OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lihan palvaus
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 09.05.2014 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Piti vielä kerran palvailla hirveä ennen kesälämpimiä Smile Ja livahti sinne joku sianfilekin mukaan kokeeksi.


.


Hyvän näköisiä lihoja, alkaa näppis kastua... Pitää vielä tälle alkukesälle tuo oma häkäpönttökin laittaa tulille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.08.2014 01:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alko sen verta hiukoa viikonloppuna että tuli kokeiltua taas hirvenlihan pikasavustusta. Leikkelin ohuita noin 3-5 mm siivuja. Yrttisuolaa päälle ja kaappiin 80-100 C noin tunniksi. Tarkoituksella pidin vähäsavuista tulta että suuhun menee enempi lihaa kuin tervaa Smile


Hyvää tuli näinkin. Parhaimmillaan tänään kun savustus oli eilen. Negatiivista normimenetelmään verrattuna se ettei pääse leikkaamaan siivuja valmiista lihasta Smile Ja pitkällä 7-10 h kypsymisajallakin on ehkä etunsa. Plussaa oli nopeus, helppous, ja näin saa melko kevyesti savustettua lihaa. Varmasti tulee tehtyä toistekin Smile

Lihaan on tehtävä viilto että näkee kypsyyden. (Leppä)savu tekee lihan pinnan niin punaiseksi että se näyttää äkkinäiselle raakalta vaikka on jo ihan kypsää.

Lihasuikaleet pysyivät oikein mehukkaina. Melkeinpä olisivat voineet kuivua vähän enempikin. Suolauksen tein vasta juuri kaappiin laittaessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mäyristelijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Maa 2012
Viestejä: 814
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.08.2014 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sinne lähti ensimmäistä kertaa lihaa palvaukseen. Jos viikonloppuna saisi jo kotiuttaa lihat Razz
_________________
-Karkeakarvainen mäyräkoira- x2
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiesus67
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Syy 2013
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 19.09.2014 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täällä on tullut harjoiteltua savustushommia 47cm weberin hiilisavustimella ja
parin kokeilun perusteella on selvää että missään palvaamossa ei lihoja enään tarvitse käyttää.

Ostin tuommoisen n.5kg naudan kulmapaistin ja leikkelin se kalvoja myöten pienemmäksi
ja lopputuloksena pari huippupalaa ja yksi repaleisempi.

Sitten 10% suola jota roiskin ruiskulla summittaisesti sinne tänne ja jätin lihat pariksi yöksi
suolaveteen jääkaappiin muhimaan.

Sitten olikin jo aika täräyttää weberi käyntiin eli briketit tulille ja sisään ja paistimittari paksuimman lihan
kylkeen ja odottelemaan

Puruina käytin hickorya ja leppää suhteessa 2/1 ja lastuja uitin vedessä jonkin aikaa
jotta savuaisivat riskimmin, mutta paiskasin välillä kuivanakin jonkun kourallisen.

Kun otin lihat pöntöstä langaton paistimittari näytti 76 astetta.

Pöntön lämpötila oli alussa jotain 70-80c ja pikkuhiljaa nousi ja viimesen puolentunnin
aikana avasin hieman venttiilejä hommaa nopeuttaakseni loppulämpö oli jotain 130c, ja
aikaa oli kulunut n.9h.

Koko homma hoitui yhdellä brikettilatingilla ja kun säädön on kohdillaan niin ainoa
homma on muistaa silloin tällöin paiskata lastuja brikettien päälle.

Niin ja en käyttänyt tuohon kuuluvaa vesimaljaa ollenkaan nyt kuten en sitä käytä myöskään
kalan savustuksessa.

Lopputuloksena aivan helvetin hyviä lihoja eikä häviä kaupallisille palvituotteille pätkääkään.

Tuo weberi on kyllä aivan loistava laitos ja käsittämättömän helppokäyttöinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 22.12.2014 09:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palavisauna sytytetty tälle aamua. Hirven- ja sianlihat oli kuorettumassa yön saunan orsilla. Toivottavasti iltapäivällä pääsee silipasemaan maistiaisia Laughing

Onko muilla palavipönttö tai -sauna tulilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 22.12.2014 16:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamu kuudesta on savukaappi ollu päällä.Pikkanen porsaan kinkku ja palanen kylkee.Sitten hirvenpaistia .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.12.2014 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perkule pitää olla jouluna töissä, eikä pelkästään töissä vaan kaukana savupömpelistä. Oli kyllä suunnitelmissa savutella jotain joulupöytään mutta jonain toisena vuonna sitten. Joku aika sitten tein kylmäsavulohta ja laitoin pakkaseen vähän jouluakin silmällä pitäen, mutta eihän niistä ole enää mitään jäljellä...

Laittakaahan kuvia niin päästään me muutkin tunnelmaan Smile Savustettua siankylkeä ei olekaan tullu vielä kokeiltua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 22.12.2014 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämmöstä tälläkertaa Wink

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.12.2014 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juski kirjoitti:
Tämmöstä tälläkertaa Wink



Priiman näköistä Smile Millä taktiikalla tuo on palvattu? Kirjoitit että yön yli saunan orsilla ja aamulla savua? Kauanko saivat savua kun on noin nätti väri? Ei ole liian tummaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juski
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2009
Viestejä: 113
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 23.12.2014 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Illalla sauna kuumaksi ja tasataan lämpö n. 90 ºc paikkeille. Tämän jälkeen viedään lihat orsille.. Antaa olla aamuun lämmittämättä. Aamulla lämpö tippunu n. 50 ºc ja lihoissa hyvä kuori. Käännetään lihat ja aletaan palvaamaan lepällä. Periaatteena että pidetään tulta mahdollisimman vähän, mutta ei anneta lämmön tippua alle 80 º c. Tuli saa saamuakki välillä. Sytytys toholla ettei tuu tuohesta nokea lihoihin. Tuolla metodilla lihat oli saunassa 24 h.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 23.12.2014 09:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taatusti herkullista Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pikku Poika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2013
Viestejä: 439

LähetäLähetetty: 08.11.2015 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Missä sais teetettyä kylmäsavulihaa pohjanmaalla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Sivu 18 Yht. 18

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com