OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 18.08.2013 14:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Laitetaas vaikka tänne ketjuun tämä...

Tuli tehtyä pieni koe-erä jonkinlaista hirvijerkyä palvauskaapissa. Veistelin kohmeisesta lihasta ohuita siivuja ja laitoin ne ritilälle. Mausteeksi pelkkää herbamare suolaa.


Sain pidettyä lämpötilan 40-50 asteessa pienillä leppäklapeilla, ja antamalla tulen hiipua pariin otteeseen. Pilvinen keli ja +16 C lämpötila auttoivat pitämään lämpötilan riittävän alhaalla.


Noin viidessä tunnissa tuli tämän näköistä.

Aika tiukasti olivat jääneet ritilään kiinni.

Savun maku oli ainakin suoraan kaapista otettaessa aika vahva, mikä on tietysti loogista kun käryttää useamman tunnin tuollasia ohuita liuskoja. Mutta kummasti ne vaan alko jo häviämään lautaselta Smile Huomenna maistetaan uudestaan kun ovat oleentuneet yön yli jääkaapissa.

Voi olla että pitää hakea kaupasta joku kasviskuivuri. Pari-kolme tuntia savua ja sen jälkeen kuivaimeen vois olla hyvä resepti. Tai sitten vaan paksumpia siivuja, mutta ne tarttis enempi aikaa kuivumiseen...


Joo-o... Savun maku on edelleen sellanen ettei viitti pelkiltään paljoa kerralla syödä. Mutta kun on ruisleipää kyytipoikana niin oikein hyvältä maistuu Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 19.08.2013 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Joo-o... Savun maku on edelleen sellanen ettei viitti pelkiltään paljoa kerralla syödä. Mutta kun on ruisleipää kyytipoikana niin oikein hyvältä maistuu Smile


Vielä kerran päivitys kun on enemmän tullu makusteltua Smile Ruisleivälle margariinia, juustoa ja kuivalihaa. Aivan älyttömän hyvää Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 04.11.2013 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei uunissa mutta vanerikaapissa jossa pieni tuuletin ja pakkasvahti, pari vuorokautta vähän lihasiivujen paksuudesta riippuen. Peuran paisteja, suolalla pippurilla ja tujauksella chiliä. Aika hyviä janon herättäjiä:

_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 12.11.2013 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikein hyvän näköistä, oliko läpikotaisin yhtä tummaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11054

LähetäLähetetty: 13.11.2013 09:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan keskeltä vähän vaaleampaa, sellaista sopivan nahkeaa.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 25.11.2013 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan itekki väännettyä kaksi erilaista versiota. Toiseen laitoin marinadiin nagaa raakana ja toiseen sitten enemmän perinteisen valkosipuli dominoivana osana. Ensinnäkin arvioin väärin valmistumisajan ja jouduin yöllä kykkimään. Toisekseen oliiviöljy, jota yleensä käytän marinadissa, ei ole kauhean hyvä vaihtoehto. Kolmannekseen kylläpäs tuli näistäkin huolimatta syötävää tavaraa ja tosiaan melko kevyttä eli varmasti lähtee mukaan ensi vuoden reissuille. Nagaversiosta tuli melkoisen tulista, sen verran tuli chiliä laitettua. Myöskin suolaa tuli molempiin ihan sinne ylärajalle, vähempikin riittäisi ensi kerralla. Ja seuraava kertahahan tulee, sen verran hyvä eväs kyseessä ja jäi vielä sopivasti kutkuttamaan kehittelyt marinadeihin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 26.11.2013 11:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voipi olla että olen tämän jo aikaisemmin tänne kopsassu
http://kerkesix.fi/lihan-kuivaus-ohje
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 27.11.2013 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lähes tismalleen ohjeen mukaan tein, paitsi tuo öljy jäi marinadiin. Niin ja laitoin myös grillivartaille tarkoitettuihin pitkiin puutikkuihin (taitaa olla bambusta ne tehty) lihat kun mahtuu useampi yhteen tikkuun. Kätevästi onnistui. Täältä taisinkin lukea, että lämpömittari uuniin, näytti minulla 30-40 astetta. Eilen otin pakkasesta "Ihan vaan pari palaa" sulamaan, eiköhän nuo ole kohta kaikki syöty, vaikka kuinka yritän pakkaseen piilotella...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 27.11.2013 14:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nehäviää yllättävän nopeasti tietokoneella tai telkkaria katsoessa Laughing .Vuolupuukko viereen ja kylmää cervezaa Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pjtk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2004
Viestejä: 199
Paikkakunta: pirkanmaa

LähetäLähetetty: 27.11.2013 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oon jo ajat sitten huomannu, että ei nämä kuivalihat säily. Ei pakkasessa eikä jääkaapissa, aina tulee haettua vaan vähä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Pylykkerö
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Jou 2012
Viestejä: 31

LähetäLähetetty: 27.11.2013 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kotioloissa tuon kuivalihan säilyvyys on varmasti olematonta, mut mites se säilyy kesähelteillä? Uskaltaako syödä vielä viikon vaellusreissun loppupuolella ilman, että maha heittää hulivilille?
Olis varmasti aika kuninkaallista evästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 28.11.2013 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lopetin itseni huijaamisen ja siirtin koko reilun kilon koepaketista jääneet rippeet jääkaappiin odottamaan syömistään. Eiköhän tuo viikonpäivät kestäne täysiään esim. minigrip-pussissa. Juuri tuommoista käyttöä vartenhan kuivaliha on tarkoitettu. Jos olisin itse liikenteessä kesällä, pitäisin huolta riittävän pitkästä kuivaamisajasta jolloin tavara on varmasti kuivaa ja säilyy hitusen paremmin. Päivä päivältä maistuu paremmalta tuo chili-versio, on sopivan tulista kyllä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 28.11.2013 12:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri näin, varmistamalla että tavara taatusti on kuivaa niin varmasti säilyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Core
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Lok 2012
Viestejä: 103
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 28.11.2013 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkä takia tuossa edellä linkatussa ohjeessa lukee, että marinadiin ei laiteta öljyä? Hidastaako kuivumista vai mikä siinä on?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9432

LähetäLähetetty: 28.11.2013 14:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Härskiintyy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 11 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com