OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin laiskurin pata!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.02.2009 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tärppi kirjoitti:
Ei tuota nyt voi kerrassaan verrata "Karjalan Paistiin" Wink
Mulla tuo edesmennyt Iita-mummo (Muolaan-pitäjästä) neuvoi mulle jo pienenä poikana, miten kunnon Karjalanpaisti tehdään...
Olutta, eikä valkosipulia ollut sota-aikaan saatavana, joten oli tyydyttävä kaskinauriiden ja porkkanoiden makuun.
Sipulia tietenkin löytyi, mutta muuten sikapossua ja jopa hieman naudanlihaakin tuohon laitettiin.

Kaikella kunnioituksella herra Vilperi teitä kohtaan, mutta et sinä karjalaisista ruoista tiedä mittään Laughing


Jos tuosta olis jättänyt perunat keitettäviksi erikseen, niin se olisi ollut vain hiukan sovellettu "vanhanajan karjalanpaistista". Nykyään kun eri rehuja on helposti tarjolla niin on helppoa ottaa valintatiskistä se pieni pala lanttua nauriin korvikkeeksi ja kyllä tuo olutkin osittaisena nesteenä puoltaa paikkaansa. Wink Possu ja nautahan se sinällään kuuluu tuohon, mutta kyllä sen naudan voi aivan vapaasti korvata riistallakin; niistä kun kuitenkin jää niitä vähemmän "hyviä" osia teurastuksen yhteydessä, niin tuohon voi niitä laittaa sen ainaisen jauhelihan tekemisen asemasta. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 23.02.2009 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tais mennä jonkimoiseksi muhenokseksi koko touhu,ei pitäisi silloin nimittää enään karjalanpaistiksi. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 23.02.2009 22:37    Viestin aihe: Re: Vilperin sovellus karjalanpaistista! Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Eräänlainen sovellus karjalanpaistista laiskan immeisen tapaan. Wink


Eikö samalla vaivalla olisi tullut ihan oikea karjalanpaisti, kuin tuo laiskurinpata, minkä teit.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.02.2009 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En viittiny erikseen ruveta pottuja yhelle immeiselle ja koiruudelle keittämään. Twisted Evil Ja tuolleen potut imi sekä nesteet että mautkin itteensä, joten ihan kokeilemisen arvoinen lopputulos. Wink
Vai pitääks mun ny mennä vaihtaa toi otsikko padaksi!!?? Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 23.02.2009 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Vai pitääks mun ny mennä vaihtaa toi otsikko padaksi!!?? Laughing


Laiskurinpataruoka.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Punajalaka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tam 2006
Viestejä: 3187
Paikkakunta: :)

LähetäLähetetty: 23.02.2009 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi Smile , mutta kyllä tuo varmasti ainaki semmosen vesi karjalanpaistin voittaa, mitä mulle on syötetty.
_________________
No ehä minä, mutta muut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 23.02.2009 23:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Liika neste pilaa karjalanpaistin. Ei sen kuulu keittoa olla.
Mutta karjalanpaisti se laiskurin tekemä ruoka on. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 24.02.2009 00:18    Viestin aihe: Re: Vilperin laiskurin pata! Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. Twisted Evil

Ainakin jutun teko olisi helpottunut.
Tuloksena olisi todennäköisesti ollut lähes kaikkien edellisten keitosten kaltaista kullanruskeaa mössöä, joten entiset kuvat olisivat kelvanneet vallan hyvin.
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.02.2009 00:58    Viestin aihe: Re: Vilperin laiskurin pata! Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
Vilperi kirjoitti:
Kun olis älynnyt ostaa kermatetran, niin sen lisäys n. 1/2 tuntia ennen uunista poisottoa olis voinut antaa sen lopullisen silauksen. Twisted Evil

Ainakin jutun teko olisi helpottunut.
Tuloksena olisi todennäköisesti ollut lähes kaikkien edellisten keitosten kaltaista kullanruskeaa mössöä, joten entiset kuvat olisivat kelvanneet vallan hyvin.


Kokeilepa joskus tehdä itsekin jotain uuniruokaa ja jollei väri ole kullanruskea niin se on joko raakaa tai sitten se ollut liian kauan uunissa.
Vaikka uuniruoka on väriasteeltaan melkein sama, niin yksikään noista mun sapuskoista ei maistu samalta ja se käy ilmi jo raaka-aineistakin! Twisted Evil
Jäänkin innolla odottamaan Tursaan tekemää uuniruuan valmistusohjetta jossa värisävy olisi vaalea ja kuitenkin täysin kypsä ja maittava lopputulos! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 25.02.2009 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kinkkumunakkaan ohje:
http://www.youtube.com/watch?v=X9Jl-Oy_lpo&feature=related

Vilperikin vois ryhtyä youtuubaamaan näitä ohjeita Wink
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.02.2009 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma versio "laiskurista":



Possu lihatiskiltä ja oluet siitä vierestä. Sipulejakaan ei tarvi pilkkoa, jos ei jaksa.

Potti uuniin. Kerma loppuvaiheessa, jos jaksaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16673

LähetäLähetetty: 26.02.2009 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen se vasta laiska onkin.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 26.02.2009 19:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noinkin lyhýessä viestissä pystyy näköjään kertomaan kaiken olennaisen! Laughing Laughing Laughing
Vielä kun Lahtinen opettelee sen valurautaesineen hyväksikäyttöä, niin tulos on täysin vertailukelpoinen nk. huippukokkien esityksistä. Itse en kyllä lukeudu siihen joukkoon. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 26.02.2009 19:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä tuohon Lahtisen versioon tarvii lisäksi kuin pippuria ja suolaa.
Ja tuo Kokki-pata toimii uunissa kyllä valurautapadan veroisesti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.02.2009 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo Lahtisen keraaminen pata on kyllä pelkkään uunitukseen aivan loistava vehje. Valurautapata tulee oikeuksiinsa sitten kun tarvitsee padalta paistinpannumaisuutta - siis kykyä toimia sähkölevyllä. Kumpaakin käytän. Hidas uunitus on laiskanpulskean kokin konsti nro. 1. Ruokaan tulee laatua ikäänkuin vahingossa. Jonkinlaista ansiotonta arvonnousua siis. Lauantaina aamulla lihat uuniin ja harrastuksiin. Vielä kun lakkaisi köyhtymästä että saisi hankittua leivinuunin. Eihän se uuni tietysti montaakaan tonnia maksaisi mutta kun pitäisi saada siihen katto ja seinätkin ympärille...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com