OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 12.04.2013 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen illalla hätäilin suotta näitä sade ja +lämpötiloja.
Lihat riippuivat 15 pv ja ovat läpikotaisin mustia.

Suuret kiitokset ohjeista Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26251

LähetäLähetetty: 13.04.2013 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

saas nähä menikö turhan myöhälle lisäpalojen laitto, pari päivää killuneet, mutta ku vaan lauhaa lupeissa,,,,,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 13.04.2013 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän vajaa kuukauden oli lihat roikkumassa. Pari viikkoa on jo napsittu pieniä paloja, mutta eilen sitte hajin kaikki pois ja pistin pakkaseen.. Hyvää tuli. Pienimmät palat hieman liiankin kuivia mutta isommat just parhaimmillaan, eli aivan millin siivu punaista keskellä.

Sen verran piti maistiaisia vuoleskella et molemmat peukalot on auki... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6233
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 13.04.2013 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Sitä kuivumista minäkin mietin, pitäisikö se liha laittaa välillä pakkaseen odottamaan keväällä riippumaan laittamista...
Vilperi, säilyykö kuivasuolalihassa maku samoin kuin räystäällä kuivatussa?


Meillä mummolassa on iso puinen suolalaatikko ja sinne jos laittaa lihat, niin se suola imee ne jo kuivaksi eikä niitä nosteta enää kuivamaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2014
Viestejä: 64
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 31.01.2014 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tänään laitoin. Saa nähä mitä tulee.
_________________
Mitä se tyhjä hyvejää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
säkäpuro
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hel 2009
Viestejä: 262
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 31.01.2014 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älkää toki vielä laittako lihoja roikkuun. Tahtovat honkautua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.01.2014 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menevätkö hirvenpumput piloille jos leikkelen ja suolaan vaikka ensi viikolla ja pakastan uudestaan kun ovat suolautuneet? Veisin sitten ysiviikolla pohjoisemmas odottamaan otollisia seinäkelejä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2014
Viestejä: 64
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 31.01.2014 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

säkäpuro kirjoitti:
Älkää toki vielä laittako lihoja roikkuun. Tahtovat honkautua.


Mitä tarkoittaa? Jos sitä, että muuttuvat harmaaksi kun suola nousee pintaan niin jostakin luin että suolauksen lopuksi käyttää sokerivedessä tämän estämiseksi. No nyt on tätä kokeiltu.

n. 2kg sinne meni. Jäi vielä toisellekkin kokeilukerralle. Hirven filettä....
_________________
Mitä se tyhjä hyvejää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.01.2014 22:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lapari kirjoitti:
...Hirven filettä....


Shocked

Mulla on puolenkymmentä pumppua pakastimessa ja se on kyllä parhautta! Filheet syyhhän pihivinä tahi kördenä. Mahtaa olla äveriään tuntuista syödä kuivattua filettä! Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lapari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2014
Viestejä: 64
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 01.02.2014 00:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tuolla pakastimessa muuta nyt vaan oo Sad Razz

Mutta paremmin tietämättä oottasin sinne ysiviikolle ja suolaisin vasta sitten ennen seinälle nostoa.
_________________
Mitä se tyhjä hyvejää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 01.02.2014 09:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuskin ne siitä pilalle menee uudelleen pakastaessa, lihathan joka tapauksessa jäätyvät ja sulavat useaan otteeseen kun ovat kuivumassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.02.2014 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tämähän se minunkin ajatukseni siinä hommassa on. Suolaan nuo sillä mallilla että palastelen lihat sopivan kokoisiksi ja heitän sekaan oikean määrän suolaa. Viikon ajan niitä täytyy sekoitella astiassa kylmässä. Kun kaikki neste on mennyt takaisin lihaan, on suolakin oikeassa paikassa ja lihat ovat valmiita seinälle. Tämä on pakko tehdä etukäteen jos mielin sen itse tehdä enkä jättää taas toisten hommaksi tuolla pohjoisemmassa kun joudun palaamaan tänne Etelämmäs. Tuo suolaus meillä on ollut käytössä jo monta vuotta ja hyvin toimii ja on vaivatonta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 01.02.2014 13:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

viime vuonna kokeilin pumppujen suolausta vedessä ja vituksihan se meni, jäi liian vähäsuolaiseksi. Ei ollut minun suun myötäistä joten koirille tuli paljon herkkupaloja.

Tänä vuonna paistia ja tuo ionin mainitsema suolaus. Pitänee laittaa yksi possun ulkofilekin kuivuun kun naapurin vanha isäntä on siitä monesti höpöttänyt kuinka hyvää se on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.02.2014 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus oli joku naposteluliha liian suolatonta. No laitettiin illanistujaisissa suolavesikuppi pöytään. Kertauitolla tuli tarpeeksi suolaa lihapalaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wingmaster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Tam 2005
Viestejä: 807
Paikkakunta: perämeren rannikko

LähetäLähetetty: 01.02.2014 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puttaan säästökuopasta 20kg nauvanpumppuja plakkarissa. 10kg siitä riiputustavaraksi. Josko tuohon kuun puoleenväliin malttais ootella ennenku nostais setit katolle. Tönkkäsuolaus on kyllä mulla toiminu joka kerta vuoren varmasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 49 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com