OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Onko synti jauhaa täkkälihat?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
niksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tam 2005
Viestejä: 164
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 09.10.2008 22:03    Viestin aihe: Onko synti jauhaa täkkälihat? Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihan jauhaminen jauhelihaksi on kai yleisesti hyväksytty.

Mutta jos esim. jauhaisi kyyhkyn täkät ja tekisi esim. riistalintu-jauhelihakastikkeen?

Plussia/miinuksia?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Torgoth
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2004
Viestejä: 2668
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2008 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli syötyä hirvi-sorsa jauhelihaa, ei tuosta nyt miinuksia keksi, hirven maku peittyi ja olisi voinut kuvitella syövänsä pelkkää jauhettua heinäsorsaa. Maistuisi toistekin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
niksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tam 2005
Viestejä: 164
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 12.10.2008 19:37    Viestin aihe: jauheliha hallussa Vastaa lainaamalla viestiä

Kysyn siksi, koska itse hallitsen tuosta jauhelihasta ruuan valmistuksen paremmin kuin kokolihasta. Sipulin, suppilovahveron, suolan ja pippurin kanssa linnun jauheliha tuskin epäonnistuu...

Tuntuu, että jauhelihasta tulee aina "mureaa", kun on jo ikäänkuin kertaalleen pureskeltu...Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 12.10.2008 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähänhän se tietysti on outoa että haluaa "parhaat palat" pistää jauhelihaksi, mutta miksikäs ei. Jos tykkää jauhelihasta niin silloin niin pitää tehdä! Pääasia että menee riista syötäväksi eikä hukkaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.10.2008 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs synti se olis, sehän on puhdas makuasia kuinka kukin saa mettästä tuomasta riistastansa kaikkein suunmyötäsintä, pääasia on se että arvostaa ja kunnioittaa saamaansa saalista ja pyrkii käyttään sen hyväkseen niinkuin parhaalla katsomallaan tavalla!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
niksa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tam 2005
Viestejä: 164
Paikkakunta: Etelä-Suomi

LähetäLähetetty: 19.10.2008 20:14    Viestin aihe: Haapana kastike Vastaa lainaamalla viestiä

Jauhoin haapanan rintalihat jauhelihaksi. Tein kastikkeen: sipuli, jauheliha, rasva, suola, pippuri, yrtit, jauhot ja vesi. Puolukkahillon kanssa perushyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 19.10.2008 20:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kanakoirapiireissä ei katota hyvällä tuota täkkälihojen jauhamista! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 19.10.2008 20:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

eikä täällä nälämuassa....... Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jölli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2006
Viestejä: 1434
Paikkakunta: kymenlaakso

LähetäLähetetty: 19.10.2008 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JoneK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2008
Viestejä: 4071

LähetäLähetetty: 19.10.2008 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pois.

Viimeinen muokkaaja, JoneK pvm 12.01.2011 00:51, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 19.10.2008 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jölli kirjoitti:
mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!!
Tais olla liian vaikee ... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 26.10.2008 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
jölli kirjoitti:
mitä kanakoirapiireissä kattottais hyvällä!!
Tais olla liian vaikee ... Rolling Eyes


Tetri tarkoitti että nehän linnut on jo täyttä jauhelihaa koiran suorittaman "noudon" jälkeen.
Myydään seisoja, jauhelihamylly kaupan päälle. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 26.10.2008 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs siinä jos jauhaa, kunhan ei ota tavaksi. Vaihtelu virkistää ja esim. vanha metto voi olla parahultainen jauhettuna. Jos et niksa saa täkkälihoista mureaa muuten kuin jauhamalla, niin suosittelen kyllä ihan perus pihvin paiston opettelemista. Suurinpiirtein samoilla nikseillä se onnistuu täkänpaistokin.

Pomminvarma konsti on pyöräyttää äkkiä täkkä (teeri, sinikko tms. kokoluokka) tosi kuumalla pannulla öljy-voi seoksessa (siis ei paistaa, vaan vain ruskistaa 20 sek. / puoli). Rouskuttele pintaan pippuri ja suola myllystä.

Sitten uuniin reiluun 200 asteeseen pellille 6-7 minuutiksi. Tulee kypsäksi, mutta ei ehdi sitkistyä. Liian pitkä valmistusaika sen sitkistää. Tai sitten on haudutettava se 3 tuntia liemessä.

Ja se täkästä tuleva punertava neste EI ole verta, vaan lihasnestettä. Liha ei siis ole raakaa kun sieltä tulee sitä nestettä, vaan se on silloin sopivaa.

Jos ei tunnu osaavan kastiketta valmistaa, niin tekee vaikka kaupan punkkukastikkeen. Punkkukastike on kyllä niin helppo tehdä, että se kannattaa opetella.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 26.10.2008 18:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:

Ja se täkästä tuleva punertava neste EI ole verta, vaan lihasnestettä. Liha ei siis ole raakaa kun sieltä tulee sitä nestettä, vaan se on silloin sopivaa.


..kokkikirjoista opiskeltua: "kun lihasta tihkuva neste on kirkasta, on liha kypsää"..

Enpä tiedä onko kotimaisella riistalla tauteja / loisia / tms, mutta tuolla ohjeella itse elelen.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 26.10.2008 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, jos neste on kirkasta, se on kypsää. Siksi puhuinkin tuossa edellä, että liha on sopivaa vaikka sieltä tulee punertavaa nestettä (eikä se enää ole raakaa).

Kypsäksi saakka täkkiä ei kannata vetää.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com