OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvipaisti Vilperin tapaan
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.02.2008 00:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo oikean kypsyysasteen löytyminen käsikopelolta on aina enemmän ja vähemmän tuuripeliä. Parin asteen muutos lihan sisälämpötilassa on melko hankala nähdä päällepäin, mutta palasesta riippuen ero voi olla hyvinkin dramaattinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 01:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kunhan harjoittelet senkin verran kuin meikäläinen, niin homma luonnaa kyllä eri aisteja yhdistäen vähintäänkin 99 rosenttisesti. Sitkeysaste on sitten jo enemmänkin lihasta kiinni ja sen taas näkee lihasta kohtuullisen helposti jos on joskus sattunut olemaan lihakaupassa töissä, niinkuin minä nuoruudessani. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.02.2008 01:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos lopputulokseksi riittää "sinnepäin" niin sitten kyllä.

Vilperi kirjoitti:
Kunhan harjoittelet senkin verran kuin meikäläinen.


Viikottaisista tuntimääristä voitaisiin lyödä vaikka pieni veto. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 01:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se "sinnepäin" olisi melkein uuden topicin arvoinen kysymys: Mikä on sinun käsityksesi siitä? Mun ruokaani syöneet eivät vielä tähänpäivään mennessä ole sitä sanoneet, kotiväki kylläkin joskus, kun on tullut mokattua jossain vaiheessa. Aina ei onnistu ja syytä on hakea siinä vaiheessa peilin kautta ja miettiä että missä oli vika? Tekstistäsi päätellen voit olla mahdollisesti jossain keittiössä töissä ja silloin taas sinunkin on pakko tunnustaa, että kun tuntee välineensä ja hellansa niin suurin osa hommasta on näppituntumalla tehtyä ja siihen sen kokemuksen tuoma lisä takaa hyvän lopputuloksen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.02.2008 01:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Se "sinnepäin" olisi melkein uuden topicin arvoinen kysymys: Mikä on sinun käsityksesi siitä?


Kotiruoka voi olla sinnepäin. Silti se ei poista sitä tosiseikkaa, että mittarilla onnistuu aina samalla tavalla.

Lainaus:
Tekstistäsi päätellen voit olla mahdollisesti jossain keittiössä töissä ja silloin taas sinunkin on pakko tunnustaa, että kun tuntee välineensä ja hellansa niin suurin osa hommasta on näppituntumalla tehtyä ja siihen sen kokemuksen tuoma lisä takaa hyvän lopputuloksen.


Oikea kypsyysaste varmistetaan monessakin ravintolassa mittaamalla jokaisen ulos lähtevän lihan sisälämpötila.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 01:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se sinun mittarisi ei tunne lihaa jota valmistat jolloin tulemme siihen lihan sitkeysasteeseen jolloin se sinun tekemäsi pihvi voi olla sitä kengänpohjaa vaikka mittarisi kuinka kertoo sen olevan hyvää ja jota ilman nestettä ei saisi alas vaan se on purukumia. Crying or Very sad Hyväksyn kyllä mittarin käytön, mutta se ei tee ruuasta sen tasalaatuisempaa tai parempaa kuin hyvän käytännön omaavan tekijän tuotokset. Wink
Meillä on vähän turhan pitkät nämä etäisyydet toisistamme, niin emme voi verrata tietojamme puolueettoman raadin seurassa, mutta jos se joskus on mahdollista, niin mun puolesta sopii!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 17.02.2008 02:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Se sinun mittarisi ei tunne lihaa jota valmistat jolloin tulemme siihen lihan sitkeysasteeseen jolloin se sinun tekemäsi pihvi voi olla sitä kengänpohjaa vaikka mittarisi kuinka kertoo sen olevan hyvää ja jota ilman nestettä ei saisi alas vaan se on purukumia. Crying or Very sad Hyväksyn kyllä mittarin käytön, mutta se ei tee ruuasta sen tasalaatuisempaa tai parempaa kuin hyvän käytännön omaavan tekijän tuotokset. Wink
Meillä on vähän turhan pitkät nämä etäisyydet toisistamme, niin emme voi verrata tietojamme puolueettoman raadin seurassa, mutta jos se joskus on mahdollista, niin mun puolesta sopii!! Laughing


Tuo sitkeysaste (minulle ihan uusi termi ?) riippuu tietysti myös käytetystä ruhonosasta. Käytettävä liha vaikuttaa tavoiteltavaan kypsyysasteeseen ja valmistustapaan. Kun väität että lihan saa aina tismalleen samaan kypsyysasteeseen ja lopputulos on aina parempi fiiliksellä kuin mittarin kanssa niin olet pahasti väärässä. Ihan niinkuin jo aiemmin sanoin, niin jossain tilanteessa parikin astetta voi ratkaista onnistumisen.

Tasapeli: minä en ala neuvomaan sinua vesieristyksissä, niin sinun ei tarvitse selittää minulle miten keittiössä työskennellään... Wink

Edit: pihvejä kun paistetaan vain fileistä, niin niissä tuo lihan sitkeys ei ole kovinkaan suuri ongelma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 17.02.2008 02:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing Rolling Eyes

Mulla on yksi hyvä kaveri, joka on kokkikoulut ja muut sellaiset käynyt ihan oikea keittiömestari. Häntä en tosin ole nähnyt pariin vuoteen, koska tänä on ollut tuolla Euroopassa töissä viime vuodet. Mutta kun viimeksi parisen vuotta sitten tuli näitä tämän kaverin kokkauksia syötyä ja niistä myös juteltua, niin hän myös kertoi lihan kypsennyksessä olevan hyvin tärkeää olevan sen paistin loppulämpötilan. Se on oikeille kokeille erilaisissa uuneisssa paistettaessa se kaiken AA ja OO.
Tämäkään kaveri ei ole ollut ihan vähäpätöisissä hommissa, koska viimeisin työpaikka hänellä on ollut Brysselissä Suomen EU-lähettilään kokkina.

Ja jos nyt joku epäilee asiaa, niin lähetä yksityisviestinä kyselyä, niin voin kertoa enemmän asiasta. Tässä kuitenkin paljastin jo kaverini.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
220
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Syy 2006
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 17.02.2008 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nyt se Repe vitsin murjas.

Suomen EU-lähettiläälle riittää kun joku vääntää pyttipannun eilisisä tähteistä.Jopa vilperi on siihen liian hyvä vaikka ajateltais nyt valkosipulin kanssa tai ilman Shocked Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 17.02.2008 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Menee pahasti kyllä jo tässä vaiheessa ohi aiheen, mutta menköön.

Kyllähän kokemus tuo varmuutta monessakin asiassa, mutta mutta... Eipä sekään nyt aivan kaikessa auta.

Jos puhutaan nimenomaan siitä mikä on "amatöörikokille" helpoin tapa koittaa onnistua, niin kyllä tuo mittari auttaa todella paljon. Virheitä voi toki tehdä senkin kanssa, sitä en kiellä.

Kuten jo mainitsin aikaisemmin niin toistettavuus on huomattavasti helpompaa tuon mittarin kanssa. Vähän sama juttu kuin jälleenlatauksessa. Kyllähän siinäkin "noin" ladatuilla panoksilla tauluun osuu, mutta eipä niillä kasakisoja voiteta...

Jokainen taplatkoon tyylillään, itse käytän ja suosittelen käyttämään mittaria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Amatöörille suotakoon tuon mittarin käyttö", mutta kokemuspohjan omaava kokki heittää sen hitoille sen vuoksi, että se osaa käyttää kalustoaan asian vaatimalla tavalla! Laughing Mielipiteitä näyttää löytyvän, joten pitäisikö avata ruokaosiolle palsta mittarista ja sen käytöstä jokaisen henkilökohtaisen kokemuksen perusteella??!! Laughing Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 17.02.2008 16:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tuo mittari on keksitty uusavuttomille joilla puurokin palaa pohjaan, aloittelijoille joilla on vähän lihaa pakkasessa se suotakoon ettei viimeiset lihat pala poroksi sinne kattilaan.
Ja jos paistin paistamisessa oikein aletaan hifistelemään niin pitää ottaa huomioon paistin kypsymisen jatkuminen uunista ottamisen jälkeen, paistin oikeaoppinen leikkaus ja tarjoiluajankohta yms.
Niin ja paistin maustaminen! Runsaasti runsassuolaistavoita, runsaasti sipulia ja valkosipulia ja joskus ehkä sinihomejuustoakin!
PS. Rosmariinia ei tarvitse lisätä jos keittelee niitä pötsille ammutun hirven "mahanahkoja" mitkä sai itselleen lihojen arvonnassa. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mää olin vaan yhden reseptin heittävänä osapuolena tässä mukana ja onko toi hirvee sit se mikä kielen kannakkeet aukoi mutta tarvii varmaan avata osio; "kokemuksia paistomittareista" seuraavaksi! Laughing Laughing Hyvä että porukka seuraa näitäkin palstoja ja mielipiteitä sopivasti suodattaen saa nämä vähemmän evästä laittaneet hyviä ohjeita tuleville kokkauksilleen! Twisted Evil Tuo Hylsysopan maininta jälkikypsymisestä kannattaa todella ottaa huomioon valurautapadan omistaville, koska se säilyttää lämpönsä kauan vielä uunista/hellalta poistamisen jälkeen!!! Samoin tuo HS:n esittämä tarjoilu on aivan oma lukunsa, mutta kun mä oon vaan ton koiruuden kanssa täällä mökillä, niin me voidaan syödä lopputulosta vaikka suoraan padasta. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
palokatko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hel 2007
Viestejä: 161

LähetäLähetetty: 17.02.2008 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aloitteleva kokki tarvitsee paistomittarin.
Miten se vilperikin vielä joulukinkun paistoon tarvitsee mittarin Question Shocked
Kauan on jo tiedetty se että alkuun kaksituntia ja sitten tunti per/ kilo Very Happy
Miten kummassa sitä ennen paistomittareita osattiin lihaa valmistaa Question Twisted Evil
_________________
Ihmisen tyhmyys on mittaamaton määre
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

PK! Mäkin jossain vaiheessa erehdyin ostamaan sellaisen ja sen ainoa käyttötarkoitus on siinä, että liha ei jää raaaksi sieltä luun vierestä. Laughing Laughing Joskus tarvii ittekin ihmetellä näitten nykyimmeisten avuttomuutta ruokien teossa! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 4 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com