Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 12.04.2013 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Eilen illalla hätäilin suotta näitä sade ja +lämpötiloja.
Lihat riippuivat 15 pv ja ovat läpikotaisin mustia.
Suuret kiitokset ohjeista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26251
|
Lähetetty: 13.04.2013 14:56 Viestin aihe: |
|
|
saas nähä menikö turhan myöhälle lisäpalojen laitto, pari päivää killuneet, mutta ku vaan lauhaa lupeissa,,,,, |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 13.04.2013 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Vähän vajaa kuukauden oli lihat roikkumassa. Pari viikkoa on jo napsittu pieniä paloja, mutta eilen sitte hajin kaikki pois ja pistin pakkaseen.. Hyvää tuli. Pienimmät palat hieman liiankin kuivia mutta isommat just parhaimmillaan, eli aivan millin siivu punaista keskellä.
Sen verran piti maistiaisia vuoleskella et molemmat peukalot on auki... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6233 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 13.04.2013 21:03 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Sitä kuivumista minäkin mietin, pitäisikö se liha laittaa välillä pakkaseen odottamaan keväällä riippumaan laittamista...
Vilperi, säilyykö kuivasuolalihassa maku samoin kuin räystäällä kuivatussa? |
Meillä mummolassa on iso puinen suolalaatikko ja sinne jos laittaa lihat, niin se suola imee ne jo kuivaksi eikä niitä nosteta enää kuivamaan. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 31.01.2014 20:43 Viestin aihe: |
|
|
No tänään laitoin. Saa nähä mitä tulee. _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
säkäpuro Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Hel 2009 Viestejä: 262 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 31.01.2014 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Älkää toki vielä laittako lihoja roikkuun. Tahtovat honkautua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.01.2014 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Menevätkö hirvenpumput piloille jos leikkelen ja suolaan vaikka ensi viikolla ja pakastan uudestaan kun ovat suolautuneet? Veisin sitten ysiviikolla pohjoisemmas odottamaan otollisia seinäkelejä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 31.01.2014 22:46 Viestin aihe: |
|
|
säkäpuro kirjoitti: | Älkää toki vielä laittako lihoja roikkuun. Tahtovat honkautua. |
Mitä tarkoittaa? Jos sitä, että muuttuvat harmaaksi kun suola nousee pintaan niin jostakin luin että suolauksen lopuksi käyttää sokerivedessä tämän estämiseksi. No nyt on tätä kokeiltu.
n. 2kg sinne meni. Jäi vielä toisellekkin kokeilukerralle. Hirven filettä.... _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.01.2014 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Lapari kirjoitti: | ...Hirven filettä.... |
Mulla on puolenkymmentä pumppua pakastimessa ja se on kyllä parhautta! Filheet syyhhän pihivinä tahi kördenä. Mahtaa olla äveriään tuntuista syödä kuivattua filettä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2014 Viestejä: 64 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 01.02.2014 00:17 Viestin aihe: |
|
|
Eipä tuolla pakastimessa muuta nyt vaan oo
Mutta paremmin tietämättä oottasin sinne ysiviikolle ja suolaisin vasta sitten ennen seinälle nostoa. _________________ Mitä se tyhjä hyvejää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 01.02.2014 09:22 Viestin aihe: |
|
|
tuskin ne siitä pilalle menee uudelleen pakastaessa, lihathan joka tapauksessa jäätyvät ja sulavat useaan otteeseen kun ovat kuivumassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.02.2014 11:44 Viestin aihe: |
|
|
No tämähän se minunkin ajatukseni siinä hommassa on. Suolaan nuo sillä mallilla että palastelen lihat sopivan kokoisiksi ja heitän sekaan oikean määrän suolaa. Viikon ajan niitä täytyy sekoitella astiassa kylmässä. Kun kaikki neste on mennyt takaisin lihaan, on suolakin oikeassa paikassa ja lihat ovat valmiita seinälle. Tämä on pakko tehdä etukäteen jos mielin sen itse tehdä enkä jättää taas toisten hommaksi tuolla pohjoisemmassa kun joudun palaamaan tänne Etelämmäs. Tuo suolaus meillä on ollut käytössä jo monta vuotta ja hyvin toimii ja on vaivatonta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 01.02.2014 13:41 Viestin aihe: |
|
|
viime vuonna kokeilin pumppujen suolausta vedessä ja vituksihan se meni, jäi liian vähäsuolaiseksi. Ei ollut minun suun myötäistä joten koirille tuli paljon herkkupaloja.
Tänä vuonna paistia ja tuo ionin mainitsema suolaus. Pitänee laittaa yksi possun ulkofilekin kuivuun kun naapurin vanha isäntä on siitä monesti höpöttänyt kuinka hyvää se on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.02.2014 15:23 Viestin aihe: |
|
|
Joskus oli joku naposteluliha liian suolatonta. No laitettiin illanistujaisissa suolavesikuppi pöytään. Kertauitolla tuli tarpeeksi suolaa lihapalaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 807 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 01.02.2014 15:35 Viestin aihe: |
|
|
Puttaan säästökuopasta 20kg nauvanpumppuja plakkarissa. 10kg siitä riiputustavaraksi. Josko tuohon kuun puoleenväliin malttais ootella ennenku nostais setit katolle. Tönkkäsuolaus on kyllä mulla toiminu joka kerta vuoren varmasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|