OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hunaja-jussi



Liittynyt: 07 Mar 2007
Viestejä: 1
Paikkakunta: suonenjoki

LähetäLähetetty: 08.11.2007 01:09    Viestin aihe: Hirven lihan palvaus Vastaa lainaamalla viestiä

Asiaan enemmän vihkiintyneet, kertokeepa, miten saan mehukkaan palvin hirvestä. On sen ajan jo elännä missä joutu työstämään kuivaa lihaa.
Ja toinen kysymys olisko jollain piirustuksia pienestä palvi pömpelistä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Powerhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Hel 2006
Viestejä: 820

LähetäLähetetty: 08.11.2007 01:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 08.11.2007 08:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Powerhead kirjoitti:
Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista.


yhdyn eelliseen vie vaan ammattilaisille savustettavaksi ja eisen ainakaan hintaan pitäisi kaatua en nmuista tarkkaa hintaa mutta ollut kylllä melkosen edullista tuo palvaaminen ja tulee sit kanssa viimesen päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 08.11.2007 14:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

...mutta pitäisi saada se maaginen eläinlääkärin tarkistusmerkintä! (jos joku tietää palvaamoa täältäpäin joka ottaisi omaan käyttöön tulevaa lihaa ilman tarkastusta niin saapi laittaa yv:tä)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 08.11.2007 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa etsiskellä firmoja jotka tarjoaa palvaus palvelua. Eivät siis itse myy lihaa vaan ainoastaan palvaavat. Silloin ei tarvitse lihan olla tarkistettua.

olikohan lokakuun M&K:ssa näistä yrityksistä mm juttua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
fygy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2007
Viestejä: 935
Paikkakunta: Ryttylä

LähetäLähetetty: 08.11.2007 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

itse käyttänyt tammelassa sijaitsevaa makulihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pykälämaakari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 173
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 09.11.2007 11:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen palvauttanut peuraa Tammelan Makulihassa useita kertoja ja Makuliha on onnistunut siinä hyvin. Kysyin kerran nimenomaisesti hirven paistin palvaamisesta ja Makulihasta totesivat, että hirven palvaaminen on riskialtista puuhaa. Vähärasvaisena lihana se helposti kuivuu liiaksi.

Makulihalla on erillinen käsittelyosasto "rahtitavaralle", jossa käsittelevät tarkastamatonta lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 09.11.2007 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yks vuosi perattiin hirvi, lihat vietiin someron palviin. Laittoivat fogumiin joka ukolle valmiin palan, jako oli tasapuolinen ja helppo.
Liha oli rullassa laitettu, onnistunu tosi hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maalari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Lok 2005
Viestejä: 856
Paikkakunta: kainuu

LähetäLähetetty: 10.11.2007 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivikylän palvaamoa voipi suositella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eupa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2005
Viestejä: 261
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 10.11.2007 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

maalari kirjoitti:
Kivikylän palvaamoa voipi suositella.


samoin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 15.11.2007 13:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palviportti Hämeenkyrössä on minun suosikkini.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsä-vaagner
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Tam 2007
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 18.11.2007 00:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen palvannut 2 - 3 kg:n paloja hirvenpaistia savusaunassa seuraavasti: paisti foliovuokaan ylälauteille maustamattomana, kinkkumittari kylkeen ja kun näytössä on 64 astetta niin paisti ulos. Suolaus siten, että kourallinen yrttisuolaa hierotaan paistin pintaan ja kääritään se lämpimanä voipaperiin noin tunniksi.
Prosessi onnistuu saunan normaalin lämmityksen yhteydessä esimerkiksi kalareissun oheistoimintana.

Jos palvataan suurempia lihapaloja, on lihoja savustettava yli yön. Tällöin myös suolaus on tehtävä toisin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 15.12.2007 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse palvattua hirvenlihaa, ei tuosta hullumpaa tullut. Pikkaisen ehkä liikaa suolaa, mutta onpahan hyvä syy ottaa olut palvilihaleivan kaveriksi Smile . Seuraavalla kerralla käyttöön 5% suolavesi ruiskusuolauksessa.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 15.12.2007 19:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fygy kirjoitti:
Powerhead kirjoitti:
Parasta saa kun vie johonkin lihansavustusfirmaan, josta saa sitten hakea valmiit lihat vakuumipaketeissa takasin. Kotivehkeillä ei taida tulla kuin sanomista.


yhdyn eelliseen vie vaan ammattilaisille savustettavaksi ja eisen ainakaan hintaan pitäisi kaatua en nmuista tarkkaa hintaa mutta ollut kylllä melkosen edullista tuo palvaaminen ja tulee sit kanssa viimesen päälle.


Itse ajattelen näin, että tuo riistanlihan palvaaminen liittyy yhtenä osana metsästysharrastukseen. Itsekin palvaisin, jos olisi vaan paikka.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 15.12.2007 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivinevalle pieni vinkki: Ruiskusuolaukseella ei saada tasaista lopputulosta. Omat kokemukset puoltavat tuota suolavedessä liottamista sopivan ajan hitaan kiiruhtamisen taktiikalla. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 1 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com