OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Harvinaista hirvestä.
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 05.10.2012 17:50    Viestin aihe: Harvinaista hirvestä. Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitukseni on udella sitä, miten kamraatit käyttävät hirven, esim: kielen, sydämen, putkiluut, turvan,koparat...ym. ilmeisesti harvemmin käytetyt "herkut"?

Tehdäänkö herkkuja, vaiko meneekö nuo koirille/jätteeksi?

Tietysti on mielenkiintoista, miten olette kys. herkkuja tehneet?
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 05.10.2012 17:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kieli ja sydän ovat tyypillisesti suolavedessä keitetty (maustettu maustepippureilla ja laakerinlehdellä) ja ylikypsiksi asti. Nämä menevät sitten leikkeleenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2007
Viestejä: 1669

LähetäLähetetty: 05.10.2012 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Kieli ja sydän ovat tyypillisesti suolavedessä keitetty (maustettu maustepippureilla ja laakerinlehdellä) ja ylikypsiksi asti. Nämä menevät sitten leikkeleenä.


Tämä. Luut sitten keitto/pataruoissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9980
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 05.10.2012 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksaahan monikin syö, mutta kokeilkaapa seuraavaa:
- Vasan maksa leikataan n. 0,5-1 cm pihveiksi
- Huuhdellaan pihvit väljässä vedessä, jotta veri poistuu
- Upotetaan maksat keskiolueen, jossa annetaan liota vähintään 2-3 tuntia
- Maksat kaljasta ja leivitys vehnäjauholla
- Paistetaan runsaassa voissa valurautapannulla sipulirenkaiden kera

Maksapihvit ja sipulit nautitaan rieskan tai ruislimppusiivun päällä.

Tämä kelpaa myös niille, jotka eivät maksasta muuten piitta, kunhan ennakkoluuloiltaan uskaltavat vain maistaa.
On meinaan hyvää! Wink
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9980
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 05.10.2012 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran sydän oli maullaan, kun täytettiin ontelot valkosipulin kynsillä, hierottiin pintaan suolaa, käärittiin folioon ja kypsennettiin avotulella.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 05.10.2012 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
Maksaahan monikin syö, mutta kokeilkaapa seuraavaa:
- Vasan maksa leikataan n. 0,5-1 cm pihveiksi
- Huuhdellaan pihvit väljässä vedessä, jotta veri poistuu
- Upotetaan maksat keskiolueen, jossa annetaan liota vähintään 2-3 tuntia
- Maksat kaljasta ja leivitys vehnäjauholla
- Paistetaan runsaassa voissa valurautapannulla sipulirenkaiden kera

Maksapihvit ja sipulit nautitaan rieskan tai ruislimppusiivun päällä.

Tämä kelpaa myös niille, jotka eivät maksasta muuten piitta, kunhan ennakkoluuloiltaan uskaltavat vain maistaa.
On meinaan hyvää! Wink


Vanha ja hyvä konsti, sovellettuna riistanlihaan. Äärimmäisen maukas!

Itse asiassa kyse on veren eliminoimisesta, joka tehdään ravintolaolosuhteissa monelle muullekin maksalle.

Itse pidän tuoreesta maksasta, joka jätetään roseeksi. Kaikki eivät tästä pidä vaan tykkäävät kypsemmästä maksasta. Maksa pääsee mielestäni kuitenkin parhaiten oikeuksiinsa roseena ja leivitettynä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 06.10.2012 06:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pikkuisen jäässä oleva hirven maksa mihin oikein terävä veitsi jo pystyy leikataa maks- 5mm ohuita siivuja. annetaan sulaa hetki pyyhitään kuivaksi upotetaan kananmunaan ja siitä maustekorppujauhoon. pannu kuumaksi voita ja nopea paisto molemmin puolin ei kuivaksi koppuraksi. syödä saa kukin parhaaksi näkemällä tavalla itse nautin ruis leivän päällä.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 06.10.2012 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä tehdään hirven sydämmestä ensimmäinen käristys ku ruho vielä kiikkuu orressa. Leikkelee sydämen sopiviksi suikaleiksi. noin 3-5cm paksuiksi ja sitten pakkaseen. seuraavana päivänä sopivasti antaa sulaa kohmeiseksi ja leikkelee noista pitkista suikaleista ohuita lastuja ja tekee niinku normi käristys.

Onko joku muu tehny noin? ei oo ainakaan tullu vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 07.10.2012 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven kieli on hyvää keitettynä,maksa paistettuna tai uunissa kypsennettynä tai kastikkeenaa , siinä parasta,kermalla.Munuaiset kastikkeena sipulin kanssa,tai keitettynä,leikkeleenä.Sydän on huippu,sitä voi keittää ja sitten leikkeleenä tai jauhelihana lihapulliin,hyvää kastiketta saa kun pilkkoo pieniksi paloiksi ja paistaa ja suurustaa vehnäjauholla,nam,nam.Muita sisäelimiä en ole kokeillut,mutta keuhkoista saisi varmaan hyvää ruokaa jos alkaisi tehdä,en taida.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 07.10.2012 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pumpusta on tullut tehtyä beef jerkyä. Sopii siihen hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14739

LähetäLähetetty: 07.10.2012 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

dxman kirjoitti:
Pumpusta on tullut tehtyä beef jerkyä. Sopii siihen hyvin.


Sydän on myös erinomaista kuivalihana. Itse tosin käytän siihen naudan tai poron sydämiä. Hirven sydämet tulee keitettyä pääasiassa heti tuoreeltaan. Mielestäni poron sydän on paras kuivalihavärkki heti lampaanviulun jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kortto2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2007
Viestejä: 303
Paikkakunta: Ranua

LähetäLähetetty: 08.10.2012 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Räystäällä kuivaa hirven sydämet täälläkin ja hyvää on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.10.2012 17:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pumput menevät kyllä pääsääntöisesti seinälle täälläkin. Lampaan sydän on vielä hirvenkin pumppua parempaa imho.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 08.10.2012 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksat, kielet ja sydämet kuten jo edellä mainittu.
Pääkeitto tehdään kuten lihakeitto.
Koparakeiton ohje löytyy täältä.
Putkiluut/kontit paistetaan avotulella (takkakin käy), leukulla palasiksi, luuydin ruisleivän päälle ripauksella suolaa.
Vieläkö oppis jonku hyvän munuaisreseptin, toi on vielä vieras sisäelin meidän pöydässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 08.10.2012 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loppuviikosta menee hirven sydän metontäkkien kanssa kylmäsavuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com