OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hiukan apua hirvenlihan valmistukseen...
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.11.2006 19:26    Viestin aihe: Hiukan apua hirvenlihan valmistukseen... Vastaa lainaamalla viestiä

Niin YO-lakki häämöttää tuolla keväällä niin mahtaako kukaan tietää minkäänlaisia reseptejä tuolle hirvenlihalle, jota kehtaisi tarjota vieraille, kun meillä muuten tuota hirvenlihaa ei tahdota saada vuodessa menemään sitä määrää mitä syksyssä tulee ja vieraitakaan ei kehtaa pitää nälässä. Eli meillä kaksi isoa arkkupakastinta täynnä hirvenlihaa, joten mikäli hyviä reseptejä tiedätte niin kertoisitteko minullekkin, koska mieluusti kokeilisin erilaisia makuelämyksiä.

Kiitos etukäteen.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Powerhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hel 2006
Viestejä: 820

LähetäLähetetty: 13.11.2006 01:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No juhlissa olis ihan kätevä vaikka peijaisten perusmättö elikkäs käristys ja pottumuusi puolukkasurvoksella höystettynä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.11.2006 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekkin olin tuota ajatellut, mutta onko kellään mitään hienostuneempaa, vaikka kyllä sitä pitäis tuon vieraillekkin kelvata, kun menee se oikein peijaisissakin hyvin kaupaksi ja yleensä saadaan itse katsoa kattilan pohjaa loppuillasta, kun hyvää se kuulemma on.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20205
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.11.2006 14:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

YO-juhlissa tilanne on monasti se, ettei kaikille vieraille piisaa kunnon pöydänvieruspaikkaa --> Esimerkiksi pihvien leikkailu on hankalaa.

Samoin osa ruokalajeista saattaa vaatia kohtuutonta tekovaivaa juuri juhlahetkellä.

Seuraavia kannattaa esimerkiksi harkita:

Jos pakastimesta löytyy esim. kunnonkokoisia paisteja --> Palviin

Useinhan noissa juhlissa on tarjolla lihapullia. Tuohonkin voit tuoda pientä vaihtelua tekemällä perinteiset pullat pötkylöiksi, joihin tunget puiset grillitikut (myydään valmiina) ennen uunitusta. Näin saat aikaiseksi eräänlaisia hirvenlihakebakoita.

Siinäpä pari. Ennekuin valitset ruokalajit, mieti että tuona päivänä on ”hieman muutakin hässäkkää”, joten tekovaiva pitää olla suhteutettuna päivän muuhun agendaan (Mieluummin valtaosa valmisteluista jo edellisenä päivänä).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 13.11.2006 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite tarjosin omissa juhlissa paahtopaistia. Kypsyys vaan reippaasti ylikypsäksi jotta ei mummot säikähdä punasta väriä.

Kylmänä tarjoiltavana oli helppo valmistaa edellisiltana ja ennen tarjoilua vaan siivuttaa ohueksi. Siinähän se meni savu-, graavi ja kylmäsavulohen kanssa karjalanpiirakoiden ja voileipäkakun lisukkeena. Taisipa siinä mennä vielä metsäsieniä sekä muutama riista/kalapiiraskin lämmitettynä.

Jos meinaat lämpimän ruoan tarjota niin eiköhän se perinteinen karjalanpaisti oo helpoin tehtävä, on varmaan muutakin hommaa sinä päivänä, kuin ruoan teko. Iltayöstä leivinuuniin niin on sopivaa tarjoiltavaa. Lisukkeeksi keität kuorittuja pottuja ja porkkanoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 13.11.2006 18:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia vain noista vinkeistä täytyypä kokeilla nyt alustavasti tässä lähiaikoina. Mielessäni käväisi tuo rosvopaistin teko, mutta siinä on niin julmettu tekeminen ja valmisteleminen, että saa hyvää. Mutta lisää vinkkejä saa toki laittaa, jos jollakin on vielä mielessä jotain kokeilunarvoista ja josta saa helpolla ja nopeaa sellaista apetta, joka kelpaa juhlaväelle.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 13.11.2006 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sopiihan tuosta hirvestä tehdä vaikka mitä... hyviä ehdotuksia on tullut jo monia!

Varteenotettvia vaihtoehtoja olisi myös erilaiset murekerullat jotka on täytetty eri täytteillä. Osaa voisi maustaa enemmän kuin toista.... Karjalanpaistihan se on toinen perinteinen. Tätäkin voi varioida vaikka kuinka. Erilaisia pataruokia on kirjat pullollaan... Eikun keitttokirja käteen ja sieltä reseptejä ettimään...

Eräs erittäin arvostettu vaihtoehto olisi jos fileitä kehtaa tärvätä niin riimihirvi... Ei taatusti monella ole tarjolla!

Itse en vaan tuommoista gourmeeta kehtaisi YO-juhlissa syöttää...

Aikoinaan kun tuli "lunta p*skahuussin katolle" oli tarjolla paahtopaistit, pasteijat, perinteiset savu ja graavikalat, jokusta sorttia salaattia ja leipäpöytä. Sinäänsä oli helppoa kun suvusta löytyy pitopalveluihmisiä jotka lahjoi järkkäämällä kemut...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.11.2006 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo rullat olisi varteen otettava vaihtoehto ja olen itse myös sitä mieltä ettei mitään ravintolatason ruokaa viitsisi ruveta vieraille syöttämään, vaikka siitä saisi kuinka hyvät kehut.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Muukko
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Elo 2004
Viestejä: 45

LähetäLähetetty: 26.11.2006 19:23    Viestin aihe: Herkku Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeile ihan vaikka juksulihasta poikittain sahattuja kiekkoja ("osso bukko") jossa luu mukana, ruskistus pannussa sitten pataan porkanat perunat ja juureksia tulee maittava ruoka kelpaa tarjota.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
a020jma
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2006
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 29.11.2006 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yks tapa on leikata sellaisesta puolijäisestä palasta ohuita siivuja ja paistaa pannussa. Mausteeksi vain suolaa ja vähän rouhittua pippuria.
Sitä voi tarjota muusin ja puolukan kera. Pelkistettyä, mutta yleensä suomalaiseen makuun maistuvaa.
Tunnetumpaahan tuo on porosta tehtynä ..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 29.11.2006 19:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käristykseksihän tuota^^ kutsutaan. Kyllä juuri tuolla metodilla valmistettuna kelpas ainaki velipojan lakkipileissä.

Mistäs koulusta T-T saa lakin jos kysyä sopii? Ettei vaan Suomen vetelimmästä lukiosta? Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
a020jma
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hei 2006
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: 30.11.2006 14:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.... olihan Powerhead jo tuossa alussa käristystä tarjonnutkin ........ Pisteet PH:lle. Luin kyllä tekstit läpi, mutta valuu jo näköjään toisesta päästä eikun korvasta ulos ennenkuin pääsee loppuun saakka. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kari049
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Jou 2005
Viestejä: 276
Paikkakunta: pohojanmaa

LähetäLähetetty: 30.11.2006 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen ehdottikin jo tuota palvausta meillä peijaisissa on vuosia ollu palvattua hirvenlihaa siihen perunat ja salaatit on kelvannut ainakin tähän asti kävijämäärästä päätellen (n.1500 henkeä) jo useana vuonna!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
T-T
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 218
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 05.12.2006 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

t3R0 kirjoitti:
Käristykseksihän tuota^^ kutsutaan. Kyllä juuri tuolla metodilla valmistettuna kelpas ainaki velipojan lakkipileissä.

Mistäs koulusta T-T saa lakin jos kysyä sopii? Ettei vaan Suomen vetelimmästä lukiosta? Cool


Onhan se Vetelin lukio mistä olisi tarkoitus valmistua ensi keväänä. Ja mitä noihin resepteihin tulee niin koekilin jo tuota jäisestä lihasta leikattua siivu poro/hirvikäristystä ja ihan hyväähän se oli, vaikka itse sanonkin.
_________________
Tikka nakuttaa kuin akat, mutta minä en.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
t3R0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2006
Viestejä: 1610
Paikkakunta: K-S

LähetäLähetetty: 05.12.2006 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samoja penkkejä kihnutetaan siis... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com