OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Murea hirvipaisti
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TeemuL
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Lok 2008
Viestejä: 82

LähetäLähetetty: 02.11.2008 10:14    Viestin aihe: Murea hirvipaisti Vastaa lainaamalla viestiä

Kuulostaa ehkä hieman rajulle mutta kokeilkaas, saatatte yllättyä....

Eli otetaan hirven paisti pala n.1kg, hierotaan pintaan suolaa ja pippuria ja pannaan paisti kulhoon.

Kaadetaan paistin päälle piimää niin paljon että paisti on kokonaan upoksissa(kannattaa nostaa paistia kerran niin että piimä pääsee myös kulhon ja paistin väliin)

Peitä kulho kelmulla tai foliolla

Annetaan olla jääkaapissa VIIKON, välillä paistia käännellen.

Huuhdotaan piimä pois ja kääritään paisti pekoniin

Paistin kannattaa antaa olla huoneenlämmössä hetki ennen paistamista ettei lihasnesteet karkaa ja paisti kuivu

Paistetaan miedolla lämmöllä (120c) kypsäksi (varmista kypsyys paistolämpömittarilla)

Kerran ko reseptiä kokeilleena voin suositella lämpimästi!!

Piimän idea on estää lihaa mätänemästä ja siksi onkin tärkeää että liha on kokonaan piimän peitossa.

Ja eiku kokeilemaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
DPM
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2008
Viestejä: 972

LähetäLähetetty: 02.11.2008 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös piimällä perinteisesti poisteta riistan makua? Eli samaan lopputulokseen päästään, kun ostetaan kaupan tiskiltä siinä pari viikkoa seissy lehmänpaisti. Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TeemuL
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Lok 2008
Viestejä: 82

LähetäLähetetty: 02.11.2008 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa-a...Varmaan se piimä peittää sitä makuakin mutta luulisin että päätarkotus piimän käyttämiseen on kuitenkin estää lihaa mätänemästä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 02.11.2008 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piimän tarkoitus tuossa "reseptissä" on pilata riistan maku ja mureuttaa lihaa (hapan).
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 28.02.2009 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimo tuossa tuumasi, että enpä ole parempaa hirvenlihaa syönyt vielä kuin tämä helppo setti:

Otetaan kilon möykky paistia, annetaan huoneenlämmetä. Ruskistetaan kuumalla pannulla voissa yltympäriinsä. Ruskistuksen jälkeen heitetään uuninkestävään astiaan. Kaadellaan paistovoi paistin päälle. Holvataan ympäriinsä vahvasti suolalla ja mustapippurilla. Sitten paisti uuniin 125 asteeseen, paistomittari kylkeen. Annetaan paistua pari-kolmetuntia, kunnes paistomittari näyttää 72 astetta, silloin äkkiä pois ja leivinpaperiin peitettä päälle. Annetaan ässistyä rauhassa ja parin tunnin päästä leikataan kauniin punertavaa paistia leivän päälle, ätäkkää paistolientä voi kaataa vähän mausteeksi päälle.

Valmistusvaiheessa voi nauttia Karhun Korpisavua ja suunnitella tulevia:
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/723994

Röyh!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 10.11.2014 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:

Sitten paisti uuniin 125 asteeseen, paistomittari kylkeen. Annetaan paistua pari-kolmetuntia, kunnes paistomittari näyttää 72 astetta, silloin äkkiä pois ja leivinpaperiin peitettä päälle. Annetaan ässistyä rauhassa ja parin tunnin päästä leikataan kauniin punertavaa paistia leivän päälle, ätäkkää paistolientä voi kaataa vähän mausteeksi päälle.


Eikös tuolla reseptillä oo punertavuus aika kaukana, 72 astetta kuullostaa aika rajulta ja jos siihen otetaan vielä parin tunnin tekeytymisaika?


Itse tein eilen pitkästä aikaa paistia. Päätin kokeilla kylmästi alhaisemmalla sisälämpötilalla, mitä ennen. Eli paistoin lihan ympäriinsä pikaisesti pannulla. Paisti pataan ja valelu liemellä, vähän ylijäämämetukkasiivuja päälle ja pata uuniin. Ilman kantta ja 125C. Mittarin tökkäsin paksuimpaan kohtaan ja säätelin hälyt 63 asteeseen.

Liha pois uunista ja leikkasin kokeeksi pari siivua. Näytti aika punaiselta, arvelin ettei emäntä ainakaan suostu syömään.


Paisti ehti kuitenkin tekeytyä pöydällä kannen alla rapiat vartin. Tuona aikana punaisuus oli tekeytynyt juuri sopivaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 10.11.2014 14:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin on 72 astetta aivan liikaa minustakin! Very Happy Tuossa on joku typo käynyt, sehän menee aivan harmaaksi tuolla.

Viisi vuotta vanha juttu, olen kyllä 60-62 asteisiksi tähtäillyt muistaakseni paistit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 10.11.2014 14:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mää olen tylsästi tehny vaan routapaistia Embarassed ..ja aina on kelvannu jopa niille jotka on sanonu että ei riistaa suuhusa laita
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 10.11.2014 15:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valtsy kirjoitti:
mää olen tylsästi tehny vaan routapaistia Embarassed ..ja aina on kelvannu jopa niille jotka on sanonu että ei riistaa suuhusa laita


Mitä tuommoset on? Rolling Eyes
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1176
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 10.11.2014 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, jos karkaa 72 asteiseksi niin sitten kannattaa antaa mennä reilusti pulled mooseksi eli ainakin 82. Sopiva rose paisti on myös minusta 62 ja ½-tuntinen tekeytyminen niin ei tartte kulmahampaan mittaa arvuutella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 10.11.2014 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mitä tuommoset on? Rolling Eyes


ne on ituhippejä ..syövät kyllä kanaa ihan mielellään Laughing ym. lihankaltaisia tuotteita toisinaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 13.11.2014 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eipä se perhe sitä paistia isomminn syönyt. Pistelin itse tuota napaan nelisenpäivää, viimeiset salaatin ”mausteena”. Aika lailla alkaa tuntua siltä, niinkuin olisi jonkinmoinen jytky suolenmutkassa...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1246

LähetäLähetetty: 13.11.2014 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valtsy kirjoitti:
mää olen tylsästi tehny vaan routapaistia Embarassed

Joo routapaisti on kyllä pomminvarma tapa tehdä loistava paisti. Reseptit kyllä löytyy kuuklaamalla mutta joissain on aika raju suolan määrä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 13.11.2014 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kypsyysasteet hirven paistille:

60 astetta=puolikypsä/medium
65 astetta=kypsähkö/rosee
70 astetta=kypsä/well done

Kannattaa muistaa ottaa paisti vähintään pari tuntia ennen huoneenlämpöön tasaantumaan ennen uuniin laittoa ja ottaa uunista folioon muutama aste ennen haluttua kypsyyttä.

Onnea matkaan, 55 astetta on raaka ja 77 astetta läpikypsä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 13.11.2014 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laonovi kirjoitti:
Kypsyysasteet hirven paistille:

60 astetta=puolikypsä/medium
65 astetta=kypsähkö/rosee
70 astetta=kypsä/well done

Kannattaa muistaa ottaa paisti vähintään pari tuntia ennen huoneenlämpöön tasaantumaan ennen uuniin laittoa ja ottaa uunista folioon muutama aste ennen haluttua kypsyyttä.

Onnea matkaan, 55 astetta on raaka ja 77 astetta läpikypsä!


Aika lähellä totuutta... Mutta 55 ei kyllä ole raaka enään, esim paahtopaistin otan ulos 53-54 asteisena ja se nousee johonkin 56-57 eikä kyllä ole ole raakaa nähnytkään. Tosin kovin sitkeää paistia ei kyllä tässä vaiheessa kannata ulos ottaa vaan antaa muhia rauhassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com