Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.05.2008 15:48 Viestin aihe: Vilperin kuha. |
|
|
Tuli käytyä metsästysseuran talkoissa ja oli siinä sivussa aikaa uittaa muutamaa verkkoakin ja sen seurauksena joutuu nyt vääntää kuhasta pienet sapuskat!
Tuossa verkkosaalista.
Ja nyt mennään ihan kevyesti perusmausteilla: vähän suolaa ja myllystä pippurisekoitusta.
Kevyt ruisjauholeivitys molemmin puolin.
Saksilla fileet puoliksi paistamisen helpottamiseksi.
Sillä aikaa kun perunat kiehui oli aikaa käydä kasvimaalta hakemassa vähän vihreää sekaan. (saatte arvata mitä on kyseessä. )
Vanha valurautainen palvelija lämpiämään.
Pannuun kohtuureilusti rasvaa ettei tartu kiinni.
Fileet paistumaan.
Reilun minuutin paistamisen jälkeen kääntö. Ja pari minuuttia toiselle puolelle. Ja perunankuorintaan ja annoksen tekoon.
Fileet lautaselle perunoiden kanssa ja rehut silppuna päälle ja eiku syömään. Maiskis!
Ja se tärkeä asia: Valurautapannu pestään kuuman vesikraanan alla ilman pesuaineita heti kuumana!! Ja sitten uudestaan lämmölle ja rasvaa vähän joukkoon!
Ja kevyesti pyyhitään talouspaperilla liiat rasvat pois ja annetaan jäähtyä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 28.05.2008 16:10 Viestin aihe: |
|
|
Oletko Vilperi koittanu ruisjauhojen tilalla korppujauhoja ? Ite en oo käyttäny ruisjauhoja korppujauhojen tilalla mutta voin vannoa jotta on vähintäänki yhtä hyvää ellei parempaa, kun kastat kalat kananmunaan ja korppujauhoihin jossa on suolaa...
Sopii todella hyvin kuhalle, hauelle ja ahvenelle.. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.05.2008 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Joutunut joskus tyytymään korppujauhoihin, kun ruisjauhot olleet lopussa. Ei vaiskaan ihan hyvää niinkin. Nyt mä en voidellut ollenkaan kaloja vaan ripottelin ne jauhot siihen mausteiden päälle vähän makua antamaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 28.05.2008 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Eksoottista! Tommosta reseptiä en ole koskaan nähnykään Vähän kuin makaroonilaatikko! _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 28.05.2008 17:30 Viestin aihe: |
|
|
Kuhaa ei olekkaan Lapis. Makaroonilooraa kyl...korvikkeena.
Kiitokset vilsulle reseptistä, mistä voi jättää kerman pois. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 28.05.2008 18:48 Viestin aihe: |
|
|
kuhna kirjoitti: | Kuhaa ei olekkaan Lapis. |
Niin sitä voisi tyhmempi mies luulla. Pieni maantiedon ja biologian oppitunti: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuha#Levinneisyys
Ja pätkä kylkeä pakkasesta:
Kalasta en viitsi kuvaa laittaa kun se tunnetusti aiheuttaa tässä meidän valkoisen "lohen"lihan syöjässä komplikaatioita ja ahdistuneisuutta _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.05.2008 18:55 Viestin aihe: |
|
|
Olisit vaan sen kuvan lykänny joukkoon; tuskinpa tuo toveri on alle viiden kilon jäänyt! Tuollaisesta tulee kerralla mun pannuni täyteen!!
Tuolle pitää antaa jo 2,5 minsaa lämpöä puolelleen jos siitä meinaa kypsän saada! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 28.05.2008 18:57 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Olisit vaan sen kuvan lykänny joukkoon; tuskinpa tuo toveri on alle viiden kilon jäänyt! Tuollaisesta tulee kerralla mun pannuni täyteen!! |
Tottapuhuen, vaikka irvailin tuossa tuota reseptiä, niin hyvää perussettiähän leivitetystä kalasta tulee ja aina maistuu! Itse aikanaan kun asustelin paljon parempien kuhavesien äärellä kuin nyt, niin tuli myös friteerattua kuhaa. Siihen se oli oikein mainio kala. Ensin taikina, jossa kuha dipataan ja sitten vaan kiehuvaan öljyyn. Tulee todella hyvää kun muistaa ettei pidä liian pitkään paistumassa. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mosberg Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hei 2007 Viestejä: 1630 Paikkakunta: Suoperämaa
|
Lähetetty: 28.05.2008 19:00 Viestin aihe: |
|
|
mahtaa olla rastisahin pussissa hauen tolikasta palanen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 28.05.2008 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Miks pilata kala pakastamal. Mialuummin punalihane tuareena
_________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 28.05.2008 22:47 Viestin aihe: |
|
|
Se olis kyllä Kuhnankin aika tarjota meille muutakin kuin graavikalaa!! Paas ny laittaen jotain punalihasen reseptejä sinäkin! Seiso vaikka sen emäntäs vieressä kamera kourassa, kun se jotain sapuskaa tekee sun lohestas! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 28.05.2008 22:49 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi on pannu näytille kuivakkaa sapuskaa. Mikset hauduttanu kermassa noita kalanpalasia? No, kaikkihan ei ymmärrä hyvän päälle mitään.
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 28.05.2008 22:55 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Vilperi on pannu näytille kuivakkaa sapuskaa. Mikset hauduttanu kermassa noita kalanpalasia? No, kaikkihan ei ymmärrä hyvän päälle mitään.
| Höh.Ne tiskiveet ryypitään suoraan siitä ruostuneelta "valu"pannulta kuhien ja affenten ja särkien uinti veeksi _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 28.05.2008 22:59 Viestin aihe: |
|
|
Se plussana Vilille,et käytti oekeita jauhoja _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
220 Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Syy 2006 Viestejä: 523
|
Lähetetty: 29.05.2008 01:09 Viestin aihe: |
|
|
Katoin että vilperi on kova kala(saama)mies ,mutta tarkempi kuvien tutkimus osoittaa että kuhat on kärsineet harmaa kaihista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|