OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kerma versus kasvisrasva”kerma”
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 09.10.2008 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi näkökanta; esim portviinikastike ei kiehu kasaan tasan muulla kuin oikealla kermalla. Sitä ei voi korvata millään.
Riistaruokiin aitoa tavaraa ja arkijuttuja voipi tehdä sitten noilla "laiteila"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20147
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.10.2008 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JukkaI kirjoitti:
Onhan niissä kermoissakin karrageeni nimistä sakeuttamisainetta joka valmistetaan merilevästä. Ei siis varsinainen kuttaperkka tai edes selluloosa.





Ei ainakaan tuosta löytynyt mitään merkintöjä moisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JukkaI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1548
Paikkakunta: Riihimäki

LähetäLähetetty: 10.10.2008 14:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näköjään niin, että tuo aito kerma lyhytikäisessä paketissa on ihan puhdasta tavaraa ja sitten niissä pienissä tiiliskivissä joissa hieman pidempi myyntiaika on lisätty sitä merileväuutetta. Ei aavistustakaan miksi.

Olen samaa mieltä saittilaisten kanssa, että nämä hienoimmat mahdolliset eväät syntyvät vain riistasta joka on valimistettu parhaalla mahdollisella tavalla käyttäen parhaita mahdollisia aineita. Tingitään sitten vaikka hiilareista jos jostain on tingittävä. Esim jälkiruokakahvin likööriannos vaihdetaan konjakkitömpsyyn. Mitä enemmän otat, sen enemmän säästät hiilareissa verrattuna likööriin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 10.10.2008 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JukkaI kirjoitti:
Tingitään sitten vaikka hiilareista jos jostain on tingittävä. Esim jälkiruokakahvin likööriannos vaihdetaan konjakkitömpsyyn. Mitä enemmän otat, sen enemmän säästät hiilareissa verrattuna likööriin Very Happy


Vallan erinomaisen hyvin sanottu!! Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 10.10.2008 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harvemmin tulee sotkettua mitään kermaa mihinkään ruokaan. Enimmäkseen käytetään öljyjä sun muita. Tuon emännän kanssa muutin yksiin, n.5 vuotta sitten, niin ruokakulttuurishokki meinas tulla kun ei ollutkaan enää suolaa, voita ja kermaa joka paikassa. Vähitellen kun tottui tuohon terveellisempään ruokavalioon, niin nykyään nuo "perinteiset" ruoat maistuu aika ällöttävälle. Noiden kevyt tuotteitten kanssa pääsee ne oikeat maut esille. Eikä tarvitse pelätä että se riistaherkku olisi sitä kullanruskeaa...
Niin ja painokin tippui ensimmäisen vuoden aikana 4 kiloa Cool
Nyt vielä kun tuo kauniimpi puolisko on kolesterolinalennuskuurilla, niin kevyt tuotteista täytyy löytyä se sydänmerkki.
Luulisin, että melko terveellisesti tulee syötyä, eikä kertaakaan ole tarvinnut jättää syömättä.
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 10.10.2008 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin Duster, olet ihan oikeassa, jos aina on juhla, niin se ei enää tunnu missään.

T. nimim. Kerma on sitten vain juhlia varten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20147
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.10.2008 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Flora: Sillä muuttuuhan ruoka mahassa joka tapauksessa oksennukseksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20147
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 15.10.2008 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Kermakokeilut jatkuu.

Kyllä tämä Valion kevyttavara jotenkin erilaiselta "suussa tuntuu", mitä normaalistikäytetty Floaran 15-volttinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 15.10.2008 10:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

HYLA merkkaa että sisältää maitoa / maitotuotteita (vähälaktoosinen), joten on maitopohjainen ainakin jossain määrin. Lisäks toi kun litkusta pilkotaan laktoosia että saadaan HYLA-tuote, laktoosi hajoaa muiksi sokereiksi (en muista miksi) eli olis vähän makeampaa kuin "raaka" kerma(valmiste)? Tiedä sitten jonkun possun tjsp arkiruuan kanssa huomaako jotain pieniä makeusvivahteita.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20147
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.10.2008 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli siinä semmoistakin pohdittua ”kermarintamalla”, kun jälkikasvusta ei välttämättä halua kävelevää kemikaalivarastioa… Meinaan, määrätön kemikaalien sotkeminen kuttaperkkakerman muodossa ”puhtaaseen riistanlihaan” tuntuu jotenkin pöljältä…


Aitoa kuohukermaa


Aitoa maitoa


Noista fifty/fifty-seos ja rasvataso on inhimillinen ja lisäainemäärät minimissä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20147
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.10.2008 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Veti ihmeellisen rakeiseksi, ei hyvä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com