OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

"joka keitetyn paistaa...
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
duster
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2005
Viestejä: 641

LähetäLähetetty: 27.01.2009 17:31    Viestin aihe: "joka keitetyn paistaa... Vastaa lainaamalla viestiä

...se makean maistaa"
Tähän vanhaan sananparteen olisin kaipaillut vinkkejä. En oo aikasemmin kokeillut ja jollain lihoilla vois testailla. Lueskelin jostain, että ns. vähempiarvoisia ruumiinosia kannattaa näin valmistaa, mutta tiedä häntä? Toimiiko esmes linnuille? Ja olisko jotain keittoaikoja kokonaiselle linnulle tahi sitten ihan täkkälihoille?
Nyt on kohta menossa teertä pannulle, niin ei kerkee ihan tälle ruualle, mutta jatkoa ajatellen.
_________________
Gsp
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Salko L.
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Jou 2008
Viestejä: 11
Paikkakunta: Turun tienoo

LähetäLähetetty: 27.01.2009 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ribsit onnistuu ainakin todella hyvin, kun keittää ne ensin kunnolla kypsäksi. Grillissä homma onkin sitten pelkkää showta... Riistalla en ole tuota kokeillut, mutta peuran kylkeä meinasin ensi kesänä koittaa. Cool Liha on parasta luiden välissä! Wink Porsaan kyljen keittoaikaa en ole koskaan kellottanut, mutta silloin kun liha irtoaa luusta hyvin, niin on keittely saanut riittää.
_________________
Se on juotavapullo ja syötävälautanen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 27.01.2009 18:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen ulkofileelle kokeillut tuota "keittämistä" pari kertaa ennen paistamista. Tein näin, eli kiedoin ulkofileen ympärille 8 kierrosta talouskelmua tiukasti ja kelmun päät on suljettava huolellisesti. Työnsit paistomittarin paistin keskelle. Haudutin kääröä n. 90 asteisessa vedessä kattilassa kannen alla niin kauan, että mittari näyttää n. 52 astetta (meneee helposti yli, ei hyvä). Jääähdytä sitten vähän aikaa huoneenlämmössä ja laita jääkaappiiin kelmuineen. Seuraavana päivänä ruskista ulkofile voissa pannulla, joko pihveiksi leikattuna tai kokonaisena ja lämmitä hetki uunissa. Ensimmäisellä kerralla tuo sisälämpö karkasi liian korkeaksi ja filestä tuli kuivahkoa. Toinen kerta onnistui jo ihan hyvin. Tuo ohje on kirjoitettu vähän niin kuin korvakuulolta, kun olen paperiohjeen hukannut.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen Question
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen Question


Jo toki. Olipahan ohje muiden joukossa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Retonkimies kirjoitti:
Miksi ulkofile pitää "esikeittää"? Eikös sen voi tehdä ihan suoraan pannun ja uunin kautta mittaria apuna käyttäen Question


Jo toki. Olipahan ohje muiden joukossa.


Voihan sitä toki noinkin kikkailla, mitä hyötyä siitä tuon fileen kanssa on, en ymmärrä. Mutta en tuomitse kun en ole kerta kokkeillut Wink

Ilmeisesti tuon vanhan sananlaskun taustalla ovat tosiaan vähempiarvoiset lihat, jotka on keitetty ylikypsäksi ja sitten runsaassa voissa paistamalla "viimeistelty". Onhan se makiampikin niin Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.

Kyyhkyt tulee pyöräytettyä pannulla voissa pinnaltaan vähän ruskeeksi. Sitten lintu liemeen ja kypsäksi, lihat irti ja takasin pesemättömälle pannulle ja suurustus.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.

Kyyhkyt tulee pyöräytettyä pannulla voissa pinnaltaan vähän ruskeeksi. Sitten lintu liemeen ja kypsäksi, lihat irti ja takasin pesemättömälle pannulle ja suurustus.


Ja tämä paranee, kun ei pistä sitä lintua liemeen, vaan pellille vajaaseen 200 asteeseen vartiksi uuniin. Smile
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.


Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.


Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua.


Kyllä, mutta samoin kannattaa freesata myös kaikki juurekset mitä sinne meinaa suoltaa.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jokamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 889
Paikkakunta: Kittilä/RoiTownKommuuni

LähetäLähetetty: 27.01.2009 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?

Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut.

Vanhasta, ja ehkä hieman sitkas lihaisesta, lihakeitosta tulee entistä parempaa uunissa käynnin jälkeen...
_________________
"Maapallo on jännä paikka, mutta ihmiset laskee kokonaisarvosanaa."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokamies kirjoitti:
Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?

Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut.


Voihan sen jänön noinkin tehdä, taitaapi vain tulla aika kuivaa kun rasvat keitetään irti ensin.

Mitä teette keitinliemelle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
veetee kirjoitti:
Rastinsahi kirjoitti:
En diggaa niinkään keitetyn paistamisesta, mutta paistetun keittäminen on tapana kyllä. Keitto- ja pataruuat saavat makua huomattavasti kun ainekset pyörittelee ensin pannulla.


Varsinkin luusattumat kun käyttää uunipellin kautta, niin tulee keittoon ihan eri tavalla makua.


Kyllä, mutta samoin kannattaa freesata myös kaikki juurekset mitä sinne meinaa suoltaa.


Tässä voi oikaista ja freesata kaikki padassa ja lisätä siihen sitten liemen. Sitten joko uuniin tai hellalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 27.01.2009 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Jokamies kirjoitti:
Lasketaanko tässä tapauksessa uunissa paistaminen "paistamiseksi"?

Täällä ainakin tehdään aika monesti linnulle/jänikselle niin, että ensin keitetään ja sen jälkeen heitetään uuniin paistumaan. Hyvää on tullut.


Voihan sen jänön noinkin tehdä, taitaapi vain tulla aika kuivaa kun rasvat keitetään irti ensin.

Mitä teette keitinliemelle?

Keitinliemet siivilän läpi ja pakkaseen. Hyviä kastikepohjia.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com