OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Pata kaikille merilinnuille

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sea-hunter



Liittynyt: 11 Tam 2008
Viestejä: 3
Paikkakunta: Länsi Uusimaa

LähetäLähetetty: 11.01.2008 16:27    Viestin aihe: Pata kaikille merilinnuille Vastaa lainaamalla viestiä

Merilintu padan ohje, rinta ja koipi paloista (muutaman linnun täkkälihat)

-Varmistu että lihat ovat kunnolla sulaneet pakastamisen jälkeen
-Uuni 200 Asteeseen ja 2 kuppia vahvaa kahvia tippumaan
-Ruskista reilusti voita pannulla, paista lihat molemmilta puolilta.
-Lisää päälle myllytetty merisuola ja pippurit, laitan itse reilusti molempia, etenkin pippuria!
-Lohko kaksi isoa sipulia pannulle paiston aikana, sekoita ja anna paistua hetken aikaa
-Kaada kahvi jossa sokeri ja tilkka kermaa pannulle, sekoita ja anna seistä hetken.
-Maista tässä vaiheessa paistin lientä (maun tulisi olla pippurinen mutta samalla makeahko). Tässä vaiheessa voi lisätä mausteita jos on tarvis, maun oppii voisien kokemuksella.
-Kaada lihat ja liemi pataan, varmistu että lihat piettyvät juuri ja juuri.
-Kannellinen pata 200 asteiseen uuniin ainakin 1,5 tunniksi jos iso setti niin pari tuntia, voit välillä sekoittaa (nestettä haihtuu uunissa jonkin verran, lisää tarvittaessa hieman vettä.

-Pata uunista -> siivilöi lihat ja suurusta liemi, ja mausta oman maun mukaan. Loraus punaviiniä kuuluu asiaan!
Olen joskus käyttänyt valmiita kastike pohjia apuna, korvaa tällöin kastikkeen vesiosa paistin liemellä.

Tarjoile erinlaisten perunoiden kanssa, niiden valmistukseen on aikaa padan ollessa uunissa.


Reilu pippurin käyttö ja kahvi on syytä muistaa, niillä poistetaan merilintujen ominais / traanin maku. Tietenkin edellytyksenä että liha on käsitelty ammunnan jälkeen oikein.


Tällä reseptillä voit valmistaa merilintuja: sorsa, telkkä, alli, haahkaa jne. [b]Resepti kulkee jo kolmannessa polvessa ja TOIMII![/b]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com