OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsäkanalintu ruokapöytään!
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
s.r.v
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Maa 2009
Viestejä: 238
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 28.09.2009 12:06    Viestin aihe: Metsäkanalintu ruokapöytään! Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin tätä aloitusta koskemaan vain metsäkanalinnuista valmistettuihin ruokiin ja tietysti hyviä reseptejä olisi mukava saada. En suorastaan samanlaista ketjua löytänyt ja metsäkanalinnustus on juuri parhaillaan käynnissä,niin aihe on ajankohtainen.

Olisi tuossa kolme teertä orressa,mut vielä on hakusessa,et miten niistä taikoisi evästä! Toivottavasti joku kehtaa heittää hyviä vinkkejä!

Keitän suolavedessä linnut niin,et lihat irtoo luista ja sit heitän pannulle,jossa paistelen voissa ja maustelen lihat.
Itsellä on tuo vanha helppo tapa laittaa linnut,niin jotain uutta tekisi mieli kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 28.09.2009 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässäpä yksi perinteinen mutta nykyisin kovin harvinainen tapa laittaa linnusta ruokaa;


Lintuvelli

Lintuvelli valmistetaan keiton tapaan. Kun lintu on kypsää,lihat irrotetaan luista ja paloitellaan. Liemi suurustetaanhiivaleipä‑ tai ohrajauhoilla. Jauhot sekoitetaan veteen tai maitoon. Seos kaadetaan kiehuvaan siivilöityyn liemeen ja lientä vatkataan samalla. Litraan lientä tarvitaan 1 rkl jauhoja ja 1desi nestettä. Lihapalat pannaan velliin ja keittämistäjatketaan 15 minuuttia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Putukiffeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Hel 2009
Viestejä: 1636
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 28.09.2009 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:


Lintuvelli


Odotin otsikon perusteella tätä:

Lapinmiehen kuikkakeitto

Otethan yks kuikka. Otethan nelijä litraa puhasta vettä.

Kiehautethan siinä kuikkaa kymmenen minuttia.

Heitethan vesi pois.

Otethan kolome litraa puhasta vettä ja laitethan sinne kouralline heiniä.

Kiehautethan siinä kuikkaa viisi minuttia.

Heitethan vesi pois.

Otethan sinistä, punasta taikka lehemän maitua kaks litraa.

Kiehautethan siinä kuikkaa yks minutti.

Heitethan maito pois.

Otethan litra kirkasta hyvvää viinaa.

Kiehautethan siinä kuikkaa kolome nelijä sekunttia.

Heitethan kuikka pois.

JO VAIN ON KEITTO VALAMIS
_________________
Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 28.09.2009 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhasta vitsistä taas yksi uusi versio. Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anguilla
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2008
Viestejä: 584

LähetäLähetetty: 02.10.2009 16:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolmesta linnusta saat hyvät pöperöt kahdelle eri päivälle. Irrrota täkkälihat ja paista ne silavan avulla mediumiksi, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisäksi voi tehdä keittoperunat ja kanttarellikastikkeen tai vaikka madeirakastikkeen. Taatusti hyvää. Seuraavana päivänä laita loput linnuista kattilaan keittojuuresten ja suolan pippurin ja laakerinlehden kanssa. Keitä kunnes lihat irtoaa luista. Ota linnut pois ja siivilöi liemi. Keitä vielä lientä kasaan jos sitä on liikaa. Rapsi linnuista lihat liemeen ja suurusta kastike, keitä perunat kaveriksi ja taas tuli hyvää. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 11.10.2009 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paistopussissa ja uunissa saa helposti maistuvia linturuokia, säästyy siltä "pitkältä poruttamiselta".
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 27.11.2009 22:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paista lihat pannussa. Mausta. Tee kylkeen pottumuussi voilla ja puolukka hilloa. Helppoa ja tosi hyvää erämiehen "pikaruokaa" varsinkin jos käyttää edellis päivän muussia.
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.12.2009 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin tehä teerestä "rosvopaistia"

Eli pidin lintuja suola vedessä (voi pinta suolata myös)
hieroin pintaan pippuria ja käärin linnut pekoniin.
Sitte folioon ja kasteltuun sanomalehteen. Homma sitte jatkui kuten rosvopaistin tekeminen yleensäkin.
Valkosipulia en laittaisi tähän "rosvopaistiin".

Oli mureaa ja ei ollu kuivaa lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maqe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2010
Viestejä: 265
Paikkakunta: qsamo

LähetäLähetetty: 03.01.2010 03:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli ensin kokeiltua metsolle:

Pataan ensiksi..
-n.2kpl porkkanaa lohkoina
-lanttua 200g. lohkoina
-pari sipulia lohkoina
-omena tai kax lohkoina
-puolentusinaa katajanmarjaa
-päälle suolaa, mustapippuria myllystä, siirappia tai hunajaa pari rkl.
-sekotetaan mausteet ja kasvikset
-sullotaan metson sisään näistä kasviksista niin paljon kun sopii
-sidotaan lintu, eli koivet ja siivet ruhoon kiinni, jos outo homma niin kysy kaupan lihatiskiltä neuvoa.. melko varmaan tulee riittävä opastus, jos lihamestarilla ei oo kiire.tai..http://www.elisanet.fi/kokkaaja/metsopaisti.html tuolta löytyy sidonta ohje
- Lintu pataan kasvisten päälle, suolaa ja pippuria myllystä reilusti molempia, pekoni suikaleita limittäin päälle. Menee se pari pakettia.
-Suolaton iso sian läski levy koko komeuden päälle, mitä enempi peittää, mutta pysyy padan reunojen sisäpuolella, sen parempi.
-1/2 litraa lihalientä pataan
-Leivinuuniin 2-4 tuntia n.180 astetta alkulämpönä, vanhaa lintua toi 4 tuntia, puolessa väliin paistoa folio kanneksi, jos riittävän iso pata, niin oma kansi päälle.
-Puikuloista muussi ja puolukka hyytelöä..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetraourogallus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tou 2006
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 03.01.2010 07:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus olen laittanut metson suolaveteen ~10% vajaaksi viikoksi.. Sieltä kinkkupussiin ja sekaan kaikkia kasviksia.. Itse suosin lintujen kanssa kotimaista kolmikkoa Lanttu,porkkana ja sipuli Jos haluaa niin sekaan voi laittaa ohrasuurimoita, riisiä tai perunoita. Perunat vain pehmenevät liikaa.

Nopean ja hyvän saa tekemällä wokkia linnuista.. Lihat irti täkästä ja "paisteista" Luut laitetaan ensiksi kiehumaan kannelliseen kattilaan ja sitten ruvetaan suikaloimaan lihat pannulle. Sekaan sitten maun mukaan wokkipussia tai itse suikaloituja vihanneksia. Kaadan pannulle lihaliemen siivilän läpi josta tulee sitä oikeaa aromia ruokaan.. Kukaan ei kiellä tyhjentämästä sekaan kermapurkkiakaan niinpä wokista saa erillaisia variaatioita..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 03.01.2010 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulumehto kaluttu loppuun. Leivinuunissa( yön yli miedossa lämmössä 10tuntia ) laitoin hirvipaistin ja meton. Jäisenä uuniin ja sen jälkeen suola maustevateen muutamaksi tunniksi (merisuola)
Tule mehevää ja kosteaa. Ei murene leikatessa.. jo vain
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 03.01.2010 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erästä tapaa käytän joskus,irroitan luista ja suikaloin lihat,käristän silavaa pannulla ja kuullotan rasvassa sipulihakkeluksen jonka jälkeen pyöräytän lihat kevyesti rasvassa.
Sitten lihat,sipulisilppu ja mausteet,lähinnä pippuri ja suola sekä pikku loraus vasikkafondia,pataan ja hieman nestettä,n. 200 asteiseen uuniin toviksi, sitten lisään sekaan ruokakerman (maun mukaan,itse laitan sitä kastikkeeksi asti riittävän määrän) ja laitan vielä hetkeksi uuniin,tarvittessa voi hieman suurustaa.
Puikulan tai pottumuusin sekä pihlajanmarja- tai karpalohyytelön kera asiallista syötävää.
Nuo paistoajat ovat epämääräisiä koska toimin yleensä nenä ja silmä tuntumalla kokatessani.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 24.07.2010 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löysinpä hillareissulta palatessa lämpimän yliajetun meton tieltä ja korjasin talteen. Hyvä hillareissu; kilo hilloja ja neljän kilon mehto. Smile Ajattelin tehä rosvopaistia... tänään... son jo perkule lauantai... samalla ku lakkailen grillimökkerön penkkejä ja lattiaa. Mausteiksi suola, mustapippuri, sipuli ja ajattelin vielä hiukan porkkanaa. Ruokajuomana hyvä punaviini, ennen paistoa, paiston aikana ja paistia syyvessä. Laughing Soppii kysellä illalla oliko hyvvää! Cool
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaurajyrä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2006
Viestejä: 214
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 24.07.2010 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiimahauki kirjoitti:
Löysinpä hillareissulta palatessa lämpimän yliajetun meton tieltä ja korjasin talteen. Hyvä hillareissu; kilo hilloja ja neljän kilon mehto. Smile Ajattelin tehä rosvopaistia... tänään... son jo perkule lauantai... samalla ku lakkailen grillimökkerön penkkejä ja lattiaa. Mausteiksi suola, mustapippuri, sipuli ja ajattelin vielä hiukan porkkanaa. Ruokajuomana hyvä punaviini, ennen paistoa, paiston aikana ja paistia syyvessä. Laughing Soppii kysellä illalla oliko hyvvää! Cool



Oliko Metto "mureeta"?
_________________
Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 25.07.2010 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikkasen liian vähän aikaa tuli pijettyä montussa. Piti padassa hauduttaa lopuksi. Hyvvää oli ja on. Jos vaikka tälle päivää tekis kastikkeen loppulihoista.
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com