OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Muikku
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 14.04.2010 16:58    Viestin aihe: Muikku Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa mieleen Keiteleen muikkuja puhkastessa...kuka jättää muikun pään paikolleen vae otetaanko poes?Mie jätän pään.........pantiinpa se suolaan tae uuniin,tae kalapottuun...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 14.04.2010 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mie taas ostan valmiiks perattuina Very Happy.
Hintaero aika liki nollaa kun vähentää perskeet (päätkin) painosta.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 14.04.2010 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pää jätetään paikalleen. Tahtoo vaan aika harvoin olla tuota perattua muikkua tarjolla. Itte pyyetty on tietenki parasta.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2278
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 14.04.2010 18:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muikkuhan pyydetään itse.

Pään jättäminen riippuu täysin kokoluokasta ja käyttötarkoituksesta. Pienellä muikulla ei pää haittaa menoa missään muodossa, mutta esim. rantakalan syöminen alkaa olla aika roisia jos muje on reilu 20 senttistä.

Tulipas himo muikkuihin kun tuli puheeks. Noh enää pari kuukautta ja alkaa verkoilla tavottaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 14.04.2010 18:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti:
Pää jätetään paikalleen. Tahtoo vaan aika harvoin olla tuota perattua muikkua tarjolla. Itte pyyetty on tietenki parasta.


Meillä sitä on melkeinpä aina tarjolla, johtuu varmaan siitä että useammallakin kalastajalla taitaa olla koneet, osalla kait kimpassa.

Mutta muistuikin tästä mieleeni, että pitääkin käydä huomenna hakemassa muutama kilo säilöttäväksi, kohta ei vähään aikaan saakaan kun jäille ei pääse.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Sakollaampuva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Maa 2010
Viestejä: 917

LähetäLähetetty: 14.04.2010 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen kaksi kertaa vuodessa ku muikkua syön on se purkista tomaattikastikkeessa.Prkle teidän syytä tämä kauppaan on lähettävä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 14.04.2010 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siis,muikkuhan on parasta rapula uamuna tönkkö suolasta otettuna oekkeen ruisleivän piällä....ruisjauhossa pyöriteltynä,voessa paestettunahan mänöö kala kun kala..kukkokalana on parempi särki ja ahvena......van suola muikun voettanutta,iltapalana ei voeta mikään.......ja sittä uamulla lisää......
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 14.04.2010 20:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se pää lähtee kun perkaan niin että toisen käden peukalolla työnnän sisukset pihalle samalla kun toisella kädellä käännän pään irti ja suolet tulee perässä nätissä nipussa. Mutta jos jonkun muun perkaamia syön ja pää on paikallaan niin ainakin pienissä menee alas niin että heilahtaa...
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 14.04.2010 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite jätän pään pienempiin. Aika hankala sanoa kokoa, josta alkaa päät lähtemään, mutta jos pää on pikkurillin päätä isompi, niin alkaa olemaan jo liian iso syötäväksi.

Tässähä alkaa tekemään mieli suolasta.

Hyvä resepti:

muikkuja, pekonia, suolaa, ruisjauhoa ja vettä.

Muikkuja ja pekonisiivuja ladotaan vuorotellen savipataan/-kulhoon, joka kerros luonnollisesti suolataan maun mukaan (hlö.koht. tykkään, että kalassa pitää olla suolaa niin, että näkyy ja maistuu). Vedestä ja ruisjauhosta tehdään taikina, joka myös maustetaan suolalla. Taikinasta tehdään "kansi". Ennen kannen muotoilua kannattaa kuiten lorauttaa hieman vettä muikkujen ja pekonin joukkoon (estää paiston aikaisen kuivumisen). Kun kansi on saatu muotoiltua, niin komeus uuniin reiluun 200 asteeseen tunniksi, jonka jälkeen aletaan lämpötilaa pudottamaan pienemmälle. Kolme-neljä tuntia ku on kulunut, niin paistos on kypsä vaan ei valmis nautittavaksi. Ite tykkään vetää paistoksen kylmänä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sakollaampuva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Maa 2010
Viestejä: 917

LähetäLähetetty: 14.04.2010 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minäpä tein tossa talvella elämäni ensimmäisen muikku kukon aijai ku oli hyvvee.En tiiä oliko resepti oikein ku pekonia tuli melkein yks yhtään fisujen kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 14.04.2010 21:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iso-Jaska kirjoitti:
Ite jätän pään pienempiin. Aika hankala sanoa kokoa, josta alkaa päät lähtemään, mutta jos pää on pikkurillin päätä isompi, niin alkaa olemaan jo liian iso syötäväksi.

Tässähä alkaa tekemään mieli suolasta.

Hyvä resepti:

muikkuja, pekonia, suolaa, ruisjauhoa ja vettä.

Muikkuja ja pekonisiivuja ladotaan vuorotellen savipataan/-kulhoon, joka kerros luonnollisesti suolataan maun mukaan (hlö.koht. tykkään, että kalassa pitää olla suolaa niin, että näkyy ja maistuu). Vedestä ja ruisjauhosta tehdään taikina, joka myös maustetaan suolalla. Taikinasta tehdään "kansi". Ennen kannen muotoilua kannattaa kuiten lorauttaa hieman vettä muikkujen ja pekonin joukkoon (estää paiston aikaisen kuivumisen). Kun kansi on saatu muotoiltua, niin komeus uuniin reiluun 200 asteeseen tunniksi, jonka jälkeen aletaan lämpötilaa pudottamaan pienemmälle. Kolme-neljä tuntia ku on kulunut, niin paistos on kypsä vaan ei valmis nautittavaksi. Ite tykkään vetää paistoksen kylmänä


Eli laiskan miehen "patakukko". Meilläpäin noita tehdään esikoulussa Very Happy.
Ei vainkaan, ihan hyvä se on tuokin.
Henk. koht. innostuin pari vuotta sitten tekemään oikeita kalakukkoja, ei se juuri sen työläämpi ole.
Nykyään menee tyhjästä n. 20min siihen että kukon heittää uuniin. Peratuista kaloista tietty.
Uunissa meneekin sitten rapiat 4h.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 14.04.2010 22:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaan tosimies valmistaapi ja syö selevin päin norsin pään kera Wink
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 14.04.2010 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Vaan tosimies valmistaapi ja syö selevin päin norsin pään kera Wink

jotku tosimiehet syöpi lutkuttamalla kuulema kilosen matikan siltään,ne on niitä millä migin lanka korvassa.............
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 14.04.2010 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon minä selevinpäin kuitenni suolistanu... Cool
Pekonisiivuissa paistettu kutumuikku, isommista otetaan pää pois ja pyöräytetään ruisjauho-suola-sitruunapippuri seoksessa kuumalla pannulla 2-3 min pitää kolesroolit kohillaan.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 27.04.2010 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En minä osaa muuten kuin päättömäksi puhkoa. Ihan pienet tieten menee silleen.
Monenlaista muikusta voi tehdä. Monasti pilkon sipulin pohjalle ja pari valkkarin kynttä kasariin ja öljyn kanssa pehmitys. Sitten muikkuja pari kerrosta päälle ja viimeksi purkki ranskankermaa tai smetanaa ja suolaa sopivasti. Muutaman minuutin haudutus kannen alla ja keitetyt puikulat ynnä vaikka joku puolimakea valkkari kyytipojaksi. Nam!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com