Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kivi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Huh 2004 Viestejä: 60 Paikkakunta: Vapaa metsästysoikeus
|
Lähetetty: 10.12.2004 20:22 Viestin aihe: Hyvä viini riistaruokien kera nautittavaksi? |
|
|
Suositelkaa hyvää viinimerkkiä riekkoaterian tueksi. Jos tietoa löytyy sopivista viineistä myös muille riistaruuille, niin kertokaa ihmeessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
A-P Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Lok 2004 Viestejä: 543
|
Lähetetty: 11.12.2004 02:32 Viestin aihe: |
|
|
Kuiva kotimainen valkoviini joka myös nimellä Koskenkorva tunnetaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 11.12.2004 11:51 Viestin aihe: |
|
|
Esimerkiksi Alkon ehdotukset viineiksi riistalinnuille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 11.12.2004 12:19 Viestin aihe: |
|
|
Tuolla on yksi ehdotelma: http://forum.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=7391 _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Viimeinen muokkaaja, Petteri_N pvm 12.01.2005 20:34, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 21.12.2004 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Itse hakisin tuolle riekolle Pinot Noir rypäleistä tehtyä viiniä kaveriksi. Tuolta Alkon listalta ottaisin enempiä miettimättä tuon Ninth Island Pinot Noirin. Jos vielä saat vuoden 2001 satoa niin hyvä. Myös Goldstream Hills Pinot Noir, Estancia Pinnacles Pinot Noir, Castillo de Molina Pinot Noir Reserva (1999) olisivat valintalistallani vaihtoehtoina.
Jos muuta riistaa on tarkoistus syödä, niin esimerkiksi Valpolicella Superiore Zenato on aika mukava, vähän kaikkeen isompaan riistaan kelpo kyytipoika. Toinen vois olla vaikkapa Château Val Joanis 2001.
Kaikki ovat hyviä, kohtuu edullisia ja hinta-laatusuhde on kohdallaan.
Mutta nämä ovat tietenkin makuasioita ja oma suu kertoo sopivuuden kaikkein parhaiten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20595 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.12.2004 09:50 Viestin aihe: |
|
|
Toissapäivänä tuli syötyä viikonlopun vieraidenjäljiltä jääneet loput hirvipaistit. Ei ihan 100% tuohon mätsännyt, mutta pitäisin kokeilemisen arvoisena Argentiinalaista Graffigna Malbec punkkua.
Kokeilemisen arvoisia ovat myös Tarapacan viinit, muistaakseni Chileläisiä. Varsinkin La Cuestaa olen tarjonnut joskus voimakkaalle riistalle, tuo toinen Tarapaca on ehkä hieman ”rauhallisempi” maultaan.
Itse en osaa sanoa, paljonko vuosikerroittain noissa maku varioi, mutta nuo ovat omasta mielestäni ihan kokeilemisen arvoisia.
Kokonaisvaltaiseen elämykseen merkityksellisin seikka on luonnollisesti se, että valitset pullon siten, että etiketti sopii kattaukseen .
Itse olen joskus ostellut noita viinejä, joissa on riistaeläimenkuva etiketissä. Itselleni nuo eivät ole mitään maagillisia elämyksiä tarjonneet ja muutenkin jos ruokana on itselaitettua riistaa, niin en ole pitänyt sitä enää välttämättömänä viinipullon etiketillä alleviivata .
Oletteko muuten muut pistäneet merkille, että Alkon suosituslogoissa "hirvimerkin" ovat saaneet varsin useat kohtuuhintaisetkin viinit, mutta lintu/jänisriistalle suositellaan huomattavasti harvempaa ja yleensä kalliimpaa viiniä. Tältä ainakin joskus tuntuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20595 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.12.2004 10:14 Viestin aihe: |
|
|
Ja riippuen tietysti, minkätyyppisen ja tasoisen vaikutuksen haluaa tehdä (ja missä tarkoitusperissä), niin seuraava on yksi vaihtoehto:
Luigi Bosca Cabernet Sauvignon Reserva, Argentiina
Tuo maksaa noinmitalla 14 euroa pottu, joten mistään arkiviinistä ei ole kysymys. Itse kokeilin tuota hirvipihvien ja kermakastikkeen kanssa. Muistaakseni viinissä ei ollut mitään selkeitä yksittäispiirteitä vaan se oli aika tasapainoinen.
Pienenä sivujuonteena kerrottakoon, että tämä viini on valittu eräässä instanssissa vuoden punaviiniksi 2004, tiettynlaiseen kohderyhmään saattaa tuollakin olla ”eteenpäinvievä” vaikutus . Osasta Alkoja tuo pääsi jo ainakin tilapäisesti loppumaankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 22.12.2004 11:00 Viestin aihe: |
|
|
Jos mavajaa kokkaatte, niin suosittelen sille tuota Raimat adabia reserva 1989 on kyllä mainio. Nämä tuoreemmatkin (mm. 2000) ovat vahvana ja täyteläisenä viininä vahvalle riistanmaulle mielestäni hyviä. Viini on onnistunut sekoitus Tempranillo, Cabernet S. ja Merlot rypäleitä.
Ei ole missään nimessä mitään teinien seurustelujuomaa, mutta lasi, kaksi riistan kanssa niin vot! _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 25.12.2004 14:31 Viestin aihe: |
|
|
Ja kolmannen lasin kohdallahan se on jo aivan sama mitä viiniä lipittää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildgame Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2004 Viestejä: 968 Paikkakunta: Itäinen Uusimaa ja keski-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.12.2004 12:23 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen kovasti tykästynyt Espanjalaiseen Torresin Sangre de toro- punaviiniin, ja jopa vaimokkeelle maistuu joka ei yleensä juo juuri mitään alkoholipitoista _________________ Respect the Game.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 27.12.2004 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Sorbusta ja maguaaria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MiPaNeN Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Tou 2004 Viestejä: 44 Paikkakunta: Perse
|
Lähetetty: 11.01.2005 23:40 Viestin aihe: |
|
|
Viinit lihalle ja kalalle:
puna = erkin pikakivääri
valko = magis
Näil on pärjätty |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Chris Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Jou 2004 Viestejä: 145 Paikkakunta: Kyrkslätt
|
Lähetetty: 12.01.2005 18:35 Viestin aihe: |
|
|
Petteri, mainitsit majavan...miten sen valmistat, esivalmistelu, mitkä lisukkeet, kastike ja esillelaitto...koko hoito. Mun kullan mummolassa on
niitä majavan patoja alkanut tulla turhan monia ja viime kesänä, kun vettä oli muutenkin liikaa, oli sen suuntaista puhetta, että voisi niitä hiukan harventaa, kun heinän teko oli aika hankala "tekojärvessä".
Jos nyt kävisi uudelleen teeman kimppuun ja tekis majava annoksen
a la Petteri Villipossun kylkiäiseksi maisteltiin viimeksi Chileläistä
Frontera, (cabernet sauvignon) maistuu kyllä alussa tempranillolle, eikä
ole hinnalla pilattu, pikkasen yli 5€. _________________ per aspera ad astra |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rämpiä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 50 Paikkakunta: keski-suomi
|
Lähetetty: 12.01.2005 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Viimeinen lasillinen torresin sangre de toro punkkua menossa hirven ulkofilepihvien kyytipoikana. Yleensä en ole ollut punkun ystävä,mutta mutta,tämä oli aika hyvä suositus wildgamelta Täytyypä testailla talven mittaan muutkin suositukset |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 12.01.2005 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Katsopa Chris reseptipuolelta, pistän sinne yhden "varman" reseptin.
Keskustelua riistaruuista --> majava. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|