OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hyvää Jäniksestä!!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
lippusiima
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Jou 2004
Viestejä: 1111
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 19.10.2007 21:40    Viestin aihe: Hyvää Jäniksestä!! Vastaa lainaamalla viestiä

Laittakaapa tänne jänis/rusakko ruoka ohjeita!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 19.10.2007 21:55    Viestin aihe: Re: Hyvää Jäniksestä!! Vastaa lainaamalla viestiä

Klik
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-Demo-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2007
Viestejä: 248

LähetäLähetetty: 20.10.2007 00:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei siitä saa hyvää tekemälläkään... Cool No ei, työskentelen yhessä ravintelissa ja meil oli semmonen ranskalainen heebo kyläilemäs niin se haudutti koko pirun otuksen punaviinissä 6h ja sitte kypsät lihat irti ja pieneks ja niist tehtii semmosii nyyttei lehmän mahaverkkoo hyväks käyttäen... ei ollu kovin häävejä...

Mut paras tapa taitaa olla vaan kareiden(luullisten seläkkeiden) irti otto ja paisto, ja uuniin niin et jää meediumiks.. mausteina ihan suola ja valkopippuri.. lopuista lihoista jauhelihaa possun lihan kanssa ja niistä sitte vaikka wallenbergin pihvejä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 20.10.2007 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taivaan käki Shocked
Possun lihan kanssa Shocked
Ihan yhtä hyvää olisi varmaan hookoo blöön kanssa...
...tai broilerin lihan kanssa...
...tai jauhetun hauen kanssa...

Miksi hel-ve-tis-sä sitä sikaa pitää tunkea joka paikkaan?
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 20.10.2007 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ja sitä samasta elukasta saatavaa pekonia Evil or Very Mad Evil or Very Mad siis toistanko tursasta.......V!ttuako sitä hyviä sian lihoja sotkemaan Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JTH
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Hei 2004
Viestejä: 147

LähetäLähetetty: 29.10.2007 13:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herkkujänis

Esivalmistelut:

Ammu ja käsittele jänis. Osta pullo valmista marinaadia (esim. Santa Maria -kermamarinadi), kaksi pakettia pekonia ja päkki kaljaa.

Valmistus:

Paloiteltu jänis muovipussiin, perään pullo marinadia ja puoli pulloa kaljaa. Anna marinoitua vähintään pari tuntia.

Jänis foliossa uuniin kunnes kypsää tai ainakin melkein.

Leikkaa jäähtynyt liha pieniksi paloiksi.

Paista leikatut lihat ja pilkotut pekonit rapeaksi paistinpannulla.

Tarjoilu:

Kaveriksi vaikkapa perunamuussia tai paistettuja perunoita ja jäljellä olevat kaljat. Maistuu paatuneimmallekin mäkkäri-teinille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.10.2007 13:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kumma jutska ett mua jostakin syystä ärsyttää nikki tursas ,mitä väliä sillä on kuinka kukin riistansa laittaa, noi on makuasioita ja tursas saa syödä rusakkosa vaikka raakana karvoineen päivineen jos niin hirveesti arvostaa riistan makua, ikäni mettästäneenä suosittelen laittaan riistan ihan oman maun mukaan, linnuille yleesä riittää suola ja pippuri ja sipuli , peltolinnuille jopa pelkkä suola, jänis tai rusakko mielteen mukaan kaipaa aavistuksen valkosipulia ja ja sianpintaa mukaan koska on kuivaa , jos joku haluaa riistansa marinoida kuten minä joskus niin halpa punkku on siihen oiva vaihtoehto kera vaikkapa valkosipulin ynnä yrttien,riista on jostain syystä kaupunkikommandojen ansiosta nostettu suorastaan ylimaalliseksi herkuksi, meillä se maalla kuiteskin on ihan tavallista ruokaa joka maustetaan ihan maun mukaan,siis, maalaisjärkeä mukaan ja hyvää ruokahalua!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
citymies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2007
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 29.10.2007 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teeppä käristys!

Käristyksenä jäniksen kalvot ja jänteet menevät niin pieniksi että käytännössä sulavat pataan. Maistuu kaikille, jäniksen maku on läpikypsänä mieto ja herkullinen. Mielestäni voimakas "riistan maku" liittyy raakaan jänikseen.

Siispä jäisenä veistät elukan lastuiksi, rautapadassa rasvan kanssa ruskistelet, suolaa ja pippuria ja sipulia, vettä niin että justiinsa lastut peittyy ja uuniin 175ast. väh. pari tuntia. Tarkkaile nesteen määrää, optimi on että neste loppuu just kun liha hajoaa haarukalla.

Itse tykkään suoraviivaisesta ja yksinkertaisesta sapuskan laitosta, mutta Juhatapion kanssa olen samoilla linjoilla siinä, että jänikselle valkosipuli sopii kyllä. Yleensäkin poro ja riista ovat maukkaita raakaaineita jotka kestävät ronskimpaakin maustamista.

Sianliahasta: pekoni on hyvä lisäke, mutta samalla tavalla siihen leipääntyy kuin voin makuunkin. Sian läski on hyvä mauste, mureuttaa lihan kuin taikaiskusta eikä maistu oikeastaan miltään. Voita menee viisinkertainen määrä saman mureusasteen saavuttamiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 28.01.2008 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äitimuorin tyyliin laitan, nuorena jäi maku mieleen. Jänis palotaan ja keitetään, mausteena vain suola. Sitten pudotettan luut pois ja lihat pilputaan pannulle ja freesataan voissa. Onnistuu kämppäoloissa ja maistuu sinällään monella tapaa. Äsken pilppusin jäännökset munakkaaseen. Ateriaa rakentaessa voi tieten kastikkeen ym. lisukkeet vääntää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Systeemin uhri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2007
Viestejä: 709
Paikkakunta: Jönköping

LähetäLähetetty: 29.01.2008 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite oon ensin paistanu lihoja voissa rautapadassa ja kun lihat alkavat ruskistua, niin lisätään purkki ruokakermaa, pari pilkottua sipulia ja pekonia jos haluaa. Pari lusikallista mustaherukkahilloa tekee myös hyvän säväyksen. Sitten vaan annetaan kuplia liedellä niin kauan kuin on tarvis (suomeksi, niin kauan että liha on kypsää).
_________________
JESJESJESJES!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joop
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 29.01.2008 13:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

1. Ammutaan jänis joka ei ole juossut 2m pidempään. (koiralla pitkään juoksutettu jänis maistuu kuselta)

2. Suolistetaan, nyljetään ja palastellaan jänis. Jalat ja ruho palasina keittoastiaan, lisätään astiaan mustapippuria (kokonaisia/murskattuja) ja merisuolaa (maun mukaan) ja tietysti vettä.

3. Kiehutellaan jänistä pienellä tulella hieman vesi poristen kunnes lihat on irrotettavissa käsin luista. Otetaan jänis kattilasta ja irrotetaan lihat luista, pienitään lihat sopiviksi paloiksi. (murenevat käsissä)

4. Otetaan valurautapannu (iso), voipaketti ja kaapastaan siitä kunnon nokäre pannulle (n. 1/4 tai 1/5 paketista), laitetaan lihat pannulle ja ruskistetaan kevyesti.

5. Lisätään tämän jälkeen pannulle purkki kermaa, ja valmis viherpippurikastikepussi (tai 2, voi käyttää myös muita pusseja) Lisätään keitinlientä sen verran että saadaan lihat upoksiin, annetaan kiehahtaa.

6. Sitten annetaan kiehua/porista miedolla lämmöllä siten että ylimääräinen neste on hävinnyt (seos on kastikemainen). Muista sekoitella!

7. Siihen sitten lisäsärpimet (esim. puikulaperunat tjms) maun mukaan. Kastike tarjoillaan pöytään suoraan valurautapannulta.

Hyvöö o. (onnistuu äijäporukalta metsäoloissa)

Tätä reseptroonia voipi soveltaa myös linnuille, tosin täkkä kannattaa jättää kokonaiseksi annospalaks.

Jos naisväkeä mukana niin voi noita lisäsärpimiä lisätä (mustaherukkahillo, salaattia, suolakurkkua, sieniä, silputtua sipulia, viinipulloa jne. Käyetteköö mielikuvitusta)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16710

LähetäLähetetty: 30.01.2008 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

-Demo- kirjoitti:
Ei siitä saa hyvää tekemälläkään... Cool No ei, työskentelen yhessä ravintelissa ja meil oli semmonen ranskalainen heebo kyläilemäs niin se haudutti koko pirun otuksen punaviinissä 6h ja sitte kypsät lihat irti ja pieneks ja niist tehtii semmosii nyyttei lehmän mahaverkkoo hyväks käyttäen... ei ollu kovin häävejä...

Mut paras tapa taitaa olla vaan kareiden(luullisten seläkkeiden) irti otto ja paisto, ja uuniin niin et jää meediumiks.. mausteina ihan suola ja valkopippuri.. lopuista lihoista jauhelihaa possun lihan kanssa ja niistä sitte vaikka wallenbergin pihvejä..

Ei taida kovin häävi ravinteli olla. Kyllä tuo perinteinen jänispaisti on helevatan hyvää ja tuota sikaa ei tosiaan tarvitse joka paikkaan tunkea.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mosberg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2007
Viestejä: 1630
Paikkakunta: Suoperämaa

LähetäLähetetty: 30.01.2008 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Isäntä on ruukannu tehä sillain että leikkaa lihat irti ja laittaa savipataan ja sinne helevetisti sipulia ja porkkanoita ja kaikkea tietenki suolaa ja leiviuuniin,sitä on pystyny syömään sellaisenaan tai johonki kastikkeeseen tai jopa keitto tehä on hyvää Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 30.01.2008 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mosberg kirjoitti:
Isäntä on ruukannu tehä sillain että leikkaa lihat irti ja laittaa savipataan ja sinne helevetisti sipulia ja porkkanoita ja kaikkea tietenki suolaa ja leiviuuniin,sitä on pystyny syömään sellaisenaan tai johonki kastikkeeseen tai jopa keitto tehä on hyvää Wink
Siis sipuli ja porkkanakeitto Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 30.01.2008 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makuasioista on turha kiistellä. Riista on minusta maukasta aina. Yritän sen laittaa ilman liikoja mausteita, kermoja ja pekoneita. Jäniksen maku mielestäni vaihtelee eläimen iän ja ravinnon mukaan. Talvijänis on toisenmakuinen kuin alkusyksynä ammuttu. Viime aikojen ei jänis kumminkaan ole paljon tarvinnut varvuilla elää. Ei se koskaan kuselle maistu meikäläisen suussa. Riemastuttavan erilainen se on varsinkin nyt, kun niitä vähempi olen saanut.
Kotieläimissä meillä kyllä löytyy sitten niitä maustepohjia ja poikkeuksena tietenkin päkätti, joka jollekin maistuu villasukalta Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com