OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mureketta jauhetusta hirvenlihasta
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 02.12.2006 23:47    Viestin aihe: Mureketta jauhetusta hirvenlihasta Vastaa lainaamalla viestiä



Otetaan jauhettua hirvenlihaa sellaiset 400 grammaa ja laitetaan se tuollaiseen sopivan kokoiseen taikinakulhoon.




Tuollainen sopivan kokoinen sipuli...




...pilkotaan päreiksi leikkuulaudalla.




Suolan lisäksi mausteeksi vain jauhettua mustapippuria ja paprikaa.




Kolme kananmunaa, joista kuvassa kaksi.




Vajaa desilitra maitoa.




Noin desilitra vehnäjauhoa.




Aineet pläjäytetään samaan kulhoon jauhelihan kanssa ja sekoitetaan kädellä tasaiseksi massaksi. Jos taikina jää hieman löysäksi, niin vehnäjauhoa voi lisätä hieman. Ei kuitenkaan liikaa. Nyt taikina jätetään vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Uunin voi laittaa päälle n. 225 asteeseen.




Taikinan vetäytymisen jälkeen sulatetaan mikrossa tuollainen nokare voita ja lisätään se taikinaan sekoittaen hyvin.




Sitten voidellaan tuollainen lasinen uunivuoka...




...ja taikina laitetaan siihen. Pinta taputellaan tasaiseksi.




Seuraavaksi aletaan korjaamaan uunia, joka ei lämpenekään riittävään lämpötilaan. Hella vedetään pois paikaltaan ja käydään irroittamassa sähkökeskuksesta sen sulakkeet. Takakansi avataan ja todetaan uunin ylikuumenemissuoja vialliseksi.




Koska lauantai-iltana ei saanut varaosaa...




...tehdään ohituskytkentä ja jätetään ylikuumenemissuoja kokonaan pois käytöstä.




Nyt saadaan mureke lopultakin uuniin ja voidaan suunnitella muutaman aperitiivin ottamista.




Hieman yli tunnin ja jonkusen aperitiivin jälkeen mureke on kypsää ja otetaan se pois uunista. Annetaan sen vielä vetäytyä noin varttitunnin.




Nyt murekkeesta voidaan veistää kunnon siivut lautaselle ja vetäista se ääntä kohti vaikkapa tuollaisten uunissa haudutettujen lohkoperunoiden kera.

Huomatkaa, että tällainen herkkuruoka ei kaipaa lisukkeekseen minkäänlaisia hom... eikun vihanneksia ja kasviksia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
W450M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2005
Viestejä: 119

LähetäLähetetty: 05.12.2006 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muuten ihan melkein herkullisen käyttökelpoinen resepti, mutta kuitenkin tuossa valmistuksessa pisti silmään pari ilmeistä terveydellistä riskitekijää: maito ja voi. Rolling Eyes Oletko kehitellyt ratkaisuja noiden eliminoimiseen? Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 05.12.2006 21:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaljalla ja läskillä voi korvata.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 05.12.2006 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maidon voi tosiaankin korvata oluella mutta voita ei voi korvata millään terveellisemmällä tauhkalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
W450M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2005
Viestejä: 119

LähetäLähetetty: 05.12.2006 23:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäisikö tehdä kaksi testiä? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HIRVIKUISKAAJA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2006
Viestejä: 261
Paikkakunta: ROVANIEMI

LähetäLähetetty: 10.12.2006 20:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipahan just laitettu tuomonen mureke uuniin, tunnin päästä nähään että tuliko siitä mitään Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HIRVIKUISKAAJA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2006
Viestejä: 261
Paikkakunta: ROVANIEMI

LähetäLähetetty: 10.12.2006 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pikkusen tuli liian vähän suolaa, mutta muuten ihan hyvä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 14.12.2006 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää tuli murekkeesta kun kokeilin, sattui vielä mausteitakin menemään sekaan juuri sopivasti Razz!
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 03.01.2007 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia puolisukeltajalle Exclamation Hyvää tuli Shocked
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ronski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 08 Huh 2006
Viestejä: 28
Paikkakunta: Savo

LähetäLähetetty: 06.04.2007 02:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässäpä olis helppo hirvimureke.

(Samalla ohjeella tullee myös tosi hyvät hirvipullat, mutta tietysti kypsymisaika on lyhyempi... )

Ainekset on näin yksinkertaset:
- 400g hirvenjauhelihaa
- 2 dl kermaviiliä, ihan oikea kermakin käy
- 1 pss ranskalainen sipulikeitto-pussi

(Sipulikeittoaineksissa on tarpeeksi musteita ja suolaa, ettei tartte minun mielestä ainakaan lisätä...)

Pistä uuni päälle ja lämmöksi 225 astetta.

- Sekota kermaviili ja sipulikeittoainekset kulhossa.
- Anna turvota semmoset 10-15 min.
- Sekota jauheliha mukaan ja tee siitä tasanen taikina.
- Voitele vuoka
- Muotoile kostutetuilla käsillä vuokaan taikinasta "pötkylä".
- Pistä uuniin. Ite oon pitäny ekat 15min 225 asteessa ja lopun n.35-45min. 175 asteessa.
_________________
"Hättäille ei tuu ku kusjpäetä mukuloeta"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veikkokoponen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Maa 2006
Viestejä: 304
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.04.2007 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käärikääpä sinne murekkeen sisään paketti sinihomejuustoa (tietenkin Auraa eikä mitään jaskan makuista viinin kanssa nautittavaksi tarkoitettua) ja kaltattua tomaattia ilman niitä siemeniä ja nestettä siementen ympärillä. Kylä lähtee!

Jos tekee laakeammassa astiassa tuon murekkeen, niin kannattaa kuullottaa sipuli ennen sen sekoittamista taikinaan. Näin kaakku pysyy paremmin kasassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Titsu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Huh 2007
Viestejä: 11
Paikkakunta: V-S

LähetäLähetetty: 19.04.2007 14:52    Viestin aihe: Hirvimereke Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa kokeille mureketaikinan joukkoon laittaa hienoksi paloiteltua amerikanpekonia noin 140g jos hirvenlihaa käytetään 0,5kg ja maidon voi korvata pelkällä vedellä ja rasvan eli voin voi jättää kokonaan pois ,,,nautinnollisia hetkiä Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
joop
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 20.04.2007 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikki meni tuohon saakka hyvin kunnes, joku jättää veden ja rasvan pois, ei hyvä. Kyllä kunnooon maittava eväs tarvitsee aimo ammoksen kermaa, voita ja suolaa Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 20.04.2007 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kermalle, voille ja suolalle maistuva eväs tosiaan tarvitsee aimoannoksen kermaa, voita ja suolaa. Onpahan tuttua ja turvallista.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MIKU04
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Elo 2005
Viestejä: 331
Paikkakunta: etelä-pohojanmaa

LähetäLähetetty: 20.04.2007 08:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tohon murekkeeseen kannattaa laittaa vichy-vettä joukkoon ,niin se ei kuivahda.(toimii).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com