OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Armeijan ylijäämä erävarusteena
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.11.2008 16:50    Viestin aihe: Ase&Esittely: Armeijan ylijäämä erävarusteena Vastaa lainaamalla viestiä

Ase&Esittely: Armeijan ylijäämä erävarusteena


Ase&Esittely on jälleen ajan hermolla! Lama kolkuttelee ovella ja rahahanat sulkeutuvat. Eränkäynti kuitenkin jatkuu ja saattaa jopa lisääntyä. Tämä luo pitkässä juoksussa tarpeen sopiville ja kestäville eräkelposille varusteille, joihin on lätkäisty edullinen hintalappu.


http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=15512

Samaa asiaa on käsitelty jo vuonna 2005, mutta nousukauden kovimmassa huumassa asia ei juuri ketään kiinnostanut. Rahaa oli niin, että ranteet paukkuivat. Suhdanteet kuitenkin muuttuvat ja valuutat elelevät omia kurssejaan.

Tuntosarvet suunnattiin kohti ”ylijäämävarusteiden maailmaa”: Löytyisikö tuolta ”halpaa ja kestävää”, josta on ne ”kalliit kilometrit” joku muu ajanut pois…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ultima Thule
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Huh 2006
Viestejä: 998

LähetäLähetetty: 24.11.2008 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ainakin kannatan vanhan kierrättämistä ja vanhojen kamojen käyttöä.
Itsellä on monen valtion ylijäämäkamaa.
Kestää ja on halpoi.
_________________
Pyydystä&Paista!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.11.2008 10:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästysvaatteiden hankintapaikat
Pohdiskelin siinä, mistä noita kamppeita on vuosien varrella tullut hommattua. Muutamia paikkoja tuli heti mieleen.

Perinteiset kivijalkaliikkeet
Näiden etu on ehdottomasti se, että tavaraa pääsee käpistelemään. Samoin joissain liikkeissä palvelu on erinomaista. Hintataso on monesti melkoisen korkea, mutta jos on ostamassa jotain ”testivoittaja-gorepukua” tai paclitea, niin varmasti mielellään haluaa juuri itselleen mitoiltaan sopivan puvun ja on siitä valmis maksamaan.


Erätukku
Erätukkua ei nykypäivänä voi ohittaa vaatekaupoista puhuttaessa. Varmasti rajuimmat yksittäisen liikkeen volyymit. Toimintaa leimaa edelleen varsin pitkälti ”postimyynti”, vaikka myymälöitäkin on noussut useampia. Uutta tavaraa ja kohtuullisen halpa hinta.


Jenkkitilaukset
Tavaraa, jota ei välttämättä muuten Suomesta saa. Tavara tule ”sen kokoisena, kun on tilattu”. Sovitusmahdollisuutta ei käytännössä juuri ole ja tavaroiden vaihtaminen oikean kokoiseen aika pitkän mutkan takana. Uutta tavaraa ja hinta oli heikon taalan aikaan kohtuullista. Tosin rehellisyyden nimessä pitää muistaa, että suuri osa tilatusta edullisemmasta tavarasta on ”kiinassa tai vinkuintiassa tehtyä” ja laadultaan sen mukaista.


Halpismarketit
Aika moni halpatavaran sekatavarakauppa myy myös maastopukuja, Honkkongit ja sen semmoiset. Hinnat on monesti uudelle tavaralle todella maltillisia ja sovitusmahdollisuuskin useimmiten on.


Joskus halpismarkettienkin tavara on käyttöön ”riittävän hyvää”. Esimerkiksi oma hirviliivi on sinnitellyt melkoisen pitkään pettämättä, vaikka esimerkiksi taskut alkavat olla jo aika siukeina.


Armeijan ylijäämäliikkeet
Oma ensikontakti syntyi muistaakseni Erä-lehden jutusta joskus 70/80-luvun taitteessa: ”Army surplus, jenkkien jämät”, tai jotain sinnepäin. Ensimmäiset hankinnat tuli tehtyä joskus 80-luvulla ja totta kai ensimmäisenä hankintakohteena oli ne perinteiset maiharit Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JJR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2006
Viestejä: 291

LähetäLähetetty: 25.11.2008 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ns. armeijan ylijäämäliikkeistä puhuttaessa pitää myös huomauttaa, että osa kioskeista myy aidon käytetyn seassa ns. reproa ( reproduction ) tai muuten vaan rehtiä halpakopiota jotka on lähes poikkeuksetta valmistettu Kiinassa ja "väljiin toleransseihin". Tälläisiä valmistajia on mm. Mil-Tec ja vastaavat, valmistajia joiden tuotteisiin ei kannata juuri luottaa, katkeraa kokemusta on varusteista jotka ovat maastokäytössä osoittautuneet kertakäyttöisiksi.

Jos siis ylijäämää lähtee ostamaan niin kannattaa tarkistaa että kyse on juuri siitä eikä vain aitoa tavaraa ihannoivasta airsoft - kopiosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.11.2008 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osa Mil-Tec kamppeista kestää osa ei. Toiset taas on muuten vaan huonosti suunniteltu ja tehty vaikka kestäisikin. Jotkut kamppeet esim. jäykistyvät pakkasessa rajusti ja toisaalta käyttöergonomia on surkea.
Saa sieltä ihan ok tavaraakin. Täytyy muistaa, että esim. tarkka-ampujakillan jäsenet ovat porukkaa, joille periaatteessa kelpaa vain paras laatu ja toiminnallisuus. Mutta käyttävät he ehjää ylijäämääkin ja halvempaakin kamaa.

Suomessakin on useita yrityksiä, jotka kauppaavat mm. Mil-Teciä. Näissäkin peräänkuulutan hieman myyjän vastuuta ennen kuin lupaillaan kuluttajille liikoja. Vähän samaan tapaan kuin perätu***kku tyylisten lupausten kohdalla. Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista vai mite se oli.

Ylijäämä on siis periaatteessa, yleensä alunperin hyvin tehtyä. Mikä usein valitettavasti tarkoittaa tiettyä kolhoutta ja kankeutta... kokeilematta esim. hollannin armeijan gore-tex pukua niin se ainakin näyttää todella jäykältä ja reippaasti leikatulta asulta. Vähän tyyliin Helly Hansen kalastajan sadeasu. Kestää varmasti kilometrin ryömimisen.

Kenttäpakit jne. tällaiset ovat joskus jopa käyttämättömiä. Sangiksessa, joka on kylä Haaparannalta Kalixiin noin 20 km... on ylijäämäkauppa, joka myy ruotsin armeijan kampetta (oli aikaisemmin Haaparannalla). Osa on ihan hyvää, mutta tuntuma on, että hinnat ovat hieman pompsahtaneet.
Armeijan vanhat nahkalaukut ja kotelot ovat kyllä liiaksi kuivuneet rasvan puutteessa. Rosteri ja alumiini tietysti aina kestää. Lumipuvuista noin 20% on ehjää ja siistiä. Sukset taas ovat 70-80%:sti käyttämättömiä. Kyllähän noilla hankikelillä ja risukossa (lyhyytensä ansiosta) sivakoi, mutta mm. puupohja ei ole optimaalinen ainakaan kevätkeleillä vaikka kuinka laitettaisi kynttilää kautta tervaa pohjiin. Oli uusia lasikuituahkioitakin. Kenttäkeittiökampe on ok. Ruotsi on iso rosterintuottajamaa. Polttomoottorikäyttöisiä kiviporia löytyy myös. Pankkujakin saa rahalla.

Reput ovat jääneet kyllä vähälle pidolle, koska niiden kanto-ominaisuudet ovat 60-luvulta. Esim. ruotsin malleista ei saa edes metallirankaa veks, joka tekisi niistä edes tavan sipulisäkkejä satunnaiseen käyttöön. Niillä voi kyllä kantaa kaaveet veneeseen ja sorsat autolle ilman säälimistä. En ole keksinyt järkevää käyttöä telamiinakoukuille. Nostalgisen näköisiä.

Viimeksi piti tutkia rosteriset sissitelttakaminat, mutta ne olivatkin hetkellisesti lopussa. Sellainen olisi aika ok tuon Tuntsan vaelluskodan kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.11.2008 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihanaa militariaa, vaiko hanurista olevaa armykamaa


Kun aikanaan kävin itse armeijaa, niin tuolloin ei ollut mitään ”teknisiä alusasuja” tarjolla valtion puolesta. Muutenkin alusasujen ”teknisintä puolta” edusti verkkopaita. Sarkapuvussa mennä viipotettiin ja maastossa päälle vedettiin puuvillaista maastopukua ”väärin päin”, valkoinen pinta ulospäin.

Itselleni ei jäänyt armeijakamasta mitenkään ruusuiset muistikuvat, joskin tuohon aikaan alettiin varusterintamalla olla jonkinlaisessa murroksessa. Joissain yksiköissä eteen tuli ”sissitakkia”, lumipuvun protomallia ja kantolaite+tetsarit uusiutuivat..


Armeijan ylijäämäkamoja on silti vaikea tarkastella ihan puhtaasti vain pelkkinä varusteina. Uskoisin, että aika montaa kiinnostaa niihin liittyvä ”militaria-leima”. Tämä on varmasti generoinut muutaman asiaan liityvän lieveilmiön, joita jo sivuttiinkin:

- Markkinoilla on myös laaduttomia kopioita, joissa pääpaino on ulkonäössä

- ”Muodin” myötä myös hinnat ovat monessa paikassa nousseet selvästi ja tietynlainen ”ylijäämäkaupan” perusidea on vesittynyt.Itse en ole tuota kopiorintamaa niin tarkkaan seurannut, onko mukana ihan asiallistakin tavaraa. Seuraavat kommentit kannattaa varmasti pitää mielessä:

Lainaus:
Ns. armeijan ylijäämäliikkeistä puhuttaessa pitää myös huomauttaa, että osa kioskeista myy aidon käytetyn seassa ns. reproa ( reproduction ) tai muuten vaan rehtiä halpakopiota jotka on lähes poikkeuksetta valmistettu Kiinassa ja "väljiin toleransseihin". Tälläisiä valmistajia on mm. Mil-Tec ja vastaavat, valmistajia joiden tuotteisiin ei kannata juuri luottaa, katkeraa kokemusta on varusteista jotka ovat maastokäytössä osoittautuneet kertakäyttöisiksi.perisofeus kirjoitti:
Osa Mil-Tec kamppeista kestää osa ei. Toiset taas on muuten vaan huonosti suunniteltu ja tehty vaikka kestäisikin. Jotkut kamppeet esim. jäykistyvät pakkasessa rajusti ja toisaalta käyttöergonomia on surkea.Mieleen juolahti, että jos Suomen armeijakin pystyy kehittelemään varustepuolta, niin maailmalla on luultavasti ihan käyttökelpoisia varusteita. Varsinkin kun ”siviilissä” varusteita pystyy hyödyntämään poimimalla jotain sieltä, jotain tuolta ja tällätavalla rakentelemaan ”siviilituotannon” kanssa jahtikokonaisuuksia.

Mitä itse katselin vanhoja valokuvia, niin yllättävän monesta noita ylijäämäkamoja löytyy. Erityisesti noita on kertynyt mökkikäyttöön, jossa lujat asusteet kestää monesti vuodesta toiseen, elleivät ”kutistu kaapissa” Smile.


Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.11.2008 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi hommata armeijan ylijäämää eränkäyntikäyttöön?

Omalle kohdalle on näiden kilkkeiden kanssa osunut muutamiakin armyvarusteiden hommaamista puoltavia seikkoja:


Halpa hinta
Joskus ylijäämätarviketta voi saada todella halpaan hintaan. Jopa niin halpaan että tulee hommattua, vaikkeit olisi välitöntä tarvettakaan Smile. Joskus aikoinaan eräs firma myi tuliteriä Suomen armeijan mantteleita ihan parin markkakympin hintaan. Noita oli muistaakkseni jollain suunnistuskerholla virallisena edustusasunakin Smile. Hinta on mielestäni se keskeisin peluri, jolla hinta/laatu-suhdetta saadaan aika kohtuulliselle tasolle.


”Aidot materiaalit” ja työn laatu
Aika usein armeijakama on tehty kestämään. Materiaalit edustavat lujuudeltaan aika ravakkaa tasoa, vielä käytettynäkin. Samoin joidenkin kilkkeiden nahkavahvuudet saattavat olla sitä luokkaa, että harvoin tapaa uusissa varusteissa.

Eräs etu noissa on, että esimerkiksi tulilla kuivattelu onnistuu suht mukavasti ja varsinkaan vanhemmissa varusteissa ei ole mitään ”kalvohömpötyksiä”.


Merimiessäkki on kohtuullisen tyrneä kaavepussi, joka ei ihan pienistä risunraapaisuista hätkähdä. Nato-yhteensopivat housut osoittavat jahtimiehen olevan ajan hermolla…


Toimivuus
Jotkut kilkkeet omat myös yllättävän toimivia. Kun suunnittelu on tehty siltä pohjalta, että jahdattava saattaa ampua myös takaisin, on osassa varusteista ravakkakin liikunta mahdollista. Ainakin itselleni on tullut noissa marketin kiinakamoissa eteen tilanteita, joissa esimerkiksi housut rajoittavat yllättäen ja raakasti liikettä esimerkiksi veneestä laiturille siirryttäessä. Tietyt armykamat ovat sopivan väljiä liikkumiseen ja esimerkiksi taskuissa voi oikeasti pitääkin jotain.

Valikoima
Armeijarintamalta löytyy joskus myös puoli-ilmaisia erikoistarvikkeita, joille löytyy jahtimiehelle käyttöä. Näitä kun pinoilee auton takakonttiin, niin pihan mopopojilta saa kummasti respektiä Smile.
Vaan kyllähän sitä ylijäämäkamaan liittyy myös ”muutamia” varjopuolia. Omallekin kohdalle on vuosien varrella osunut jokusiakin pettymyksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2008 09:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylijäämäostamisen sudenkuopat


Seuraavanlaisia ongelmia on tullut omalle kohdalle eteen:


Lottoefekti
Joku saattaa pienestä uhkapelistä pitääkin, mutta useasti ylijäämäkauppaan sisältyy melkoinen tuurinkaupan leima. Tämä liittyy hyvin pitkälti siihen, että aika suuri osa kaupankännistä on postimyyntiä ja tavaraa et pääse käpistelemään.


Tavara on usein käytettyä
Tämä tarkoittaa automaattisesti sitä, että kahta täysin samanlaista kilkettä ei ole. Hyvällä tuurilla saatat saada hyvän yksilön, tai sitten oikeasti elon loppukaarella olevan. Postimyynnissä homma on ”korkeammassa kädessä”.


Koko/mitoitus
Useimmiten ongelmia on tuottanut tilaustavarassa koko/mitoitus. Armeijan kokomerkinnät menevät vähän erikoisesti ja monesti ”normaalinkokoisten” vaatteita ei tahdo löytää, tai sitten paketista paljastuu sopimattoman kokoinen varuste, vaikka speksit pitäisi olla kunnossa. Aika usein itselleni on osunut aavistuksen pieniä vaatteita, erityisesti takkirintamalla. Tässä hommassa korostuu erityisesti myyntifirman asiantuntemus.


Paino/tilanvienti
Moni on tottunut eränkäyntivarusteissa, että tavaran kannettavuuteen on kiinnitetty huomiota ---> Paino ja koko on inhimillinen. Ylijäämätarvikkeissa tilanne saattaa olla aavistuksen toisenlainen ja kilkkeet melkoisen järeää laatua siviilikäyttöön.

Haju
Osassa varusteista saattaa olla aika mielenkiintoinen ”ominaistuoksu”, joka ei lähde kirveelläkään.

Heräteostokset
Joskus tulee sorruttua melkoisiin heräteostoksiin halvan hinnan houkuttelemana ja arkinen jahtitilanne hämärtyy. Kamat jäävät varaston nurkkaan hapertumaan muutaman käyttökerran jälkeen.


Varisjahdin patruunavyömuotia vuosien takaa. Aavistuksen optimistinen tuliannos, kun normaalisti aamun aikan eteen tuli 0…3 hollia.


Myyntifirma
Myyntifirman ”luotettavuus” on melkoisen ratkaiseva tekijä. Tokihan virheitä sattuu, mutta ainakin itselleni on tullut mieleen, että jokusia kertoja on lähetetty tietoisesti ala-arvoista tavaraa ja toivottu, ettei asiakas lähde vaivalloiseen ”palautusrumbaan”, vaan kärsii kohtuuhintaisen tappion mieluummin nahoissan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 26.11.2008 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Osassa varusteista saattaa olla aika mielenkiintoinen ”ominaistuoksu”, joka ei lähde kirveelläkään.


Maalihajut on tiukassa. Testailin tsekkiarmeijan, isoa, edullista ja hyvän näköistä camoverkkoa, josta näkee läpi, mutta joka naamioi täydellisesti.
Se on ollut syksystä lähtien ulkona (n. 3kk), mutta haisee edelleen jollekin maalille. Tosin haju on vähentynyt 50%:iin.

Ummehtunut haju on useimmiten taas homesienen tai muun mikrobitoiminnan aiheuttamaa. Lähtee aika hyvin muutaman kerran kuurilla Detria Natural Killeriä. Se liuottaa molekyylien kalvot tappaen ne. Ei lisää mitään peitehajuja päälle vrt. sitruunan tuoksut tms. Vaikuttava aine katajanversouute, 100% natural.

Armeijan ylijäämätekstiilit kannattaa pitää talven yli "ulkona".

Lahtinen kirjoitti:
Myyntifirman ”luotettavuus” on melkoisen ratkaiseva tekijä. Tokihan virheitä sattuu, mutta ainakin itselleni on tullut mieleen, että jokusia kertoja on lähetetty tietoisesti ala-arvoista tavaraa ja toivottu, ettei asiakas lähde vaivalloiseen ”palautusrumbaan”, vaan kärsii kohtuuhintaisen tappion mieluummin nahoissan.


Tähän on vaikea uskoa, että yritykset aivan tahallaan tekisi näin. Kysymys on pikemminkin siitä, ettei ylijäämätavaraa pakattaessa laatua ehditä tai viitsitä kunnolla valvoa. Siis pakkaajana oleva yrityksen työntekijä tekee huonoa työtä, johon pitäisi puuttua. Jos pakkaaja olisi yrityksen omistaja, niin miksi tekisi tieten tahtoen hallaa toiminnallaan?

Nimittäin tuo lakiin perustuva 14pv palautusoikeus ei ole ilmainen yrityksillekkään ja nehän joutuvat maksajaksi. Esim. posti tuo asiakaspalautukset aina paketti14 ja se ei todellakaan ole ilmaista. Asiakkaan vaivaksi jää viedä tuote takaisin postiin ja täyttää osoitekortti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Valtteri LindholmLiittynyt: 26 Mar 2008
Viestejä: 3
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: 26.11.2008 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sana armeijaylijäämän kauppiaalta:

Lahtinen kirjoitti:
- Markkinoilla on myös laaduttomia kopioita, joissa pääpaino on ulkonäössä


Pääpaino näissä on itseasiassa se, että aitona ylijäämänä saa vain YLIJÄÄMÄÄ. Paljon on kaikenmoista hienoa, mutta paljon jää myös saamatta. Parhaat kuteet eivät koskaan ehdi kiertoon ja iso osa viedään heti alkulähteillä. Isoja kokoja ei tule juuri koskaan.

Yksi pointti on sijaintimme Suomessa - Suomen armeijan poistomyyntihän on ns. haistapaskameiningillä järjestettyä. Mulla ei ole kontakteja armeijaan, ja jos koitat ottaa sinne yhteyttä ja kertoa, että moi, olisin valmis ostamaan myyntikelpoista ylijäämää hirmuisia määriä, niin heh-heh. Ainut jotakuinkin toimiva keikka oli kuukaudentakainen huutokauppa, josta mulle jäi käteen 3500 kuuskekkosmaastopukua kokoa pieni ja tosi pieni.

Ulkomailla, jossa homma toimii, häipyy paras kama paikallisille. Amerikkoihin on turha lähteä huutamaan, ja esimerkiksi Saksassa armeija myy ainoastaan saksalaisille firmoille.

Jenkkiarmeijan käytetyt maastohousut ovat aika hauskaa tavaraa - ne maksavat käytettynä yleensä about saman verran kuin uudet, yhtä laadukkaat kopiot. Ja koot ovat Extra Extra Shortia ja sellasta.

Mil-Teciä vaivaa Saksan markkinat - siellä posotetaan erätukkumeiningillä hirmuisilla volyymeillä ja tosi pienillä katteilla. Lopputulos on sama - valikoimasta löytyy paljon hyvää ja halpaa sekä tuhottomasti kuraa, joka pilaa koko brändin maineen. Olen yrittänyt kertoa sakemanneille, että fiksu veto olisi tehdä toinen brändi sille laadukkaalle tavaralle, mutta ilmeisesti ainoa syy, miksi eivät ole näkyvästi loukkaantuneet, on se, että laskevat mun jäykän suorapuheisuuden kulttuurierojen piikkiin.

Viitisen vuotta olen itse kantapään kautta opetellut, että mikä Mil-Tecissä on hyvää ja mikä ei. Meidän firman valikoima edustaa melko pitkälle tätä. Joskus tulee yllätyksiä, niinkuin uudessa, sinänsä erinomaisessa Assault Packissa - erään erän myötä laadunvalvonta rupesi repeilemään, jonka jälkeen ehkä 5% repuista rupes tulemaan palautuksena takaisin. Tässä vaiheessa olin ehtinyt hamstrata hyvää (ja tukkurilta tosi usein loppuvaa) reppua varastoon helvetin ison läjän. Mitä ihmettä siinä tekee, vie kaatopaikalle tai polttaa? Mun ratkaisuni oli laittaa reppu reippaaseen alennukseen, ja lähettää uusi tilalle ilman postikuluja jokaiselle, joka kertoo repun menneen rikki. Ymmärrän kyllä, että ei ole kivaa saada reppu, joka hajoaa, mutta toisalta, suurin osa repuista on silti toimivaa tavaraa, eikä rikkinäisen kanssa tarvitse elää. Mulla ole yksinkertaisesti varaa heittää kiloeuroja hukkaankaan.
Hämäävää on just se, että sitten löytyy niitä todella laadukkaita tuotteita. Esimerkiksi Mil-Tecin 100 litran keikkalaukuista on kerätty useamman vuoden postiivisia käyttökokemuksia, ja moni muukin tuote on sellanen, ettei voi kun kiitellä, että sakemanni päätti tämänkin ottaa valikoimaan. En viitti ottaa muita esimerkkejä, keikkalaukkua on helppo kehua ilman kaupallisuuden leimaa, kun en itse sitä enää myy.
Tällä hetkellä mun valikoimani edustaa sitä kopiokaman käyttökelpoista kirjoa. Uudet tuotteet testataan yleensä hyvinkin huolellisesti itse ennen myyntiinottoa.

Joskus aikoinaan olin puheväleissä muiden alan kauppiaiden kanssa, ja mulle jäi sellainen kuva, etteivät ne oikeastaan tiedä, mikä on hyvää ja mikä ei. Hemmojen harrastukset eivät vissiin olleet ihan sellaisia, että aktiivista kenttätestausta tulisi itse harrastettua, ja toisaalta sellaistakin sain kuulla, että lopeta sinä vaan sen tuotteen myyminen, niin mun myyntini kasvaa vielä entisestään.
(Puheväleistä: En mä niiden kanssa riidoissa ole, mutta jotenkin ei ole enää tullut yhteydenpitoa, tiedä sitten miksi.. Smile)
Myyjän vastuuta on hyvä korostaa tässä asiassa, mutta toisaalta, joiltakin ihmisiltä ei vaan voi vaatia liikaa.

Lahtinen kirjoitti:
- ”Muodin” myötä myös hinnat ovat monessa paikassa nousseet selvästi ja tietynlainen ”ylijäämäkaupan” perusidea on vesittynyt.


Sen viisi ja puoli vuotta, mitä mä olen mun kauppaani pyörittänyt, ovat hinnat tulleet Suomessa reippaasti alas. Meikä on jatkuvasti leikannut katteita ja etsinyt uusia, halvempia tuotteita. Toisaalta Ruotsi ei enää poista yhtä tehokkaasti tavaraa, ja DDR:n jäämistökin alkaa pikku hiljaa kuivua, minkä ansiosta niitä entisiä markan tai kymmenen markkaa maksavia tuotteita alkaa olla tosi vähän. Tai en tiedä, onko niitäkään sen vähempää, mutta sen käyttökelpoisemman ja kalliimman tavaran myynti on kasvanut hurjasti kovempaa.

Mulle on huumorimmielessä kitisty nimenomaan siitä, että mun firmani ei kyllä vastaa tunkkaisen ylijäämäkellarin mielikuvaa. Meidän firmassa firman pyöritykseen, myymälän esillepanoon ja erityisesti nettisivuihin on panostettu reippaasti enemmän kuin monessa uutta kamaa myyvässä "akkojen rättikaupassa". Tämä ei ole mahdollista, jos ostaa halpaa bulkkiylijäämää kuutioittain per tuote ja myy niitä sitten kasaamalla ne laariin ja sanomalla että valkatkaapa sitä. Mä muun armeijakamaa samoin keinoin, kuin hyvä markkinamies ihan mitä tahansa, ja päätellen siitä, että kaappasin yhdessä hujauksessa Suomen markkinat, on tämä se, mitä kansa oikeasti haluaa - ainakin jos uskoo kysynnän ja tarjonnan lakien korreloivan ihmisten todellista tahtoa.

Yksi muutos tähän on kanssa postimyynti - postimyynnissä tavaraa pitää lajitella ja sen kunto tarkastaa. Tämä tuo muutoksen koko kaupan tyyliin, eikä Kasvihuoneilmiön tapainen "viedään kamaa tonne nurkkaan ja annetaan asiakkaiden seuloa se läpi" ole enää mahdollista myymälässäkään. Ketjun lopussa puhutaan justiinsa tästä. Ilmeisesti aika moni kauppa pistää tavaraa kiertoon suoraan sellaisena, minkälaisena ne saadaankin. Hankala sanoa, kun en muiden toimintaa ole ollut paikanpäällä seuraamassa, enkä pitkään aikaan ole mitään peruskamaa ostanutkaan. Meillä ollaan aina kytätty tavaraa läpi, ja ihan selkeästi huonokuntoinen tavara jätetään lähettämättä, tai ainakin soitetaan ja kysytään lupaa sekä annetaan vähän alennusta. Nyt, kun firma on kasvanut räjähdysmäisesti, ja mulla on koko ajan viisi jätkää pelkästään pakkaamassa postimyynnin lähetyksiä, tulee välillä pakosta lipsahduksia. Tavanomainen työntekijä, vaikka kuinka hyvin tykkäisikin työpaikasta, ei kerrassaan jaksa jokasta euron paitaa levittää, avata, pukea päälle ja sulkea. Kyllä ne tarkastetaan, mutta kiireessä joskus hutiloiden, eikä sille voi mitään - työntekijältä ei vaan voi vaatia liikaa. Ratkaisu tähän on just se ilmainen asiakaspalautus, jota ainakin meillä saa käyttää ihan mistä vaan tuotteesta.

Saatavuus huonoa, tavara lopussa

Suurin ja pahiten pistävä valituksen aihe mun puljusta on ollut varastotilanteen negatiivisuus. Iso osa tästä on johtunut siitä, että aivan sinisestä käsissä onkin oikeasti iso postimyyntiliike, jota pitäisi heti osata pyörittää niin, ettei ongelmia tule. Nyt olen ruvennut oppimaan, viimeisen kolme kuukautta tilanne on ollut paaljon parempi. Siitä on seurannut se, että myynti on edelleen kasvanut, ja kama taas alkanut loppua - nyt sitä vaan saadaan paljon nopeammin tilalle, ja loppumiset ovat muutenkin vähentyneet.
Yksi asia on kuitenkin, josta ei koskaan pääse eroon - armeijan ylijäämä on ensisijaisesti suunnattu varusmiespalvelusikäisille, hyväkuntoisille nuorille miehille. Ainakaan Saksan armeija ei varmuuden vuoksi pidä vähän liian isoja kokoja, vaan pukee sotilaansa oikeasti istuviin vaatteisiin. Yleisessä tiedossahan on, että Suomen kansa on keskimääräisesti ylipainoinen. Mulle tulee joka viikon alussa 500-1500 käytettyä vaatekappaletta, ja isot koot ovat varastossa sen pari päivää, jonka jälkeen pitäisi saada ne hoikkien miesten koot loppumaan. Tietyissä bulkkituotteissa tämä ei ole ongelma, mutta esimerkiksi vähän kalliimman Gore-Tex -takin kanssa ei vaan ole millään muotoa järkevää ottaa lisää heti, kun kysytyimmät koot ovat loppu, kun 70% tavarasta on edelleen myymättä. Tai sitten pitäisi kaksin-kolminkertaistaa ne isojen kokojen hinnat.
Firman sivuilla en kehtaisi tätä sanoa, mutta foorumilla ja omalla nimellä uskallan kyllä avautua. Kun mä pistin firman pystyyn, olin 180cm ja 93kg, eli ylipainoinen. Firman kasvuvaiheessa kiire kävi sellaiseksi, että koitin saada lisää energiaa syömällä, jolloin loppujen lopuksi paino oli yli 105kg. Oli ehkä vähän käsittämättömän kurjaa OMISTAA armeijakauppa, ja aina kun jotain tosi mageeta saapui, ei se mahtunut mulle, vaan piti antaa työntekijöille tai myydä asiakkaille. Päätin sitten, että mulla on vielä elinaikaa olla nuori ja hyväkuntoinen, ja määrätietoisesti nostin kuntoa ja pudotin painoa. Nyt painan 75kg ja pituus on edelleen se 180cm. Olen normaalikokoinen, en laiha, ja mulle löytyy AINA kokoja kun haluan ostaa jotain omasta kaupasta.

Ja loppuun pikku huomio: Olen suorapuheinen mies ja saatan kuulostaa tylyltä. Tarkoitukseni EI MISSÄÄN NIMESSÄ ole ollut käydä henkilkohtaisesti ketään kiusaamaan, haukkua alan muita toimijoita tai kärvistellä mitenkään. Mulla on vaan pitkään ollut tarve selvittää oikeita taustoja ja syitä sille, miksi armeijan ylijäämämyynnisttä jokin asia on jotenkin, ja puhua kerrankin suoraan.


Ja itse aiheeseen suoranaisesti liittyen: Mä en metsästä, mutta kauhiasti ulkoilen noin muuten. Nyt kun Etelä-Suomeenkin on saapunut pikkupakkasta ja kauheesti lunta, on mulla ollut päällä nahkasaappaat, intin sukkia, sarkahousut, sarkatakki ja sarkalakki. Ei eilenkään märkä tai kylmä kiusannut, vaikka kaksi tuntia tarvoin koiran kanssa umpihangessa. Nämä hengittävyys- ja kosteudensieto-ominaisuuksiltaan erinomaiset vehkeet eivät hirveästi maksaneet, ja metsästäjien suurimpaan nurinan aiheeseen voin paljastaa, että ei kahissut.
Se on sitten ihan sama, jos joku mut näki, että mitä se mietti Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.11.2008 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista saada kommenttia myös ylijäämäkaupan "sisäpiiristä"!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.11.2008 10:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Airsoft

Itse en ole moisen puuhaan perehtynyt, mutta varmaan ainakin osa harrastajista on ihan täysipäisiäkin Smile.

Vanha koulukaveri oli moiseen hommaan hurahtanut ja soitteli jokuilta intoa puhisten. Pyyteli mukaan kokeilemaan ja kehui parikertaa ”mustan maijankin” ajelleen hiljalleen kämpän ohi, kun olivat kavereineen kuularynnäkkökiväärien kanssa melskanneet sen kämpän takapihalla…


Kaveri kehui hommanneensa ylijäämäkilkkeitä paristakin firmasta ja hehkutteli halpoja hintoja. Itsekin tulin siinä surffailleeni ja mietiskelin, että onkohan tuo Airsoft-touhu nostamassa ylijäämäkilkkeiden myyntiä uuteen nousuun?

Samoin vaikuttaa siltä, että tarjolla olevan kilkkeen määrä on kasvanut. Erityisesti BW-lähtöinen tavara tuntuu lisääntyneen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.11.2008 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ylijäämäkaupat

Siinä surffaillessa eteen tuli tuttuja firmojen nimiä. Ja samalla maailma on omien hankintojen alkuajoista melkoisesti muuttunut. Nykyään netti tarjoaa melkoisen hyvän kanavan ylijäämätarvikkeiden myyjälle tuoda valikoimaa esiin. Entivanhaan luukusta putoava Salaisen agentin kuvasto tuli tarkkaan syynättyä kavereiden kanssa Smile.

Vanhoista pelureista ainakin Milpro, Salainen agentti ja U.S. Eagle tuntuivat vielä olevan hengissä.

Jossain vaiheessa myös monet perinteisemmät liikkeet ovat laajentaneet valikoimaansa ylijäämäkamojen rintamalle; Naamioverkkoja, suksia ja sarkahousuja on saanut ainakin Keskiseltä ja Hong Kongista.
Myös osa armeijan toimipisteistä taitaa harjoittaa myös ylijäämämyyntiä, mikäli oikein olen ymmärtänyt.

Samoin MP-myymälä myy silloin tällöin ylijäämävarusteita.

Silmiin otti myös seuraavanlaisia itselleni uusia tuttavuuksia:

VM-ARMS
VarustelekaKaveri tilasi paristakin liikkeestä ja itsekin löysin yhden varsin mielenkiintoisen oloisen liikkeen, johon heitin kokeeksi tilauksen sisään ”testimielessä”.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2005
Viestejä: 2042

LähetäLähetetty: 27.11.2008 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä topicci Lahtiselta. Lisää!
_________________
Pukki haluaisi maistaa Marjukan piparia!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 16547
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.11.2008 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liikkeen valinta

Itse surffailin pikaisesti muutaman liikeen sivuilla.

Lopullinen liikeen valinta perustui omalla kohdalla seuraaviin tekijöihin:

- Tavaravalikoima
- Hintataso
- Nettisivujen toimivuus
- Googlettamalla löydetyt kommentit firmasta
Tavaravalikoima:
Omalla kohdalla ylijäämätilaus on useimmiten sisältänyt ”pääkohteen” ja sitten mukaan on tullut haalittua erityyppistä nicetohave-tilpehööriä tai rensseliä. Riittävän kiinnostava kokonaisportfolio on itselleni aika ratkaiseva tekijä, mihin firmaan tilaus kohdistuu. Paljonhan noissa on tavaraa, joka ei kiinnosta juurikaan itseäni. Laajasta valikoimasta löytyy kuitenkin helposti useampiakin potentiaalia artikkeleita, joita voi harkita omaan käyttöön tai johonkin jahtimuotoon soveltuvaksi.


Hintataso:
Hintataso tuntuu olevan joissain tuotteissa kohtuullisen kapeassa haitarissa, mutta löytyy vähintään tuplahintojakin. Samoin firmassa olevat ”tyrkkytarjoukset” kiinnostavat ainakin kaltaistani SuloVilen-ostajatyyppiä. Surplus rintamalla houkuttelee edelleen se hinta, parin kolmen kaljatuopin hinnalla saatat saada vaikkapa erittäin käyttökelpoisen maastotakin, ehkä.


Nettisivujen toimivuus:
Tämä on itselleni postimyynnissä merkittävä tekijä. Sivujen pitää olla riittävän nopeat ja kilkkeet riittävän hyvin ja loogisesti esillä ilman mitään tuhatta klikkausta. Koska armeijakamassa koot menevät miten menevät ja ”normikokoisille” saatavuus on heikkoa, niin ehdottoman hyvä ominaisuus on, jos nettisivuilta selviää varastotilannetta, mitä kokoja on saatavissa ja mitä varmuudella ei. Uskoisin myös toimitusajan kohtuullistuvan, kun tilaa sellaista mitä on varastossa. Itseäni kun ei aina kiinnosta odotella viikkotolkulla varusteita.

Itse arvostan myös eri artikkeleiden kohdalla olevaa tavaran luonnehdintaa ja ainakin itse luen mielelläni myös vähän kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa heitettyä kommenttia. Omalla kohdalla nettisivuilla oli loppuviimeksi yllättävänkin suuri vaikutus, mihin firmaan päädyin.


Googlettamalla löydetyt kommentit:
Nykypäivänä tulee aika usein googleteltua, jos on ostamassa uutta kilkettä tai käyttämässä uutta firmaa. Tokihan käyttäjien ja asiakkaiden kommentteja tulee luettua suodattimet päällä, mutta aika usein noissa totuudenjyvääkin lienee mukana. Nykypäivänä huonot kokemukset leviävät tekniikan ja hakukoneiden avittamina todella laajalle, sama pätee tosin sitten myös positiivisiin kokemuksiin.


Itse päädyin tekemään muutaman artikkelin koetilauksen viime viikolla Varusteleka-nimisestä firmasta; Vähän metsästyskäyttöön ajateltua ylijäämäkamaa ja vähän tuollaista muutakin kilkettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 1 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com