OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peuran savustus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
predator1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2005
Viestejä: 152

LähetäLähetetty: 22.11.2007 23:21    Viestin aihe: Peuran savustus Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin tuossa koittaa savustaa pieniä paistin paloja, eli onko vinkkejä/kokemuksia?
Yhdessä lehdessä oli vaan kuva ja ala viite että olivat peuran paloja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 24.11.2007 01:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

onnituu ainakin niin että otat savustus pötössä pintaan vaan sen savun maun ja kypsennätloppuun uunissa.. aikaa savustamiseen käyttäsin 4-15 min.. halutusta savun maun määrästä riippuen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
longi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 16 Mar 2007
Viestejä: 13
Paikkakunta: NURMIJÄRVI

LähetäLähetetty: 30.11.2007 21:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Moi.

Mä olen savustellu hirvi/poro paisteja ja yrittänyt pitää tosi mietoa lämpötilaa. Eli aluksi lämpöä pyttyyn sen verran että purut alkaa kunnolla savuamaan, paisti pönttöön ja sitten vaan ihan pientä hehkua alla. Tällä menetelmällä ei kuivu ja savun maku tunkeutuu syvälle jos voi paistia pitää pari-kolmekkin tuntia. Lämpö uunissa ei saisi nousta paljon yli sadan.

Olen kyllä tehnyt välillä ihan toisinkin:) eli paahtopaisti-tyyliin melko nopeasti kuumassa savussa paistin koosta riippuen 1/2 - 1 tunti pöntössä. Paisti pois uunista kääritään folioon vetäytymään ja tökätään kinkkumittari kiinni paistin kylkeen jos lämpö 60 niin onnistuit, jos alle niin sähko uuiin tukilämpöön kunnes 60 ja on mukavan rosee. Jos omistat lihamittarin, jossa erillinen näyttö pöntön ulkopuolelle niin sillä onnistuu varmasti, mutta kun olen köyhä eikä minulla semmoista ole, niin siksi laitan vasta jälkeenpäin mittarin.

Itse pidän kyllä enempi hitaasta menetelmästä.

longi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com