OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Teerisoppa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mutteri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Syy 2006
Viestejä: 42
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: 02.10.2007 19:22    Viestin aihe: Teerisoppa Vastaa lainaamalla viestiä

Sain akkateeren-eli ei siitä kovin isoa paistia tule.Keitinkin siitä sitten oivan keiton.
Eli vettä kiehumaan.Kattilaan teeri kokonaisena,pari sipulia,pari pieneksi pilkottua porkkanaa,pätkä silputtua purjoa,suolaa,mustapippuria,katajanmarjoja sekä tuoretta timjamia.
Keittelin sitä hiljalleen kunnes liha oli sen verran pehmennyttä että se irtosi luista.Teeri pois kattilasta ja luut pois ja lihat sopivan kokoisiksi pilkottuna takaisin kattilaan.Sitten vielä 4-5 perunaa sekaan kiehumaan ja lopuksi reilu puoli pakettia Koskenlaskijaa pilkottuna hämmentelin sekaan.Vielä muutama tupsu tuoretta persiljaa perään ja kannen alle muhimaan.Sitten saunaan.
Saunan jälkeen teerisoppa maistui aika hyvältä tuoreen kauraleivän kanssa.
En tiiä onko oikeaoppista riistaruokaa mutta ainakin hyvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 02.10.2007 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noihan se käy.

Itse teen keitot nykyään näin:

1. Täkät irti luista.

2. Paloitellaan loput roippeet ja laitetaan kattilaan kylmään veteen ja kuumennetaan kiehuvaksi. Kattila toviksi pois hellalta ja kaavitaan vaahto pois.

3. Lisätään kattilaan halutut mausteet: katajanmarjaa, tinjamia, salviaa, maustepippuria, laakerinlehteä, sipulia, porkkanaa.... mitä nyt itse keksiikään.

4. Keitetään miedolla lämmöllä pitkään. Siis tunteja mieluusti. Välillä voi lisätä nestettä hieman. Kun keitos alkaa maistaessa oikeasti maistumaan halutulta, niin siivilöidään luut ja muut moskat pois. Lihat koivista yms. voi kaapia nyt pois ja nakata kattilaan takaisin.

5. Otetaan tuoreet porkkanat, perunat ja sipulit. Ensin porkkanat ja potut kattilaan ja sitten hieman myöhemmin sipulit. Nyt voi laittaa myös sulatejuuston nokareita sekaan. Tarkista suola myös.

6. Leikataan täkät sopiviksi paloiksi, maustetaan suolalla ja halutuilla aineksilla (täkät on myös voinut tällä välin marinoitua jossain liemessä). Kun potut alkavat olla kypsiä, nakataan leikotut täkkälihat keittoon ja otetaan saman tien kattila pois levyltä.

7. Annetaan seista tovi hellalla, mutta ei kiehuteta enää.

8. Syödään suihin ja nautitaan mehevistä täkkäpaloista sekä täyteläisestä liemestä.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 02.10.2007 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyi, mikä se ? Tässä on joku väkevä mauste... Eihän sitä muuta kuin suolaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 02.10.2007 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juha kirjoitti:
Hyi, mikä se ? Tässä on joku väkevä mauste... Eihän sitä muuta kuin suolaa...


Ehehehee! (Inside joke)
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
citymies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2007
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 03.10.2007 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintukeittohan se. Ja tuossa olikin jo pari hyvää variaatiota.

Pottujen lisäksi tai korvikkeeksi voi laitella ohrasuurimoita. Nämä vähän suurustavat lientä, mutta voi sinne suurustuksenkin laittaa jos oikein trad. linjalle lähtee. Eli kahvikupilliseen kylmää vettä 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoittaen kattilaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3544

LähetäLähetetty: 03.10.2007 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä oon laittanu myös tuolla Mutterin tyylillä, en kauraleivän kanssa, mutta kuitenkin. Yhdenkin tellun saa kivasti riittämään isompaankin määrään soppaa. Tero Teerestä tulee sitten vieläkin isompi taikka sitten täyteläisempi soppa.

Valmistusvaiheessa tietenkin portteria, sitä voi lurauttaa sekaankin jos tohtii.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 03.10.2007 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

citymies kirjoitti:
Lintukeittohan se. Ja tuossa olikin jo pari hyvää variaatiota.

Pottujen lisäksi tai korvikkeeksi voi laitella ohrasuurimoita. Nämä vähän suurustavat lientä, mutta voi sinne suurustuksenkin laittaa jos oikein trad. linjalle lähtee. Eli kahvikupilliseen kylmää vettä 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoittaen kattilaan.
tai ruisjauhoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com