OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvenlihan purkitus ja keittoaika paineastiassa.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 01.10.2011 13:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

12% laitoin sikaa sekaan. 50 grammaa säilykeseosta ja 15 grammaa nitriittisuolaa kiloa kohti. Mulla oli seosta 5,7 kiloa, siihen laitoin vielä 200 grammaa pottujauhoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 02.10.2011 21:14    Viestin aihe: purkki Vastaa lainaamalla viestiä

Taivaankaarella EI oo nitriittisuolaa eikä mausteseosta Smile
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 03.10.2011 05:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta tiiän jonku jolta saa, siis nitriittisuolaa ja mausteseosta...
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 11.01.2012 00:21    Viestin aihe: pollea purkkiin Vastaa lainaamalla viestiä

Nostelaanpas tämäkin ketju unholan pölystä. Snaipperin kesäkeittiö kokkaa lauantaina Histamiini/villisikapurkkilihaa.(johtuu huonohkosta latvahirvi vuodesta)

Samaan kattilaan menee kaverin hirvipurkit.
Ei tuo Total mausteseos hieman fiksattuna liene kovin huono kun po. kaveri oli saanut nuotioraadillta hyväksynnän ja jopa kehuja edellisestä hirvipurkki erästä.

Katsotaan saako sitä samalla makkaraa aikaiseksi. Saisi jotenkin lopputilin niin voisi alkaa kokopäivätoimiseksi lihanjalostajaksi.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jaxe
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2005
Viestejä: 11
Paikkakunta: Taivalkoski

LähetäLähetetty: 28.01.2012 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Lainaus:
etkö käytä tölkityksessä nitriittisuolaa?


Vieläkään kukaan ei ole tuonnut esille mitään järkisyytä miksi moista myrkkyä pitäisi käyttää, päinvastaisia kaneetteja kyllä...


tässä oli jotain juttua nitriitistä ei suositella lapsille ja raskaana oleville..ja ite tein muutaman satsin nitriitillä ja ei kyllä olleet sen sen parempia kuin tavallisellakaan suolalla..niin nitriitihän ei anna muuta eroa kuin värin..
keitto aika on itellä ollut + 1h 15min ja jokusen purkin syöneenä ei ole tullut minkäänlaisiaoireita..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 28.01.2012 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nitriittisuola enempi makkaroihin ja muihin jalosteisiin tarkotettu,ei hyötyä purkituksessa kun kuitenkin tuote sterilisoidaan kuumennettaessa ja purkkiin muodostuu tyhjiö.makkaraan säilyvyyden parantamiseksi tätä nitriittiä käytetään,toki ei ole pakko jos pieniä eriä on ja äkin tulevat syödyiksi tahi pakastaa tuotteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jaxe
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2005
Viestejä: 11
Paikkakunta: Taivalkoski

LähetäLähetetty: 30.01.2012 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mutta kaupalliset pien jalostamot käyttää nitriittiä lihan purkituksessa..onhan se vähän ulkonäöllinenkin seikka että onko hirvenliha purkki nötkötin näköistä vai ruskeata..
kerran annoin kaverille purkin ja se heti avattuaan sanoi "miksi tämä on tämän värinen"..Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti AIM Osoite Yahoo Messenger MSN Messenger
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 30.01.2012 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jaxe kirjoitti:
mutta kaupalliset pien jalostamot käyttää nitriittiä lihan purkituksessa..onhan se vähän ulkonäöllinenkin seikka että onko hirvenliha purkki nötkötin näköistä vai ruskeata..
kerran annoin kaverille purkin ja se heti avattuaan sanoi "miksi tämä on tämän värinen"..Smile


Juuri näin,Ruskeaa uunilihaa saa jo ihan riittävästi niin tölkissä se saa jo olla punaista. Monikin täällä vinkuu toisille nitriittisuolan käytöstä tölkityksessä mutta samat veikkoset syövät kuitenkin kaupasta ostettuja teollisia leikkeleitä, makkaroita ja jne napaansa niin että perse ruskaa. Ja niissä on myös nitriittisuolaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 30.01.2012 12:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ootteko muuten huomanneet tuota "nitriittisuolaa/nitraattisuolaa" on kahta erityyppistä? Käyttötarkoituskin on hieman erilainen. Pisti vain silmään kun puolituttu käytti ilmakuivaukseen tarkoitettua "suolaa" noiden painekeittimeen menevien hirvenlihapurkkien suolana. Suomesta ostettuna ja kauppiaan suosittelemana.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 07.11.2012 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaah...omakohtaiset kokeukset ovat, jotta nitriittisuolat pöhöttävät ja tekevät olon turvonneeksi. Aluksi sen huomaa sormien 1. nivelissä. Tämä on juuri se myrkkysuola, joka kohottaa verenpainetta ja kerää ylimääräistä nestettä elimistöön. Josta lääkäritkin varoittelevat, ymmärtämättä merisuolan vaikutuksia ihmiskehoon. Merisuolan mineraalit tasapainottavat solujen toiminnan poistaen ylimääräisen nesteen kehosta. Ja verenpaine laskee...miksi tähänkin itseaiheutettuun vaivaan pitäisi määrätä lääkkeitä, kun luonnollinen hoitokeinokin on olemassa?

Ps. älkää missään nimessä kokeilko ennen lääkärinne konsultaatiota Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 24.07.2015 09:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko mitanneet oman painekeittimenne todellisiä lämpötiloja?
Huomasin tuossa eilen, kun laitoin omaan Sitram painekattilaani lämpömittarin (jonka tarkkuuden testasin kiehuvalla vedellä), ettei keittimen lämpötila nouse yli 110 asteen.
Eli lämpötila ei riitä säilykkeiden sterilointiin.
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1247

LähetäLähetetty: 24.07.2015 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riittää se lt mutta aikaa pitää pidentää reilusti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mettäläinen



Liittynyt: 12 Maa 2013
Viestejä: 6
Paikkakunta: Pohjoinen

LähetäLähetetty: 13.11.2015 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vasta aloittelemassa purkitusta, niin kysyisin seuraavaa.
Kuinka karkialla terällä olette jauhanu purkkiin menevät lihat?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rihlamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Syy 2009
Viestejä: 264
Paikkakunta: Kuhmo

LähetäLähetetty: 13.11.2015 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karkeimmalla mitä sarjasta löytyy...
_________________
Kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tervemoro
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Mar 2011
Viestejä: 29
Paikkakunta: lempäälä

LähetäLähetetty: 05.12.2015 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo.
Itsekin kaipaisin neuvoja purkitukseen, olen lukenut eri foorumeilta purkituksesta ja sen vaaroista ym.
Olen tuossa rakennellut purkituskonetta ja testaillut purkkien pitävyyttä, oletteko kokeillut omilla purkitus laitteillanne purkkien pitävyyttä / käyttäytymistä lämmityksen aikana.
Olen laittanut purkkeihin vettä ja sulkemisen jälkeen lämmittänyt purkin pohjasta kaasulla niin, että vesi alkaa höyrystyä purkin sisällä.
Purkin saumoista alkaa tulla jonkun verran vesihöyryä ulos, mutta kun purkit on kunnolla jäähtynyt menevät purkin kannet " lommolle " eli pitäisi niiden saumojen jotenkin pitää, mutta onko sauman käyttäytyminen ns. normaalia. Tälläisessä kokeessa purkki ei ole tietenkään paineenalaisessa tilassa mitä se on paineen alaisessa kypsennyksessä.
Sitten miten valmistatte lihan, toiset sanoo jauhavansa lihat hienolla, toiset karkealla terällä ( kumpi parempi ).
Mistä kannattaa hankkia tarvittavat mausteet purkitukseen ja oletteko tehnyt säilykkeitä ilman possun lihaa, jos tekee hirvestä / peurasta purkkilihaa ( tietenkin makuasia ).
Kaikenlaisista vinkeistä ja neuvoista kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com