Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 00:08 Viestin aihe: |
|
|
Kaikesta päätellen tämän topicin avaus ei ollut ollenkaan turhaa ajantuhlausta! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 16.02.2008 00:13 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Huomenna voisi kokeilla valkosipulilettiä, kun tulee pari vampyyria kylään. | hölömö...jos vain naisia tuloo,niin eikun saunan lämmitykseen.....tietysti jos anoppi tulloo niin itse ainakin ottasin käyttöön järeemmät ........... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 16.02.2008 00:15 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Kaikesta päätellen tämän topicin avaus ei ollut ollenkaan turhaa ajantuhlausta! | No,elähän nyt valkosipuliin tukehu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 01:18 Viestin aihe: |
|
|
Ilkeyttäänköhän ne kaupassa leikkaa valkosipuleista varret kokonaan pois. Nopeasti kuivahtavat pirulaiset. Siis ne kynsilaukat, ei ne leikkaajat. Tai mistä minä tiedän... Ostin syksyllä melkein suoraan viljelijältä pienehkön nipun ja sain samalla ohjeet kuivattamiseen ja säilytykseen. On muuten öljyistä ja maistuvaa valkosipulia! Eikä ole vielä mennyt yhtään miksikään! Jos vain mahdollista, en enää marketin shittiin koske! Kannattaa, Vilperi, ostaa lähivalkosipulia! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 01:24 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa kasvatta itse, niin tietää mitä syö! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 02:00 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Kannattaa kasvatta itse, niin tietää mitä syö! |
!&%¤#"! !&%¤#"! tämän rivarinpätkän pihassa mitään viljellä. Vaan kunhan tuo akka sen viran saa niin kyllä minäkin sitten niillä tiluksillani... Ajattelin vaan vinkata kunnon kynsilaukasta kun oli näemmä nuo hirvenpaistajan valkosipulitkin hieman itäneet... liekö olleet ylivuotisia... Ei oo muuten ituja näkyny näissä knopflaucheissa!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 16.02.2008 02:02 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Vilperi kirjoitti: | Kannattaa kasvatta itse, niin tietää mitä syö! |
!&%¤#"! !&%¤#"! tämän rivarinpätkän pihassa mitään viljellä. Vaan kunhan tuo akka sen viran saa niin kyllä minäkin sitten niillä tiluksillani... Ajattelin vaan vinkata kunnon kynsilaukasta kun oli näemmä nuo hirvenpaistajan valkosipulitkin hieman itäneet... liekö olleet ylivuotisia... Ei oo muuten ituja näkyny näissä knopflaucheissa!
| Elä oulun mies rupee uhoo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 02:08 Viestin aihe: |
|
|
Tuo itäminen on tuttu ilmiö jos säilytät valkkaria jääkaapin vihanneslokerossa; valkkari luulee kevään tulleen kun lämpöä on n.5 astetta ja ilmassa sopivasti kosteutta. Noi oli kuus viikkoa jääkaapissa samoin kuin perunatkin edellisen mökillä käynnin jäljiltä. Niin perunat kuin sipulitkin pitäisi säilyttää viileässä suht.koht. kuivassa tilassa pimeässä, niin se itäminen ei ala kovin herkästi.
Ja kyllä sinne rivarin pihalle varmaan mahtuu parikymmentä valkkaria kasvamaan josei muualle, niin kukkapenkkiin! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 02:11 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Elä oulun mies rupee uhoo |
Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku Jyp eiku Kärpät eiku
Ulko-oululainenhan minä vain. Mutta uhoan silti! STNA! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 02:16 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Tuo itäminen on tuttu ilmiö jos säilytät valkkaria jääkaapin vihanneslokerossa; valkkari luulee kevään tulleen kun lämpöä on n.5 astetta ja ilmassa sopivasti kosteutta. Noi oli kuus viikkoa jääkaapissa samoin kuin perunatkin edellisen mökillä käynnin jäljiltä. Niin perunat kuin sipulitkin pitäisi säilyttää viileässä suht.koht. kuivassa tilassa pimeässä, niin se itäminen ei ala kovin herkästi.
Ja kyllä sinne rivarin pihalle varmaan mahtuu parikymmentä valkkaria kasvamaan josei muualle, niin kukkapenkkiin! |
Säilytän sipulit ja valkkarit keittiön kuva-ainekaapissa. Toimii. Kuivahan se on se kaappi vaikkei kovin viileä olekaan.
Ei ole meillä kukkapenkkejä ei. Ja jos tulee niin en stna osallistu hoitoon millään tavalla. Ei menesty muutenkaan tuossa takapihalla juuri mikään kun koko katonlappeen vedet silleen ovelasti kiertää väestönsuojan ilmastointikuilun ja lojahtaa meikäläisen pihalle. Vattukin antoi kokonaista 36 marjaa männäsuvena. Lohduttaudun sillä että en asu tässä loputtomiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FOSTER´S Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 16.02.2008 11:40 Viestin aihe: |
|
|
Perskeles Vilperi, tuo sun juttuhan ajaa miehen suunnittelemaan metsästysrikosta!
Vallesmannin lehmää pitäis nyt saada, mut kun ei poloinen kuulu edes hirviporukkaan
Nyt metsiin saloille saapaani suuntavi.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20141 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.02.2008 20:27 Viestin aihe: Re: Hirvipaisti Vilperi tapaan |
|
|
Vilperi kirjoitti: |
Muutama sekunti sipulit kuuman vesikraanan alla helpottaa niiden kuorimista kummasti
|
Moista en tietänytkään!
Teetkö muuten Vilperi paistit yleensä "käsimyöden kellon kanssa" vai käytätkö paistilämpömittaria? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 20:37 Viestin aihe: |
|
|
Käsikopelolta valmistelen, joulukinkku on ainoa, missä mittari on kyljessä kiinni. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 16.02.2008 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Käsikopelolta valmistelen, joulukinkku on ainoa, missä mittari on kyljessä kiinni. |
Tämä on "amatöörikokin" varmin tapa tehdä joka kerta eri kypsyysasteen lihaa. Tai kaipa sen läpikypsän "kengänpohjan" voipi aina tehdä.
Yksi elämäni parhaita ostoksia on digitaalinen lihalämpömittari. Siitä en enää luopuisi juuri mistään hinnasta. Ei tarvitse miettiä että mikähän se lihan sisälämpö nyt ja nyt on. Kerran kun "onnistuu" on toistaminen helpohkoa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 16.02.2008 23:49 Viestin aihe: |
|
|
Jos on eri liharuokia yli 30 vuotta tehnyt, niin kyllä siinä on syntynyt määrätty käsikopelotuntuma että minkä verran mitäkin palasta pitää kypsyttää. Ja ne jotka ovat ruokaani syöneet kyllä ovat kertoneet sen olevan sieltä paremmasta päästä. Samoin kun mitään reseptiä en noudata orjallisesti, vaan otan sieltä irti sen olennaisen ja jatkan omillani siitä eteenpäin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|