Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 20.12.2016 21:38 Viestin aihe: Ruiskusuolaus? |
|
|
Olisko, arvoisilla riistakokeilla, kokemuksia paistin ruiskusuolauksesta?
Olen tekemässä joulupöytääni peuran sisäpaistin. Olisko ruiskusuolaus ko. paistiin hyvä keino, vai vanha raesuolan pintaan hierominen?
Aion käyttää Himalajan vuorisuolaa, joka on aika karkeaa. Ruiskua varten ajattelin tehdä siitä n. 10% liuosta.
Kuinka paljon liuosta pitää ruiskuttaa paistiin? Voiko suolaa tulla liikaa? Jos, niin mikähän voisi olla oikea määrä? Kuinka kauan ennen paistamista suolaus pitäisi tehdä?
Olisin kovin kiitollinen ohjeista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joku vaan Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2016 Viestejä: 443
|
Lähetetty: 20.12.2016 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Noin desilitra kiloa kohden olen itte käyttäny ja tulos on mielestäni ollut hyvä, pitoisuus on ollu se 10 prossaa ja merisuolaa oon käyttäny, muista tehä reikää joka puolelle tasaisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 21.12.2016 08:38 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos, joku vaan, selkeästä ohjeesta.
Sain tutulta eläinlääkärilta ns. lehmäneuloja. Aika paksuja jötiköitö ja ne sopii tavalliseen injektioruiskuun. Sillä luulis homman käyvän kohtuullisesti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joku vaan Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2016 Viestejä: 443
|
Lähetetty: 21.12.2016 09:14 Viestin aihe: |
|
|
Mulla mahtaa sitte olla samanlainen ruutta jota oon käyttäny, huuhtele hyvin suolakäsittelyn jälkeen, niin vielä, tuolla10% suolaliuoksella sä et saa sitä paistia"ylisuolattua" ja itte oon laittanu paistin uuniin het suolauksen jälkeen , sama suolapitoisuutta oon käyttäny myös loimulohelle mutta suolaus on tapahtunu sumupullosta tai katajanoksalla ripsimällä suoraa kalan päälle loimutuksen aikana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 22.12.2016 08:14 Viestin aihe: |
|
|
7 % suolaliuos, vähän sokeria voi myös liuottaa mukaan. Painon lisäys 25 %, jätetään samaan liuokseen tasaantumaan vrk tai pari, ei mene yli vaikka olis pitempäänkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mettäpena Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Hel 2014 Viestejä: 66
|
Lähetetty: 22.12.2016 22:00 Viestin aihe: |
|
|
Omaan makuun 10 % liikaa. 5% ruiskutus tiheään ja 12 tuntia vähintään samassa liuoksessa niin hyvää tulee. Maku asia tietysti kuinka suolaisesta tykkää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 22.12.2016 23:55 Viestin aihe: |
|
|
Joo se on just näin monessa ohjeessa on 8 % ja sillä tulee kyllä semmonen tupakkimiehen suola |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 23.12.2016 08:58 Viestin aihe: |
|
|
Isot kiitokset hyvät herrat!
Tänään suolaan ja huomenna uuniin.
Raportoin lopputuloksesta, mikäli jään henkiin!
Hyvää ja maukasta joulua kaikille foorumilaisille! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 23.12.2016 19:28 Viestin aihe: |
|
|
http://www.nimaab.se/se/art/saltlakespruta.php tällänen on ollu jo montavuotta itellä siinä neulass on myös pitkin sivua reikiä että lykkää kunnolla suolavettä myös sivuille kun on isompeja paisteja ja varsinkin isommissa saa kattoo ettei jää sisältä suolaamatta huomannu joskuss että on jääny pikkupala keskeltä suolaamatta.Ei mitään joss nopeesi syödään mutta joss on pitemmmänaikaa niin saattaa pilata makua.On kyllä sekkane pikkune ns.sairaanhoitajan ruisku jota käytän apuna kun suolaan hirvensydämmiä tahtoo tulla suolavettä ulos vähän jokapuolelta ulos isommalla ruiskulla.Teen sitä suolavettä reilusti n.7-8dl suolaa 10.l.vettä ja 2-3dl.sokeria.menee aina vähän hukkaan kun ruiskusuolaa tulee ulos jostain reijästä kannattaa tökkiä kunnolla näkee kun paisti rupee pullottaan.sitte annan tasautua samass suolavetess 2-3päivää.kannattaa aloittaa paistaminen alhaisemmassa lämpötilassa ja sitten nostaa käyttää paisinlämpömittaria niin näkee koska ok.nää on kokemuksiani kun oon savustellu lihoja en oo kuskaan ruiskusuolannu kun oon uunissa paistanu jaa kyllä joskus kun oon lykänny marinaarit sisään paistiin.Huomannu joss aloitan savustaan korkeimmalla lämmöllä (100-120) niin tulee suolavetet uloss ja joss isompia savustelee 10-14tuntia niin paras ajaa ensin 70-80astees niin ettei tuu kuivaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 25.12.2016 10:31 Viestin aihe: |
|
|
No niin!
Paistia maisteltu ja hyvää tuli. Suolaus onnistui, näin ekekertalaiela, vähintäänkin kohtuullisesti.
Kiitos kaikile oivasta opastuksesta! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antonov Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 779
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
joku vaan Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2016 Viestejä: 443
|
Lähetetty: 26.12.2016 18:50 Viestin aihe: |
|
|
Hieno homma ett maistuvaa tuli, jokaisella on varmaan omat niksinsä ja ohjeensa kuinka hyvää tulee, itte aattelin jossakin vaiheessa lisätä suolaveteen hiukan savuaromia ja kattoa mitä tulee? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juski Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2009 Viestejä: 113 Paikkakunta: Koillismaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
psk123 Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Jou 2005 Viestejä: 810
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17102 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.11.2017 08:11 Viestin aihe: |
|
|
Onpa suolanen hinta!
Löysin omani torista 25e hintaan, hieno on suolata kun imee saavista ja 8 reijästä pruuttaa. _________________ Varisjahdin veteraani...
Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 10.12.2021 13:39, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|