OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistaa upporasvassa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1840
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 08.11.2012 10:53    Viestin aihe: Riistaa upporasvassa Vastaa lainaamalla viestiä

Uusi juttu mulle, mutta onko muilla käytännön kokemusta:
http://www.ilkka.fi/arki-ja-el%C3%A4m%C3%A4/riistasta-juhlavaa-ruokaa-1.1285335
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 08.11.2012 13:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällä menetelmällä on tehty kymmeniä, jopa sata, purkkia evästä eli linnun lihaa suupaloina tai täkän puolikkaina (kyyhkyä, sorsaa, hanhea, riekkoa) mietoon (rypsi)öljyyn ja mausteita maun mukaan, ainakin suolaa ja pippuria. Tälle sitten normaalit purkitusproseduurit.

Loistava eväs, sisältää riittävästi energiaa ja voittaa aina purkkihirven.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
V-P
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Hel 2005
Viestejä: 48
Paikkakunta: Pohjois-Karjala/Päijät-Häme

LähetäLähetetty: 08.11.2012 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hmm, rypsiöljyssä? Tavallaan käy järkeen, kai se kyke sitäkin siementä saattaa nokkaansa joskus ottaa, tiedä häntä.

Omakohtaista kokemusta on ns. Confit-tyyppisistä ratkaisuista, jokusen kerran olen kypsennellyt sorsalintujen siipiä+koipia hanhen/ankanrasvassa sekä nylettyinä että kynittyinä. Yhden miehen yyberherkku syntyy sitten syysrasvaisesta kynitystä kokonaisesta hapelista, lapurista tai vaikkapa taavetista.

Systeemi on iisi: sopivan kokoiseen savipataan laitat kaupasta säilykkeenä ostamaasi ankan/hanhenrasvaa sen verran että lihat peittyvät. Rasva hieman hintavaa, mutta uudelleenkäytettävää siivilöinnin jälkeen, ja mikäli mahdollista, seuraavasta setistä tulee vielä maistuvampaa. Mausteeksi mustapippuria, suolaa, yrtteja maun mukaan, esim. timjami ja rosmariini hyviä. Sitten pannaan matalalle lämmölle 100-150 C uuniin ja "unohdetaan" yöksi (5-8 h olen pidellyt, tulee ylikypsää ja silti lihassyihin jakaantuvaa ja kiinteää). Aamulla kämpän on täyttänyt tömäkkä herkkutuoksu, postinkantajalta on jäänyt kierros kesken, kun se kuolaa oven takana kynnysmattoa märäksi ja naapurit yrittävät kiipeillä parvekkeiltaan sisään.

Lopputuloksen voi siirtää jo nytten ääntä kohden, mutta jos vieraat tulevat myöhemmin, ei hätiä. Paistoksen voi antaa jäähtyä ja täydentää nautinnon ottamalla vieraiden saapuessa jo valmiiksi rapsakan lihan pintaan pannulla paistopinnan.

Nautitaan hyvän punaviinin kera huonolla omallatunnolla sydänkohtausta peljäten terveyskeskuskäyntiä vältellen: on nimittäin niin hyvää, että luutkin tekee mieli syödä rouskutella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 08.11.2012 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pihviä kyseinen täti ei kyllä osaa paistaa!! Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com