Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sir one Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2007 Viestejä: 235 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 24.02.2009 22:20 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän tuo uppoaisi, viskikin voi jäädä juomatta ellei joku todistettavasti pysty sanomaan että toi mustekala ei sitten kiipeä sen voimalla takaisin ylös _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Molo Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2008 Viestejä: 411 Paikkakunta: Pohjois-Karjala
|
Lähetetty: 18.03.2009 23:48 Viestin aihe: |
|
|
Ihme lötterö, tuskin on ruotoja ainakaan. Jos ei sitten niiden sijasta imukupit jää kurkkua kaivelemaan. Se jäi mieltä askarruttamaan, että onko tuo suolineen paskoineen pätkitty tuonne kattilaan?
Jos pitää valita mustekalan ja tuon tulehtuneen kusen värisen viskin väliltä, niin mieluummin syön tursaan ja lähden kaljan juontiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.03.2009 11:43 Viestin aihe: |
|
|
Pitsan päällä on mustekalan palaset hyviä. Ja kokeilkaapa niitä leivitettyjä mustekalarenkaita. Niitä kun kevyesti pannulla ruskistaa suoraan pakkasesta niin vot. Herkullisen kuminen puruvaste onpi niissä. Kolesteroolia vaan tulee hirveät määrät meren rangattomista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elan Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 8950
|
Lähetetty: 19.03.2009 14:00 Viestin aihe: |
|
|
Mustekala on itse asiassa erittäin maukasta keitettynä ja grillattuna punapippurin kera. Parasta se on kuitenkin sashimina, suoraan altaasta nostettuna ja tarjoilijan toimesta saksilla pilkottuna pöydässä. Napataan kiinni tikuilla kastetaan punapippuritahnaan ja ei kun ääntä kohti vaan.
Tuon annoksen nimi on "tanssiva kala" ja nimen synnyn voi arvata, kun katsoo tuon videon. Aloittelijan kannatta käydä kiinni vähän hiljaisempaan lonkeroon. Joskus ne tarttuvat imukupilla kiinni lautaseen, jolloin paras tapa on liuttaa lonkeroa lautasta pitkin reunan yli, jossa se irtoaa helposti.
http://www.youtube.com/watch?v=SBimntriCLM |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 19.03.2009 14:26 Viestin aihe: |
|
|
Mjoo. Taas yksi ruokalaji lisää mitä en syö ikänä. Prkl meilläpäin otukset tapetaan ennen pilkkomista. En sitä viitsi loukutettua minkkiäkään alkaa nylkeä ennenkun on henki poistettu, saati purasta kanasta palasta kun se vielä kotkottaa ja viuhtoo siivillä _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 19.03.2009 14:57 Viestin aihe: |
|
|
Näyttää pahalta mutta maistuu varmaan hyvältä. _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sarvikuono Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Tam 2008 Viestejä: 9694 Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään
|
Lähetetty: 19.03.2009 15:08 Viestin aihe: |
|
|
Näyn lisäksi, ainaki itsestäni niitä katsoessa tuntuu kanssa aika pahalta. En ny rinnasta kalaa nisäkkääseen, mutta tälläkin foorumilla on käyty aika paljon keskustelua eläimen kivottamasta lopettamisesta, mitä ite yritän soveltaa ihan kaikkiin otuksiin. Tuubin videoissa leikkasivat siivuja elävästä kalasta, upotti hitaasti veitsen hummeriin, saksilla mustekalaa.. Onko tämä nyt sitä eettistä toimintaa. Enkä nyt ole manaamassa ulkomaalaisten kulttuuria.
Tulee mieleen eräästä sarjakuvasta pässi, josta leikattiin pala läskiä pannulle kun joku tilas annoksen. Sillä erotuksella, että pässille kasvoi ko. liha takaisin, ja sitä odotellessa se saattoi tölväistä kokkia tai tilaajaa sarvillaan.. en kyllä tiedä miks tulee _________________ Video meliora proboque deteriora sequor. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mky Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Tam 2005 Viestejä: 724
|
Lähetetty: 19.03.2009 15:16 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | että onko tuo suolineen paskoineen pätkitty tuonne kattilaan? |
Kalastajat siivoaa ja mahdollisesti pehmittää laituriin mäiskimällä mustekalan ennen myyntiä. Kaikki osat on syötäviä ja erittäin kiinteää lihasta paitsi "nokka" joka lienee elukan suu. Vaikka tämä merenelavä-aihe ei välttämättä tälle foorumille kuulukaan, niin laajentaahan se ainakin näkemystä. Sitäpaitsi on hauska jälleen kerran lukea näitä 12v kommentteja "en oo ikinä maistanu, enkä maista, kun se on niin pahaa"
Sinisimpukat valkoviinissä höyrytettynä on myös hieno makuelämys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 19.03.2009 16:15 Viestin aihe: |
|
|
Aijai ja maiskis!
mkyn kuva pakottaa viikonloppuna käymään citymarketin kalatiskillä. Valkkaria alkosta ja viini kattilaan porisemaan ja tuoreet sinisimpukat sinne... vai tekiskö ihan äyriäiskeiton. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 15.06.2010 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä tota söis leivitettynä+uppopaisto ja ilman salladdia _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|