OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Primitiivistä kokkailua nenäpäivää viettäen

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 15.11.2007 16:00    Viestin aihe: Primitiivistä kokkailua nenäpäivää viettäen Vastaa lainaamalla viestiä

Hei vaan kaikki Tvälläri sedän pienet höpönassut!

Ajattelin minäkin pilata nuoremman metsästäjäsukupolven ruuanlaittoinnon, ja aiheuttaa vanhemmalle sukupolvelle postraumaattisia stressireaktioita:

Eli viime perjantaina kokkailin ilman sähköjä (ja järkeä) hieman soppaa. Minulle kun tuo "keitto" on aina muutenkin maistunut. Lähtökohdan näet tässä, lasittuneet silmät, ja kyllästyneen tuhinan:



Ja siitä päästäänkin hyppäämään aimoannos väkerrystä ja kiroamista, nylkemistä eteenpäin, ( kuvia onnistui vähän, joka johtuu kynttilänvalosta, huonosta kuvaustaidosta ja sedän hieman valtaväestöä myöhempään pitämästä "nenäpäivästä". Kuulin ohimennen radiossa siitä ja päätin pitää omat. Tuhansien joukosta valittuni piti myös ideaa erinomaisena ja siitä paremmin tietävänä neuvoi minua, että se tapahtuu yleensä vähintään 100km kotoa?! En tosin ymmärrä miten se voi hyväntekeväisyyteen liittyä muuten kuin valtion monopoli-liikelaitoksen tuloksen ja osinkotulojen subventoimisen kautta)




Ai niin siis kerrottakoon mitä tässä on tapahtunut (lähinnä niille jotka kontekstista jotenkin ihmeellisesti saattoivat ymmärtää, että olisi kyseessä ns. Korealainen eräkeittiö). Eli kysehän on Tavisopan teosta alkeellisin, välinein, joka omalla kohdalla tarkoittaa jeerassa sijaitsevan JahtiHovin täysin ruuanlaittoon soveltumatonta kamina-liesi yhdistelmästä (lämmittää hovin muttei liesilevyä), sekä hädässä varaston nurkasta löytämästä v. 2003 avatusta sinolpurkista josta suurin osa palavaa ainesosaa on haihtunut taivaan tuuliin. Ensimmäisessä kuvassa oli muuten Muusani joka inspiroi minua mitä ihmeellisimpiin kulinaristisiin kokeiluihin, eikä valita jos joku palaa pohjaan ja liesituuletin ei satu olemaan päällä.

Eli Tavit 2 kplon pilattu nylkemällä, lumesta sulatettuun veteen upottamalla suolan, ja tämän kuuluisan Pippari- suomamausteen sekä laakerlehden kera. (Kuvateksti on pitkästyttävä, mutta niin oli tirppojen keittäminenkin, 1:n tunnin jälkeen ei kiehumista vieläkään tapahtunut kuin nimeksi joten nopeutin prosessia jokapojan mikrossa, eli tungin pakin kamiinan tulipesään jossa tämä ihmeellinen reaktio sitten vihdoin sai alkunsa)

Samaan aikaan toisaalla:

Leikitään että tässä olisi pilalle mennyt kuva jossa paloittelen, Sibulan 1kpl , etusormeni 2kpl , porkanan1 kpl, ja nuo perinteikkäät pyhät juurimukulat 3kpl jotka tässä pilataan toisarvoiseen käyttöön,(ainoa järkikäyttö olisi pyhästi Shamaan spiritsin tehtailla tyrnävällä josta jalostuessaan se olisi huomattavasti nautittavammassa muodossa, jos olisin Maya-inkkari ja tämä häpäisy olisi havaittu pyörisi pääni todennäköisesti pyramidipagodin portaita hurraavan kansan keskuuteen ilman rumihista)



Kasvikset veteen suolan, ja pipparin kera, ja kuten huomaatte kunnioitan tässä sotkemisessa näistä ruuanlaitto topikeista tuttua ruoanlaitto-juomakulttuuria. Eli perinteistä suomalaista erittäin kuivaa sherryä, kera ruskean jaffan.

Havaitsin tässäkin keitossa erittäin huomionarvoisia indikaattoreita miten tietää onko juurekset kypsät: Pasianssia, poliittisia keskusteluita koiran kanssa ja näkäräistä kunnes havahdun palaneen käryyn ja tirinään => liemi haihtunut täysin, mutta ilokseni kasvikset olivat pehmeitä!!

Lientä tavikattilasta sekaan, lihat irti luista, hieman vodaa päälle, 6 tippaa Tabascoa ja:





Nam et slurp, kuten viimeisen kuvan terävyydestäkin näkee, edelliseen verrattuna tulee kuumassa keittiössä pitää nestetasapainon säilymisestä huolta, meinasi käydä köpelösti mutta tasapaino palautui Razz
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20128
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.11.2007 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisi mukava saada näitä Tvällärin ja Rastinsahin kaltaisia kokkeja ruutuunkin. Peittoaisivat kyllä nämä nykyiset "riistaohjelmakokit" 6-0. Smile

Tämäntyyppisiä kuvitettuja "keittokirjoja" on ilo lukea, mitä viimeaikoina täällä on esiintynyt vaikkapa yllämainituilta, NVH:lta, Ukkometolta, Lapinleukulta jne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com