OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riista lihan valmistaminen ilman riipututsta?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jusbe_u
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Mar 2007
Viestejä: 48
Paikkakunta: Pirkkala

LähetäLähetetty: 13.06.2009 16:37    Viestin aihe: Riista lihan valmistaminen ilman riipututsta? Vastaa lainaamalla viestiä

Eli oletteko syöneet riippumatonta lihaa eli suoraan jahtipäivän jälkeen? onko ihan syötävää ja ok?

Ajatus olis että jahtipäivän jälkeen tehdä muurikassa esim jäniksen lihaa?
_________________
http://www.adressit.com/aseet
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Benellihunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2008
Viestejä: 2687
Paikkakunta: Nivala

LähetäLähetetty: 13.06.2009 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tullut monesti syötyä ilman riiputusta,ja harvoin sitä itse tulee päivä tolkulla riiputettua lintua varsinkin jos on lämmin ilma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
rakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 981

LähetäLähetetty: 13.06.2009 17:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riiputtaminen on melkein turhaa, jos esim. Keittää lihan ensiksi(ns. ylikypsäksi) ja sitten paistaa pannulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 13.06.2009 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eks pakastaminenkin mureuta lihaa??
Itse joskus tulee riiputettua mutta harvemmin pitempään kuin yön yli jos myöhään tullut jahista. Shocked
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pihkat
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Syy 2007
Viestejä: 4612

LähetäLähetetty: 13.06.2009 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuoria lintuja en yleensä riiputa kun sen aikaa että veret valahtaa..
_________________
Voi pihkat
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 13.06.2009 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fraga kirjoitti:
Eks pakastaminenkin mureuta lihaa??
Ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 13.06.2009 23:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Fraga kirjoitti:
Eks pakastaminenkin mureuta lihaa??
Ei.


Oon käsittänyt että pakastaminen rikkoo soluja ja niiden nesteet valuvat kudoksiin, jonka seurauksena liha "pehmenee". Eli menee muhjuksi, ei mureaksi. Tetri on varmaan oikeassa joskin luulen että oma höpötykseni on selitys miksi jotkut väittää että se murenee.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 14.06.2009 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakastaminen ei korvaa riiputusta.
Riiputtamisen jälkeen pakastus ei myöskään liiemmin tuhoa lihan rakennetta, hiukan tapahtuu lisää "mekaanista mureutumista", ehkäpä juuri sitä "pehmenemistä", jonka ainakin osin välttää hitaalla viilentämisellä ja hitaalla sulattamisella.
Kuolonkankeana pakastaminen tekee lihasta enempi tai vähempi valmistus- ja syöntikelvottoman. Saaliselukan rigor mortis -ilmiön siis pitäisi antaa ensin laueta, ennen ruuaksi valmistamista.
Muuten, tämä unohtuu usein kalojen kohdalla, joilla tosin siihen menee korkeintaan muutama tunti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 14.06.2009 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuoreeltaan voi omien kokemusten mukaan laittaa pannulle, mutta ei pakastimeen ennen riiputusta. Lintuja varsinkin on lyöty pannulle suoraan metsästä tullessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com