OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
predator1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2005
Viestejä: 152

LähetäLähetetty: 11.10.2008 10:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyräys kirjoitti:
predator1 kirjoitti:
Miksi luukun pitää olla vähän auki ja eikö kiertoilmauunissa tarvitse olla auki?
Missä säilytätte valmiit lihat?


Luukun pitää olla auki että kosteus häipyy paremmin, niin ainakin minä luin jostain.
Kiertoilmauunissa ei tuota ongelmaa ole.
Tuossa purkissa pöydällä ne ovat olleet, ja ihan hyvältä ne maistuvat.


Juu selvä, pitää koittaa.
Onko kiertoilmauunissa tuo sama lämpötila hyvä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 12.10.2008 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäsi olla samalla lämmöllä.
_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Capote



Liittynyt: 23 Elo 2009
Viestejä: 3

LähetäLähetetty: 26.08.2010 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ai ai, satsi uunissa nyt neljättä tuntia. Laitoin kolmella eri reseptillä mausteita noin ihan kokeilu mielessä ja nyt jännätään onko yksikään "erä" syötävää...Miten onkos kellään kokemuksia jälkeen päin maustamisesta jos kaikki ei mennykkään niinku telkkarissa ja/tai maustaminen on tehty kokonaan jälkeen päin??? Luotto tässä vaiheessa omiin maustamistaitoihin ei ole kovinkaan korkealla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.08.2010 15:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista.

Jerkyhän taitaa maksaa kaupassa noin 4e 50 gramman pussi.

Voisi kanssa koittaa kaivella pakkasta.

Mikähän liha (paikka) tuohon olisi parasta? Esimerkiksi joskus jaossa tulevat "paistin roiskeet" voisi ehkä hyödyntää tuolla tapaa.

Ilmeisesti vähän kohmeisena suikaleiksi ja sitten marinointi ja uuniin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 26.08.2010 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sienikuivuri on näppärä laite jerkyn tekemisessä. Useat satsit olen sillä tehnyt.
Itse ainakin leikkaan lihat niin ettei syyt mene suoraan poikki, vaan n.45 asteen kulmassa. Kun lihat kuivuu niin on enemmän järsittävää kun ei suikaleet murene heti suussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
marvin the martian
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 2463
Paikkakunta: Sirius C3

LähetäLähetetty: 26.08.2010 17:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko liottaneet ennen uuniin laittoa suolavedessä vai miten tuon säilymisen kanssa on?(jos ei ahmimista oteta huomioon. Wink ) Vai onko tuo kunnolla kuivattu "ikuista" niinkuin näkkileipä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 26.08.2010 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen aina lihat marinoinut ennen kuivatusta. Savusuolaa, viskiä, chiliä tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään.
Yleensä lihat ovat hävinneet aika nopeasti. Mutta on joskus useammankin kuukauden olleet huoneenlämmössä, enkä ole maussa mitään muutosta havainnut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.08.2010 20:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmaan kerettiläistä, mutta joskus säilyttelin Rastinsahi&Co:lta saatuja kuivalihoja (niitä mitkä selvisivät huikopalantarpeisesta kotimatkasta) pakkasessa.

Ei tuntunut ainakaan pahaksi olevan noille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1286
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 26.08.2010 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä tein vähän vastaavaa lihan muokkausta "kodan latvassa" mausteena hirven lihalle vain suola. Suikaleet roikkumaan kodan latvaan savuaukon alapolelle. Eikun tulistelemaan n.kuudeksi tuniksi.

8 v tyttö sanoi "SAIRAAN HYVÄÄ LIHAA". Maistui muillekin. Kokeilin myös ulkofileestä tul iparempaa.

Ps En raaskinut kokeilla sisäfileestä Twisted Evil
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 26.08.2010 20:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä lämminsavulihakin on hyvää ja sitä on helppo tehdä noin kodassakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 26.08.2010 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauanko olette sienikuivurissa lihoja pitäneet?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 26.08.2010 23:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

emppu kirjoitti:
Kauanko olette sienikuivurissa lihoja pitäneet?

Omassa halpiskuivurissa menee 4-6 tuntia kun pidän tuuletusräppänät auki lämmön kohoamisen estämiseksi. Riippuu paljon lihan paksuudesta.
Kannattaa ainakin kertaalleen kääntää ritilöiden järjestys kuivatuksen aikana jos on altapuhaltavaa mallia.

Yleensä operaation aikana menee ainakin yksi ritilällinen lihaa parempiin suihin. Ihan vaan kypsyysasteen tarkkailun vuoksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.08.2010 08:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Löytyi näköjään moinen toiminto uunista, mitenkähän aikoinaan tullut valittuakin moinen uuni Smile. En kyllä tiedä poikkeaako mitenkään normaalista kiertoilma-asetuksesta. Voisi kumminkin olla jerky-hommiin kova sana.

Näköjään suosittelevat kiertoilmauunissakin luukun aukipitoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.09.2010 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen kokeilu…


Vasanpaistia palasiksi. Leikkailin vähän eri kokoisia ja vahvuisia.


Pikamarinointi. Olisi ehkä kannattanut malttaa hieman pidempään marinoida, nyt tuli pidettyä lihoja liemissä vain tunnin verran.


Ja sitten tikuilla ritilään


Kymmenen tuntia kiertoilmauunin kuivatustoiminnolla 50C lämmöissä ja ensimmäiset tunnit luukku vähän auki.


Todella vaikea pidätellä, ettei kisko koko satsia heti lämpöisenä naamariinsa. Pistin puikot pakkaseen, mielenkiintoista nähdä miten tuo toimii eväänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 01.09.2010 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta uunissa tekemisestä: aika väljästi ja vähän lihaa näyttäs kuvista päätellen olevan kerralla kuivumassa. Onko kokemusta kärsiikö tulos jos sinne uuniin laittaa enemmän lihaa kerralla, ei luulis niin paljon olevan haittaa jos kiertoilmauuni ja luukku auki koko kuivauksen ajan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 2 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com