut veneestä. Siinä ei pelasta kalvottomat puvut, eikä sadelahkeetkaan, vaikka päähän vetäisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 14.07.2006 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näitä kalvoasuja on tosiaan monenlaisia. Oman kokemuksen mukaan tosi sateella parhaita (ja muutenkin) ovat ne puvut joissa kalvo on laminoitu suoraan pääliskankaaseen. Niistä vesi juoksee kuin hanhen selästä ja kastumaan ei pääse jos kalvo on ehjä. Näissä myös hengittävyys on paras. Nämä versiot joissa kalvo on erillisenä kankaana vuorin ja pintakankaan välissä ovat mielestäni vain tilapäiseen sadekäyttöön tarkoitettuja. Niissä pintakangas kastuu ja tulee painavaksi sekä painuu kavoa vasten ja ajan kanssa olo tulee nahkeaksi ja kylmäksi. Näiden kanssa kyllä päivän pärjää metsässsä kunhan saa kamat yöksi kuivumaan, mutta monen päivän reissulla tulee nahkea olo. Minulla on tällaiset asut varattu hirvijahtikäyttöön, tärkein ominaisuus on tuulenpitävyys ja kunnon sadetta varten on repussa sadevehkeet lisänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 14.07.2006 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli se kalvo missä tahansa, on tärkeintä, ettei kosteus pääse tiivistymään sen pintaan. Vesitippa ei vain yksinkertaisesti pääse kalvosta läpi, oli se sitten sisä- tai ulkopuolella.

Kehon kosteuden siirtyminen haihtumalla kalvolle saakka on tärkein seikka. Jos kosteus ei siirry, vaan ehtii tiivistyä jo alemmissa kerroksissa, on kalvolla toivoton tehtävä hengittää.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
snowone



Liittynyt: 15 Hei 2006
Viestejä: 3

LähetäLähetetty: 15.07.2006 14:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piti ihan tämän mutun poiskitkemisen takia rekisteröityä. Tässä pieni tietopaketti kuorivaatteista ja pukeutumisesta.

Kalvovaatehan voidaan toteuttaa kolmella tavalla: 1-kerros, 2-kerros tai 3-kerros menetelmillä. Yhteistä kaikille materiaaleille on se että kalvo on AINA kankaan "nurjalla" puolella eli ei pinnassa. Pintaan tehtävät käsittelyt ovat sitten asia erikseen, mutta kalvo on aina kerrosten sisällä tai sisäpinnalla.

1-kerroskuori on käytössä ultrakeveissä vaatteissa. Nämä silkkipaperilta tuntuvat vaatteet ovat täysin veden- ja tuulen pitäviä, jos vain materiaalit ovat hyviä. Halvalla ei hyvää saa. Koska itse kalvokangas on hyvin herkkää ja 1-kerros kankaassa ei ole muuta kuin pelkkä kalvo ja ohut kangas päällä niin käyttö esimerkiksi metsässä rikkoo vaatteet helposti. Kuoren ominaisuudet ovat parhaimmillaan kun mikään muu kangas ei haittaa sen toimintaa.

2-kerroskuori on aste kestävämpään. Siinä kuoren (ja pintakankaan) mukana on myös ohut tukikangas. Kangas on keinokuitua eli yleensä lapussa lukee polyesteri tai muu poly-alkuinen. Tukikangas ei ime kosteutta, mutta totta kai aina kun kangasta on enemmän niin itse kalvon toiminta heikkenee. Vedenpitävyyteen tuolla ei ole merkitystä, mutta hengittävyys kärsii. Useasti 2-kerroskuoressa käytetään myös verkkoa takin sisävuorena mikä estää ihon rasvaa ja muita epäpuhtauksia likaamasta kalvoa. Verkko tuo painoa, mutta on mukava eikä käytännössä vaikuta kalvon toimintaan. SUURI OSA normaaleista kuorivaatteista on 2-kerros tekniikkaan perustuvia. Talvitakeissa on kuoren lisäksi useasti toppaus, mikähän tappaa koko kuoritakin idean. Onhan se mukava ja lämmin, mutta suuri osa hengittävyydestä ja kerrospukeutumisen idea katoaa.

Se kallein ja paras tekniikka on sitten 3-kerroskuori. Tällöin myös 2-kerroksisissa oleva irrallinen verkko on laminoitu kankaaseen kiinni. Rakenne näkyy ja tuntuu ruutukuviona takin sisäpinnalla. Kangas on huomattavan jäykkää, puhekielellä "koppura ja epämukava". Jäykkyys ja materiaalinpaksuus tuo kankaalle kulutuskestävyyttä ja myös hieman piston kestävyyttä. 3-kerroskuoren kanssa ei varmaan mikään valmistaja enää käytä toppausta sillä lopputulos olisi aika järeä. Kolmaskerros, vaikkakin vain verkko, syö taas hieman hengittävyyttä. Verkon roikkuessa irrallaan (2-kerros) ilma pääsee liikkumaan vapaammin kuin verkon ollessa kiinteä osa kangasta. Monesti tilannetta kompensoidaan viimeisen päälle parhailla materiaaleilla joka puolestaan nostaa hintaa entisestään.

Vaatteen rakenteen lisäksi valmistajat viljelevät erilaisia kirjainyhdistelmiä, joista Goren "XCR" ja "Packlite" lienevät yleisimmät. Gore-tex XCR on se kallein, kestävin ja paras vedenpitävä kangas jota voit tänä päivänä ostaa ja se näkyy myös hintalapussa. Packlite puolestaan on telttakankaan tyylinen hyvin hyvin ohut kangas vuorikiipeilijoille ja muille grammojen tarkkailijoille.

Kalvomateriaalit (Goretex ja miljoona muuta tex-loppuista) ovat erinomaisia ulkoiluvaatteisiin. Pitävät tietenkin vettä ja tuulta, mutta myös liudan kemikaaleja ja ovat jopa tulenkestäviä (älä kokeile). Mitä eroa Goretexilla ja muilla sitten on? Goren omistava firma on tarkka miten heidän kangastaan käytetään eikä markkinoilla saa olla ainuttakaan tuotetta joka ei olisi käynyt Goren laboratoriotesteissä. Lisessi on valmistajille hyvin kallis ja siksi ne ovatkin kehittäneet omia materiaalejaa: Sastatex, Reimatec ja Hydrenalite ( The North face) vain muutamia mainitakseni.

Ja sitten se pukeutuminen. Joku kirjoitti että alla oli "vain" t-paita. Niinpä. Perus t-paita vasten ihoa on se helpoin moka kuorikamojen kanssa. Puuvilla imee jopa 300% painostaan vettä! Eli voit kantaa jopa litran vettä "vain" t-paita päällä kun sen kuuluisi haihtua vaatteen läpi.

Sääntö numero 1: EI PUUVILLAA! Mitä tahansa muuta mutta ei puuvillaa. Keinokuidut ja villa ovat hyviä. Itse en tiedä metsästyksestä mitään, olen lumilautailija. 10 astetta pakkasta niin rinteessä pärjää kuoritakin (2-kerros) ja housujen (2-kerros) alla pelkällä keinokuituisella urheilukerrastolla ja tuuli sekä vauhti on sentään melkoinen. Paikallaan jos pitää seisoa niin sitten voi väliin pistää t-paidan (joka siis lämmittää mutta hengittää huonosti.. toisena kerroksena eli irti ihosta se ei kastu kovin pahasti) tai ohuen villa- tai keinokuituasun.

Järjestys on siis seuraava: Keinokuituinen alusasu tai kerrasto, keinokuituinen tai villainen paita lyhyillä tai pitkillä hihoilla kelin mukaan, talvella vielä ehkä fleece- tai villapaita ja fleece- tai villahousut. Uloimmaksi kuoritakki ILMAN TOPPAUKSIA. Jos on toppaukset niin sitten ei muuta kuin alusasu/ kerrasto alle. Kun astuu ulos niin voi olla aluksi viileä, mutta kannattaa vaikka kävellä pari kertaa talon ympäri ja mennä vasta sitten lisäämään vaatetta jos siltä tuntuu. Idea olisi että ota reppuun mukaan ylimääräinen lämmin fleece tai villapaita jonka voit vetäistä päälle kun istut alas ja keho alkaa viilenemään. Muista että talvi-/syksyvaatetusta jolla voi sekä liikkua reippaasti että istua paikallaan ilman että hikoilee tai on kylmä ei ole olemassakaan. Vaatetusta pitää muuttaa toiminnan vaatimusten mukaan.


Metsään voisin kuvitella että sopivat parhaita suomalaisten valmistajien kuten Sastan tuotteet. Ne on tehty kestämään kovaa käyttöä ja ennen kaikkea oksien raapimista joka on aika tuhoisaa jos siihen ei ole varauduttu jo vaatteen suunnittelussa.

Yksi monesti vaellusjutuissa riidelty asia ovat kengät. Suomalaiset ovat toki kumisaappaiden ystäviä, mutta vesitiiviitä vaihtoehtoja on muitakin. Sekä nahkajalkineet että goretex-kalvon sisältävät jalkineet ovat vedenpitäviä. Goretex kalvo nahkakengässä onkin sitten jo huijausta: miksi pistää kaksi vedenpitävää materiaalia päällekkäin? Hikoilu ainakin on taattua! Nahka ja Gore voittavat "lantsarit" ominaisuuksissa keveästi jos ei ihan joessa mennä koko aikaa: hengittävyys, joustavuus sekä nilkan tuki vähentävät jalka- ja selkävaivoja sekä jalkojen hajuhaittoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
snowone



Liittynyt: 15 Hei 2006
Viestejä: 3

LähetäLähetetty: 15.07.2006 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="remari1"]minkäänlaista kalvopukua ei sais laittaa päälle yli 10 asteen lämpötiloissa. [/quote]

Olet tainnut käyttää aika paksuja kamoja? Minulla on kesätakkinakin ihan normaaliin ulkoiluun ja elämiseen (kaupassa käynti, lenkkeily, luontovalokuvaus) gore-texin kalvolla oleva kuoritakki. 20 astetta lämmintä niin toimii veneessäkin kivasti. Samalla takilla voi muuten lumilautailla -20 asteen kelissä kun pistää pitkän kerraston paidan ja ohuen fleecen alle.

Lainaus:

se on muuten varma et on munat vaahdossa Smile
poikkeksiakin on jos ei liiku juuri yhtään eli vaikka passi hommat.
mikään kalvo puku ei kerkiä hengittää sitä hikeä ulos mitä nahasta nousee reippaan liikunnan aikana kesä/syyslämpimillä.suurin osa just näistä "kastumisista" tapahtuu hiestä niin ku yllä mainitsin mutta kun se ei mene kaikille jakeluun Smile Wink


Kaikki kastuminen tapahtuu sisältä jos vaan takki on ehjä ja laadukas. Yksinkertaisesti siksi että materiaali on vedenpitävää. Mutta

Lainaus:

kyllä se kalvoton puku ja sadelahkeet on vaan gorea paljon paremmat kosteilla keleillä...


Miksi? Jos on kostea keli ja kalvoton puku niin en kyllä viitsisi olla monta tuntia ulkona useamman päivän reissusta puhumattakaan. On totta että kun ihminen kastuu niin vähän ajan päästä vesi rupeaa hieman jopa lämmittämään, mutta se on kuin housuunsa päästäisi: ei lämmitä pitkään.

Gore on aina paras vaatetus. Itselläni on ulkona aina päällä joko Goretakki tai vastaava softshel (alle 20 astetta lämintä), pelkkä t-paita (yli 20 astetta lämmintä) tai sitten onkin jo hellelukemat ja saa olla ilman paitaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 15.07.2006 19:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
minkäänlaista kalvopukua ei sais laittaa päälle yli 10 asteen lämpötiloissa.


Enpä ihan noinkaan sanoisi. Mukaan tarttui viime viikolla rapakon takaa muun metsästysvaatetuksen (uh, 1½ isoa matkalaukullista) ohella pari Cabelas:n "Quiet Pack" -pukua, eli todella ohutta ko. firman omasta MT050-materiaalista tehtyä Mossy Oak NBU / Advantage Timber -kuvioista kuoripukua jotka sopivat ohuen alusvaatetuksen kanssa lämpimällekin kelille niin sadevarusteeksi kuin yleispuvuksikin.

Kyseessä on siis samettimainen, erittäin ohut ja hiljainen fleecekangas integroidulla GoreTex-kalvolla. Puvun takki ja housut ovat pakattavissa kasaan omaan taskuunsa, joten puhutaan todella kevyestä kokonaisuudesta. Samalla tuli useita pukuja/takkeja/housuja aina nuorison topatuista camohaalareista 7-in-1 (liivi+takki+kuori) takkiin, Scentblocker-asuihin ja erityyppisiin hanskoihin/hattuihin/maskeihin/kenkiin/ym.ym.ym. asti, kaikki kalvollinen aidolla GoreTexilla, ja veikkaisin noissa olevan testattavaa koko syksyn metsästyskaudelle.

GoreTex ei toistaiseksi ole tuottamut pettymystä hengittävyyden eikä vedenpitävyyden osalta joten noita uskalsi hamstrata varuiksikin, osapuilleen jokaisella saatavilla olevalla täkäläisiin olosuhteisiin sopivalla hightech-camokuviolla. Drymaxxista on niinikään hyviä kokemuksia, halpiskalvoista puolestaan erittäin vaihtelevia ihan käypäisestä aivan toivottomaan joten laadusta maksaa ihan mielellään ettei tarvitse katua.

Toisaalta, "maksaa" on suhteellista, esimerkiksi 245€ em. taskukokoisesta gorepuvusta kokonaisuudessaan ei tuntunut pahalta, tai 70€ vuorillisista gorehousuista jne., erityisesti kun Suomessa kunnollisten, laadukkaiden hightech-camokuteiden saatavuus on todella olematonta, MT050:n tyyppisistä materiaaleista puhumattakaan. Täkäläisessä hintatasossakin on lähes järjestäen jakolaskun paikka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
remari1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1561
Paikkakunta: nivala

LähetäLähetetty: 16.07.2006 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ensinnäkin meikä hikoilee varmasti paljon keski vertoa enemmän liikkuessani eli en usko et kalvo kerkiää päästään sitä hiki määrää läpi sitä mukaa ku sitä syntyy.puku mulla on sastan goretex puku.mallia en muista hp.oli sillon ku ostin 500e eli ei ihan huonoimmasta päästä oleva puku.alla on aina hiki kerrasto tai tai semmonen jääkiekkoilijan "potku puku" jotka molemmat on vartavasten tehty siirtämään kosteutta iholta pois.näitten päällä on sitte yleensä villasta ilman lämpötilan mukaan.ehkä tuli pikkusen yleistettyä mutta MULLE on yli 10 astetta liikaa kalvopuvun kans liikkumiseen ilman "vaahtoamista" Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2006
Viestejä: 2568
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 16.07.2006 12:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on kans vanhempi Sastan puku, ja se on ihan ok. Housut toki on jo riekaleina ja uusien hankinta edessä. Itekin kova hikoilemaan. Sitten niistä alusasuista. Kraftin polyesteri toimii hyvin Sastan alla. Mainitsemasi hoki alusasu ainakin Jofalla sisältää 35% puuvillaa, enkä pidä sitä edes enää kaukalossa, sen verran huono se on. Läpimärkä ja kylmä sen jälkeen, varsinkin pitemmän aikaa paikalla istuessa Wink Enemmän urheillessakin tykkään näistä eräalusasuista nykyään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 16.07.2006 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
remari1: ensinnäkin meikä hikoilee varmasti paljon keski vertoa enemmän liikkuessani


Ehkei tätä ihan välttämättä pitäisi sanoa ääneen mutta heitetään ilmaan silti, aihetta sivuten: mitä enemmän urheilee ja ylipäätään liikkuu muutenkin, sitä vähemmän hikoilee. Yleensä kesän jälkeen kun on ottanut pari kuukautta rennosti ja pysynyt poissa treeneistä, tuntuu hikeä valuvan jo pienemmänkin effortin jälkeen ja siinä loka-marraskuun vaihteessa ei enää tunnu missään vaikka rämpisi kivikoissa ja soilla aamuhämärästä iltahämärään. Niinä vuosina kun kesän mittaan on tullut liikuttua tavallista enemmän ei vastaavaa alkusyksyn hikishowta ilmene.

Toisaalta, kunnollinen gorepuku ei hiosta juuri sen kummemmin kuin kalvotonkaan kun vetää riittävän kevyet kerrastot alle, bonuksena tulee vedenpitävyys sateen sattuessa. Ja niinkuin tässä edellä on jo kerta toisensa jälkeen mainittu, puuvillattomat tekniset kerrastot alle ettei kosteutta jää puvun sisään hautumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maku013
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2004
Viestejä: 107
Paikkakunta: Mansester (toimialue: Keski-Savo)

LähetäLähetetty: 17.07.2006 09:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moi!

Pitää kirjata ihan Suurkiitos SnowOne:lle kunnollisesta kerrospukeutumisohjeesta - Suur-Kiitos!

Vastaavaa pakettia en olekkaan hetkeen lukenut ja palautti minutkin taas muitelemaan tuota oikeaa pukeutumista, sillä olen aina välillä tahtonut laittaa liika väliin.

kesäterveisin,
maku

ps. tahtoo muuten tää keskustelu muistuttaa tuota air-teksin keskustelua.... ;-)
_________________
"Olisin mielummin pettynyt pessimisti kuin kuollut optimisti"
--maku013--


Viimeinen muokkaaja, maku013 pvm 17.07.2006 11:23, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com