OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Karhua, yksinkertaisesti

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Oletko maistanut karhulihaa?
Olen maistanut ja pidin siitä.
21%
 21%  [ 7 ]
Olen maistanut ja en pitänyt siitä.
3%
 3%  [ 1 ]
Ei ole ollut tilaisuutta, haluaisin maistaa.
71%
 71%  [ 23 ]
On ollut tilaisuus, en halunnut maistaa.
0%
 0%  [ 0 ]
En muista.
3%
 3%  [ 1 ]
Ääniä yhteensä : 32

Kirjoittaja Viesti
Kortto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 149

LähetäLähetetty: 20.09.2006 21:08    Viestin aihe: Karhua, yksinkertaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

- 1 kpl sydän
- vähintään vuorokausi suolassa (nopeuttaa jos tekee viiltoja eri puolelle), tätäkin kannattaa pitkittää omien mieltymysten mukaan

- laita paisti paistopussiin, paiskaa sinne oman maun mukaan 5-15 mustapippuria myös mustapippurirouhe käy
- sitten pariksi tunniksi uuniin n. 220 asteeseen (käännä tunnin välein) + tunniksi jälkilämmöllä (= tämä siis energian tuhlauksen takia), muista kääntää vielä kerran paistia.

Samoin voi paistaa myös lihaa.
Olen pitänyt itselleni tyyliä, mieluummin pikkasen liikaa pippuria kuin liian vähän ja sen takia n. 1 kg paistia vaatii hieman rouhetta ja 15 pippuria (unohtamatta niitä ennen suolausta noin 5 cm välein tehtyjä viiltoja).
Perinteen ja makunautintojen takia laita samaan uuniin pienempi pala lihaa, eri pussiin, ilman mausteita.
Muista, että tämä makustelupaisti valmistuu aikaisemmin kuin "pääpaisti".
Pienemmän paistin tarkoitus on tuoda esille oikea karhunmaku ja tarjota myös muille makuelämys.

PS. Koiralle/koirille saa kallosta lisämakua ja lisuketta muroihin neljäntunnin keittämisen jälkeen, jos ei vuole tarkasti kalloa ennen keittoa (tarkoitan siis vain puhdasta lihaa), mm. poskilihaksista irtoaa paljon tavaraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com