Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 09.10.2008 20:10 Viestin aihe: |
|
|
Yksi näkökanta; esim portviinikastike ei kiehu kasaan tasan muulla kuin oikealla kermalla. Sitä ei voi korvata millään.
Riistaruokiin aitoa tavaraa ja arkijuttuja voipi tehdä sitten noilla "laiteila" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20147 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 10.10.2008 09:54 Viestin aihe: |
|
|
JukkaI kirjoitti: | Onhan niissä kermoissakin karrageeni nimistä sakeuttamisainetta joka valmistetaan merilevästä. Ei siis varsinainen kuttaperkka tai edes selluloosa.
|
Ei ainakaan tuosta löytynyt mitään merkintöjä moisesta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JukkaI Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1548 Paikkakunta: Riihimäki
|
Lähetetty: 10.10.2008 14:46 Viestin aihe: |
|
|
Näköjään niin, että tuo aito kerma lyhytikäisessä paketissa on ihan puhdasta tavaraa ja sitten niissä pienissä tiiliskivissä joissa hieman pidempi myyntiaika on lisätty sitä merileväuutetta. Ei aavistustakaan miksi.
Olen samaa mieltä saittilaisten kanssa, että nämä hienoimmat mahdolliset eväät syntyvät vain riistasta joka on valimistettu parhaalla mahdollisella tavalla käyttäen parhaita mahdollisia aineita. Tingitään sitten vaikka hiilareista jos jostain on tingittävä. Esim jälkiruokakahvin likööriannos vaihdetaan konjakkitömpsyyn. Mitä enemmän otat, sen enemmän säästät hiilareissa verrattuna likööriin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
noniin Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2005 Viestejä: 975
|
Lähetetty: 10.10.2008 17:44 Viestin aihe: |
|
|
JukkaI kirjoitti: | Tingitään sitten vaikka hiilareista jos jostain on tingittävä. Esim jälkiruokakahvin likööriannos vaihdetaan konjakkitömpsyyn. Mitä enemmän otat, sen enemmän säästät hiilareissa verrattuna likööriin |
Vallan erinomaisen hyvin sanottu!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
duster Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Hel 2005 Viestejä: 641
|
Lähetetty: 10.10.2008 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Harvemmin tulee sotkettua mitään kermaa mihinkään ruokaan. Enimmäkseen käytetään öljyjä sun muita. Tuon emännän kanssa muutin yksiin, n.5 vuotta sitten, niin ruokakulttuurishokki meinas tulla kun ei ollutkaan enää suolaa, voita ja kermaa joka paikassa. Vähitellen kun tottui tuohon terveellisempään ruokavalioon, niin nykyään nuo "perinteiset" ruoat maistuu aika ällöttävälle. Noiden kevyt tuotteitten kanssa pääsee ne oikeat maut esille. Eikä tarvitse pelätä että se riistaherkku olisi sitä kullanruskeaa...
Niin ja painokin tippui ensimmäisen vuoden aikana 4 kiloa
Nyt vielä kun tuo kauniimpi puolisko on kolesterolinalennuskuurilla, niin kevyt tuotteista täytyy löytyä se sydänmerkki.
Luulisin, että melko terveellisesti tulee syötyä, eikä kertaakaan ole tarvinnut jättää syömättä. _________________ Gsp |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 10.10.2008 23:50 Viestin aihe: |
|
|
niin Duster, olet ihan oikeassa, jos aina on juhla, niin se ei enää tunnu missään.
T. nimim. Kerma on sitten vain juhlia varten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20147 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.10.2008 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Flora: Sillä muuttuuhan ruoka mahassa joka tapauksessa oksennukseksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20147 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.10.2008 10:47 Viestin aihe: |
|
|
Kermakokeilut jatkuu.
Kyllä tämä Valion kevyttavara jotenkin erilaiselta "suussa tuntuu", mitä normaalistikäytetty Floaran 15-volttinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 15.10.2008 10:50 Viestin aihe: |
|
|
HYLA merkkaa että sisältää maitoa / maitotuotteita (vähälaktoosinen), joten on maitopohjainen ainakin jossain määrin. Lisäks toi kun litkusta pilkotaan laktoosia että saadaan HYLA-tuote, laktoosi hajoaa muiksi sokereiksi (en muista miksi) eli olis vähän makeampaa kuin "raaka" kerma(valmiste)? Tiedä sitten jonkun possun tjsp arkiruuan kanssa huomaako jotain pieniä makeusvivahteita. _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20147 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.10.2008 14:50 Viestin aihe: |
|
|
Tuli siinä semmoistakin pohdittua ”kermarintamalla”, kun jälkikasvusta ei välttämättä halua kävelevää kemikaalivarastioa… Meinaan, määrätön kemikaalien sotkeminen kuttaperkkakerman muodossa ”puhtaaseen riistanlihaan” tuntuu jotenkin pöljältä…
Aitoa kuohukermaa
Aitoa maitoa
Noista fifty/fifty-seos ja rasvataso on inhimillinen ja lisäainemäärät minimissä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20147 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.10.2008 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Veti ihmeellisen rakeiseksi, ei hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|