OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirvipaisti Vilperin tapaan
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5903

LähetäLähetetty: 17.02.2008 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päinvastoin, jos erehdyt painamaan paistomittarin kärjen luuhun kiinni, niin muu osa lihaköntsästä jää kylmemmäksi eli raaemmaksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 17.02.2008 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Amatööri tarvitsee paistomittarin!!?
Eiköhän se ole niin päin, että amatööri ei tajua sitä käyttää.

Minä en ainakaan millään pysty näkemään lihan sisälämpötilaa, vaikka kuinka yritän tuijottaa! Mittarista vain pitää opiskella se oikea asteluku, koska yleensä ei kannata luottaa niissä oleviin merkintöihin erilaisten lihojen sopivasta lämpötilasta. Omassa mittarissani lähes kaikki liha pitää jättää 4 astetta kylmemmäksi kuin mittarissa suositellaan, jotta liha ei olisi "ylikypsää". Ainoa liha, mihin en mittaria työnnä, on sisäfile. Sillä ei ole niin väliä, kunhan on pinnasta ruskistettu. Maistuu hyvältä raakanakin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.02.2008 21:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jollei nokka ja mututuntema riitä, niin siitä vaan mittarin käyttöä opiskelemaan! Laughing Mä en ole sitä mittaria kaivannut mun tekeleiden perusteella, joten jätän tämän asian käsittelyn viisaamiile tyypeille!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 17.02.2008 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

220 kirjoitti:
No nyt se Repe vitsin murjas.

Suomen EU-lähettiläälle riittää kun joku vääntää pyttipannun eilisisä tähteistä.Jopa vilperi on siihen liian hyvä vaikka ajateltais nyt valkosipulin kanssa tai ilman Shocked Rolling Eyes


Saathan sinä tuota epäillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.02.2008 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ee helevetti että tästäkin saivat väittelyn aikaiseksi. Te ette pkleet harrasta tarpeeksi äs ee äksää akkojenne kanssa.

Tyypillisen perheelleni laittamani suuremman elukan paistin keskikohdan lämpötila nousee pinnan ruskistuksen jälkeen uuniritilällä uunin keskitasolla noin 1 celsiuksen minuutissa kun uunin lämpötila on 160 astetta. Tässä lämmössä lihasta tippuu uunin pohjalle asetetulle foliolle arviolta teelusikallinen nestettä. Ei enempää. Osa tietysti haihtuu suoraan pinnasta. Kuivaa liha ei ole koskaan. Tästä tiedosta huolimatta käytän mittaria aina. Omassakin uunissani. Otan paistin uunista kun mittari näyttää kuutisenkymmentä astetta. Jos isäni on syömässä, annan lämmön nousta hieman korkeammaksi, jotta hän saa paistin päistä lautaselleen läpikypsää osaa. Hän kun ei sitä "raakaa" lihaa suostu syömään. Annan paistin vetäytyä foliossa kevyesti pyyhkeellä peitettynä 15–25 min pöydällä sillä aikaa kun teen alkuruuan tai valmistan lisukkeen tms. Tuona aikana lihan sisälämpötila tyypillisesti laskee asteen pari.

Väitän, että harvassa on ne kokit jotka osaavat mutulla päsäyttää paistin sanotaan nyt vaikka neljän asteen tarkkuudella haluttuun lämpötilaan. Laughing

Kokonaan toinen asia taas on se haluavatko kaikki paistinsa näin tarkasti laittaa. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 18.02.2008 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noniin,nyt tuli laitettua valkosipulia hirven kera....ärkele toimi tuo ukin agfa...........
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
220
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Syy 2006
Viestejä: 523

LähetäLähetetty: 19.02.2008 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nythän se selkis ihan vahingossa.Laughing

Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella. Shocked
Ei joudu piffinkanssa aivan anhittomiin jos ei oo paisimittaria. Idea
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 19.02.2008 13:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

220 kirjoitti:
No nythän se selkis ihan vahingossa.Laughing

Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella. Shocked

Ot. Tuttavapiirissä parturi-muurari. Smile
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 19.02.2008 13:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

220 kirjoitti:

Jos koulutus on kokki miksi sitä pitää paikata levyseppä hitsaaja koulutuksella. Shocked
Ei joudu piffinkanssa aivan anhittomiin jos ei oo paisimittaria. Idea


Onko se sitte niiku levyseppäkeittäjä !?!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 19.02.2008 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Otitko vilpertti kuvan tuosta paistista leikattuna? Oliko ylikypsää vai roseeta?

Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.02.2008 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minunpa kaveri on merkonominretkukokkivartija! Tai voi tuon retku-sanan laittaa muuannekin tuohon lauseeseen... ehkä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 19.02.2008 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi on (oman totistuksensa mukaan) puualalla oleva lihamestari. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 19.02.2008 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos kukaan oikeasti päivät liha-alalla. Ja yöt ala....
Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 19.02.2008 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Illat ja aamut sitten väli.......?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.02.2008 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No jos tuota jatkaa kauan niin lopuksi on veres.....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com