Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
kahtto1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2005 Viestejä: 1706
|
Lähetetty: 12.04.2009 16:21 Viestin aihe: Miksi tulee purkkaa? |
|
|
Se on taas se aika vuodesta kun opiskelija jättää einesruuat ja hernekeiton sivuun ja tekee itse ruokaa. Otin siis pakastimesta jäisen hirvipaistin. Sulatin sitä hetken tiskipöydällä ja puolijäisenä leikkelin sipseiksi. Sitten annoin vielä hetken sulaa ennen kuin pistin pannun kuumaksi. Paistoin suikaleet pannulla ruskeaksi ja lisäsin purkin Ben-sedän täyssynteettistä kastiketta. Ongelma on, että suikaleista tuli aavistuksen verran sitkeitä. Missä vika? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 12.04.2009 16:28 Viestin aihe: |
|
|
Ben sedän marinaati sitkeytti lihan?
Ammuttiinko hirvi kolominollakasilla?  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kahtto1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2005 Viestejä: 1706
|
Lähetetty: 12.04.2009 16:31 Viestin aihe: |
|
|
Juu, ja vielä naturaliksella. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 12.04.2009 16:40 Viestin aihe: |
|
|
Minkäslainen hirvi on kyseessä? 15-vuotias maho lehmä? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ippetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2007 Viestejä: 3598
|
Lähetetty: 12.04.2009 16:54 Viestin aihe: |
|
|
Melki riista ko riista vaatii aikaa et siit saa mureaa. Eli pannun kautta hautumaan. Mitä vanhempi elukka sitä kauemmin pitää antaa hautua ja mureutua. _________________ Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
kahtto1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2005 Viestejä: 1706
|
Lähetetty: 12.04.2009 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Pussin kylessä luki vaan että aikuinen ja paistia. Sitä vähän tuumailin ku ei menny pannulla paistaessa ku reilu 10 minuuttia, että lieköhän tuo riittää... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ippetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2007 Viestejä: 3598
|
Lähetetty: 12.04.2009 17:21 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei se paistamalla murene. Paistin suikaleet pannulle sen verti et saa väriä ja sitte hautumaan reilussa nesteessä. Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi... Kaikkee ny tosiaan voi laittaa pannun kautta mut tulos on sitte mitä on... _________________ Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
EsaP Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Syy 2006 Viestejä: 1284 Paikkakunta: Paimio
|
Lähetetty: 12.04.2009 17:23 Viestin aihe: |
|
|
Pannussa paistamalla et saa siitä mureaa. Liha pitää mureuttaa miedossa lämmössä, keittämällä taikka uunissa valmistamalla. Jos pannussa mureutat, pitää lihojen kiehua liemessä vähintään puoli tuntia. mitä paksumpi liha, sen kauemmin keittoaikaa. Tuolle kalvojen mureutumiselle on joku hieno sanakin ja se lämpötila missä se muuttuu hienoksi sanaksi on tarkka. _________________ Tämmöst tänään ja huomenna sitte jotain ihan muuta. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 12.04.2009 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Ippetti kirjoitti: | Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi... |
Ekaa kertaa kuulen filettä ja niskaa verrattavan keskenään. Ei, ei, ei...  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
"RosteriSako" Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 1178 Paikkakunta: siellä sun täällä
|
Lähetetty: 12.04.2009 20:03 Viestin aihe: |
|
|
minä tuossa just äsken paistoin hirven filettä ja olipa vaan perkule hyvää. pari tuntia pihvit marinaadissa ja sitten pannulla medium kypsiksi,kylkiäisenä ite tehdyt valkosipuliperunat. on joskus tullu syötyä parempaakin mutta nyt en kyllä muista että milloin.
ja en ole kyllä minäkään kuullu että file ja niskapalat samassa lauseessa esiteltäisiin... on ne vaan niin kaukana toisistaan. _________________ saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 12.04.2009 20:28 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Ippetti kirjoitti: | Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi... |
Ekaa kertaa kuulen filettä ja niskaa verrattavan keskenään. Ei, ei, ei...  |
Ippetti tarkoittaa varmasti nyt niskalla eentrekoteetä...ainakin puoliksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 12.04.2009 21:11 Viestin aihe: |
|
|
Hylsysoppa kirjoitti: | Ippetti tarkoittaa varmasti nyt niskalla eentrekoteetä...ainakin puoliksi. |
No entrekookin on aika kaukana ihan ehdasta fileestä, vaikkakin sen erottaminen ulkofileestä onkin aika hankalaa. Entrecoteen(sen ulkofileen niskan puoleisen paksun jatkeen) minä ainakin paistaisin vahvasti mausetettuna ylikypsäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Ippetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2007 Viestejä: 3598
|
Lähetetty: 12.04.2009 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Taitaa tuo file ja ehkä niskakin olla ainuita lihasosia jokka pelkällä pannulla tulee hyväksi...
Missä kohtaa tuossa vertaan filettä ja niskaa keskenään.. Juu ja niinko Hylsysoppa mainittikin niin entrekotee palaa meinasin.... Mielestäni tuolla EHKÄ sanalla toin jo asiaa esiin, mutta minkä sille mahtaa että joillakin tuo luetun ymmärtäminen on retuperällä. Tosin oisinhan voinu alkujaan laittaa niin, että file tulee pannulla hyväksi ja entrekotee pala kohtuulliseksi  _________________ Rapakunnossa oleva etenee hyvin mudassa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
töyhtöhyyppä Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2005 Viestejä: 1784 Paikkakunta: p 7200248 m , i 3423456 m
|
Lähetetty: 12.04.2009 23:40 Viestin aihe: |
|
|
pannulla saa pelkkää purkkaa aikaiseksi
heitäppä ne lihat paiston jälkeen pataan (jos ei ole, niin kattilaki käy), vettä pikkusen, iso sipuli, pippuria ja suoltaa. Sitte laita uuniin (175 c) vähintään 2-3 tunniksi, aluksi ilman kantta ja lopussa kannen alla vielä kunnon haudutus.
Ei tarvi enää purkkaa jauhaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1314 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 13.04.2009 09:18 Viestin aihe: |
|
|
Vasatakysymys aiheeseen, "miksi tulee purkkaa?"
Miksi ei ole raakakypsennetty kunnolla? _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|