OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Salmonella riistasta?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12154

LähetäLähetetty: 13.09.2013 07:04    Viestin aihe: Salmonella riistasta? Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan arvon palstalaisista saanut salmonellaa riistasta? Tai onko kukaan kuulllut riistasta saadun salmonellaa?

Tuli vaan mieleen uusinta metsästäjälehteä selatessa, kun kehottivat kypsentämään vesilinnut 70C läpikypsäksi (englanniksi "ruined"). Periaatteessa reitti toki on olemassa, jos hauli käy suolistoon ja vie suoliston sisältöä lihaan mukanaan, niin voisihan se olla mahdollista että salmonella pääsisi fileen sisälle ja sieltä mediumiksi jätetyn lihan kautta ihmisen ruuansulatukseen.

Kuitenkin huippukokit näyttää riistalinnut jättävän reilusti punaiseksi noissa TV-jutuissa. Samoin sen kerran kun sorsaa ravintolassa sain, oli se mukavan medium. Näin olen viimeaikoina itsekin riistani syönyt, eikä tekisi mieli pelkkään läpikyspään palata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 13.09.2013 07:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkihan on mahdollista. Tiukasti luonnossa eläneellä linnulla salmonellavaara on aika lailla nolla.

Mutta kaupunkien pullasorsat ja metsästäjien viljalla ruokitut pullasorsat ovat selvästi riskialttiimpia. Mikä se riski sitten todellisuudessa on, sitä ei varmaan tiedä itse erkkikään.

Kun ampuu sorsan niin mistäs sen tietää, onko se asunut viime talven jossain kaupungin lammikossa syöden ties mitä sontaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MtJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tou 2004
Viestejä: 10001

LähetäLähetetty: 16.12.2013 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän sorsan kypsennys läpikypsäksi on suositeltava toimenpide.

Salmonella on kuuleman mukaan niin ikävä tauti, että en ottaisi sitä pientäkään riskiä itse.

Näitä salmonellatapauksia on sattunut jopa ravintoloissa, joissa yleensä hygienia on aivan eri tasoa, kuin yksityishenkilön keittiössä. Tuore esimerkki;
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305578198243

Lainaus:
Helsingissä salmonella-epidemian lähteeksi epäillään yksityistilaisuutta Korjaamolla

Helsingissä lähes 30 henkeä on saanut ripulitautioireita ja kuudelta on löytynyt Salmonella Agona -bakteeri. Tiettävästi yksi sairastuneista on joutunut sairaalahoitoon. Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Helsingin kaupunginsairaalan Epidemiologisen yksikön ruokamyrkytysryhmä selvittävät yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa tapausta.
Alustavien selvitysten perusteella näyttää siltä, että useimpia sairastuneita yhdistää ruokailu yksityistilaisuudessa Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingin Töölössä.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien sairastuneiden oireet alkoivat pääosin 15–17. kesäkuuta. Hygieenikkoeläinlääkäri Maria Sjöman Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kertoi, että oireiden ilmenemiseen menee yleensä yhdestä kolmeen vuorokautta.

_________________
Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 17.12.2013 09:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MtJ kirjoitti:
Kyllähän sorsan kypsennys läpikypsäksi on suositeltava toimenpide.

Salmonella on kuuleman mukaan niin ikävä tauti, että en ottaisi sitä pientäkään riskiä itse.

Näitä salmonellatapauksia on sattunut jopa ravintoloissa, joissa yleensä hygienia on aivan eri tasoa, kuin yksityishenkilön keittiössä. Tuore esimerkki;
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305578198243

Lainaus:
Helsingissä salmonella-epidemian lähteeksi epäillään yksityistilaisuutta Korjaamolla

Helsingissä lähes 30 henkeä on saanut ripulitautioireita ja kuudelta on löytynyt Salmonella Agona -bakteeri. Tiettävästi yksi sairastuneista on joutunut sairaalahoitoon. Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Helsingin kaupunginsairaalan Epidemiologisen yksikön ruokamyrkytysryhmä selvittävät yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa tapausta.
Alustavien selvitysten perusteella näyttää siltä, että useimpia sairastuneita yhdistää ruokailu yksityistilaisuudessa Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingin Töölössä.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien sairastuneiden oireet alkoivat pääosin 15–17. kesäkuuta. Hygieenikkoeläinlääkäri Maria Sjöman Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kertoi, että oireiden ilmenemiseen menee yleensä yhdestä kolmeen vuorokautta.


Tämä on mun mielestä eri juttu. Jos riistassa itsessään (siis mitä todennäköisemmin) ei ole salmonellaa, niin ei kai sitä tarvitse kypsentää pilalle. Eri asia sitten on jos on käsitelyt vaikka teollista lihaa ja siitä sitten tartuu salmonella siihen riistaan. Tämäkin varmaan taas epätodennäköisempää kotona kuin isossa keittiössä.

... mutta siis hygienia tärkeä, tottakai.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com