OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 16.09.2010 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Lainaus:
Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola.


Miksi ? Värin vuoksiko ?


Säilyvyyden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10105
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 16.09.2010 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Lainaus:
Kyllä se on ainaki nuihin kylymäsavulihhoihin ehotonta tuo nitriittisuola.


Miksi ? Värin vuoksiko ?


Värin, säilyvyyden ja maun vuoksi.

Jotenki siitä ei vain tule oikeaa jos sen harmaa suolaa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 16.09.2010 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se tuntuu tavallisellakin suolalla säilyvän. Kaveri tekee kylmäsavua kodassa ja ainakin viimeksi kun asiaa seurailin, näkyi suolaavan ihan normaalilla merisuolalla ts. liha oli ennen savustusta puolisen vuorokautta kylläisessä suolaliuoksessa. Ja sama juttu kuivalihojen kanssa.

Mutta nämähän ovat vain makuasioita eli kukin tavallaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10105
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 16.09.2010 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei sillä suolalla minustakaan ole lämminsavussa niin väliä. Kävinki tuossa kaivelemassa kotopuolessa arkkupakastimien pohjia ja löytyhän tuolta vielä joku 6-7 kg lihoja palvattavaksi. Nitriitti suolaan aiko ukko kuiten laittaa. Viikonloppuna Bradley pöhisemään ja on taas hirvijahin alkuun kelpo evästä.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JMu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Hel 2008
Viestejä: 9

LähetäLähetetty: 08.10.2010 21:55    Viestin aihe: Uunissa Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin hirvenlihan palvaamista takkaleivinuunissa ja hyvin tuntui sekin pelaavan. Liha oli leivinuunin puolella ritilän päällä ja tulet tein takanpuolelle. Leivinuunin tuhkaluukun avasin vasta hiillosvaiheessa, jolloin savun makua tuli sopivasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 14.10.2010 20:58    Viestin aihe: Nitriitti suola Vastaa lainaamalla viestiä

No niin nyt on erä lihaa nitriitti suolassa muhimassa ja la tupsautetaan tuli nurkkaan.

Mikäli joku tarvii NITRIITTISUOLAA niin mulla sitä nyt on.

Multä löytyy myös Maustetukun purkkiliha maustetta ihan myydä asti. Laitan tuohon Keskustelua riistaruuista osion alle hyväksi havaitsemani reseptin.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.10.2010 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on naudan ulkofilettä/paistia ja hirven ulkofilettä/paistia suolautumassa.
Hieroin lihat nitriittisuola ja sokeri seoksella ja kolmen viikon kuluttua saa alkaa katteleen kylmäsavustus kaappia.
Toivotaan ettei ilmat sitten enään kovin lämpene.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1673

LähetäLähetetty: 27.10.2010 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nitriittisuola Laughing Laughing Käyttääkö moni muitakin väri ja makuaineita pilatessaan lihoja/kaloja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.10.2010 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

terva kirjoitti:
Nitriittisuola Laughing Laughing Käyttääkö moni muitakin väri ja makuaineita pilatessaan lihoja/kaloja?


Minä en ainakaan tee kylmäsavua enään merisuolalla, sehän on jokaisen oma asia millä tekee, mutta kun liha on 5 viikkoa plussalla, niin kannattaa harkita kahdesti.
Kyse ei ole kuitenkaan mistään umpisuolauksesta jne...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 02.11.2010 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei asiasta tietävät? Jos palvilihoja suolataan nitriitisuolalla niin kauanko niitä pidetään ja minkälaisessa vesi/suolaseoksessa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 02.11.2010 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei sitä nitriittisuolaa tarvitä kotiruuan laitossa .

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do;jsessionid=ED5A356912AAE8C2EB70E844756540DE.node1?secondRef=0&language=FI&type=WQ&reference=E-2010-3840
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maalari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Lok 2005
Viestejä: 856
Paikkakunta: kainuu

LähetäLähetetty: 02.11.2010 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollaan palvailtu 50% merisuolaa + 50% nitriittiä. 6-8 % suolaliuos ja parissa päivässä suolaantunut. Nätti punertava väri sisällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 02.11.2010 22:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

maalari kirjoitti:
Ollaan palvailtu 50% merisuolaa + 50% nitriittiä. 6-8 % suolaliuos ja parissa päivässä suolaantunut. Nätti punertava väri sisällä.


Eli siis 6-8% veden painosta vai?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Panostaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Syy 2007
Viestejä: 1911

LähetäLähetetty: 02.11.2010 22:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heguli kirjoitti:
ei sitä nitriittisuolaa tarvitä kotiruuan laitossa .

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do;jsessionid=ED5A356912AAE8C2EB70E844756540DE.node1?secondRef=0&language=FI&type=WQ&reference=E-2010-3840


Kuten ei myöskään alkoholia, tupakkaa, energiajuomia, kahvia ja jne vai???
Monikaan ei tiedä kuinka paljon tätä suolaa saavat sisuksiinsa kaupallisten lihatuotteiden yhteydessä mutta silti jaksetaan paasata asiasta toisille. Vilkaiskaapa huvikseen niin sieltä leikkelepaketista löytyy melkoisella varmuudella maininta SÄILÖNTÄAINE E250 kuten monista muistakin kaupallisista lihajalosteista kuten esim. säilyketölkit, niin miksi ihmeessä sitä ei saisi yksityinenkin henkilö käyttää omiin valmisteisiinsa? Perusteluja? tietää ainakin mitä turpaansa tunkee ja kuinka paljon. Offtopikkina mainittakoon että voikin olisi valkoista ilman lisäaineita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heguli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2005
Viestejä: 5666

LähetäLähetetty: 02.11.2010 22:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

löytyy niitä jo ilman nitriittejäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Seuraava
Sivu 13 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com