OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

valurautapannu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 26.08.2009 16:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eipä se tilalle saatu Hackmann ollut yhtään sen kummempi. Pohjan pitäisi olla hellan puolelta 0,3-0,6mm kovera, ja tämä koveruus suoristuu kun pannu kuumuu. Tilalle saadussa oli n. 1,4mm, en edes kokeillut paistaa vaan äänestin jaloillani ja vein kauppaan ja otin rahat takaisin.

Tilalle hain Stockkalta Le Courmet-merkkisen ruotsalaisen pannun, halk 28cm. Varsi siinä on mielestäni parempi kuin Hackmannissa, paksumpi ja käsittelemätön eli siitä saa paremman otteen. Ekat possunpihvit on nyt paistettu ja vaikutti rasvapoltto paremmalta kuin Hackmannissa ja pinnankarheus sileämmältä.

Samalla Stockka-reissulla selvisi, että meillä mökillä oleva älyhyväpannu lienee Le Creuset ja siinä on ilmeisesti emalipinnoite. Hinnat niissä vaan oli kolmenumeroisia ja normikokoisessa pannussa oli tolkuttoman pitkä varsi: ei sovi pannu säilytykseen uuniin. Tuo mökillä oleva Le Creuset on paras koskaan kokeilemani pannu kuitenkin, eli ehkä sitten joskus...
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 31.08.2009 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi onnen päivää, olin muuttamassa mummoni tavaroita hänen siirtyessä vanhainkotiin ja pelastin poistoon menevistä tavaroista keskikokoisen Wärtsilä, Made in Finland valurautapannun.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.08.2009 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Ja oliko ensimmäinen valkosipulivapaa kuva Vilperin keittiöstä... Very Happy
Valkosipuli pitää kieltää perustuslailla !!
Laughing Laughing Laughing
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 31.08.2009 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen tuli otettua maasta talteen taas vähän valkkaria. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 31.08.2009 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

vanhan ruostuneen tms. pannun putsaukseen suosittelen merisuolaa. Ihan reilukerros ja reilulle lämmölle rätisemään. Vetää kaiken soosin irti pannusta ja puhdistuu, kannattaa sekoitella lastalla samalla. Sitten rasvapoltto ja valurauta on kuin uutta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.08.2009 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruosteen- ja karstanpoistoon ensin karkeampaa ja viimeistelyyn ohuempaa vesihiomapaperia .. kuiviltaan kunnes "luu paistaa".
Tunnetusti on ranskalaisen "kurmeeruuan" huippukokin oppikirjan ensimmäisiä ohjeita
: "Älä koskaan pese kattilaa, paistinpannua tai käsiäsi !"
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 31.08.2009 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rautavartisen pannunhan saa puhdistettua esim. hiilloksella hehkuvaksi kuumentamalla jolloin kaikki ryönä palaa pannusta poies. Ainakin Hackmannista puuvarsi lähtee 19mm avaimella auki.

Jostain ulkomaankielisistä ohjeista luin, että valurautapannulla ei saa tomaattia paistaa, koska tomaatin liemet syö pannusta siihen patinoituneen rasvakerroksen. Rasvakerroksen saa uusattua voitelemalla pannuun silavaa ja laittamalla pannun 250C uuniin nurinpäin tunniksi. Alle pannaan valuvaa rasvaa varten folio. Annetaan pannun jäähtyä uunissa. Homma voidaan toistaa jonkunkerran jolloin saadaan vielä parempi pinta.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 31.08.2009 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama on Sämpyllä periaate, tehoaineet minkä vaihtelee.
Muorit ennen otti karstat pois hiekalla ja savella käsipelissä hiomalla ja rasvakärryytyksellä viimeistellen.
Paistinpannua ei pahasti -ranskalaistapaan - kesken talven pesuaineilla läträtty, hellan kulmalla oli vettä puolillaan pohjaanpalaneita irti hautomassa ja kohta valmis uutta evästä syöntiin tekemään..
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 01.09.2009 18:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjanpalamiseen liittyen olen nyt huomannut, että valurautapannulla hellaa voi pitää selvästi pienemmällä kuin teflonpannun kanssa. Rauta johtaa lämpöä paljon paremmin eikä massiivinen pannu jäähdy herkästi joten liha ruskistuu suoraan eikä äljähdä ensin valkoiseksi. Teflonpannulla ainakin mulla piti levyä pitää yleensä täysillä, että sai lihan ruskistettua ja jos samalla opilla käyttää valurautaa, niin tuppaa palamaan kiinni.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 01.09.2009 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Pohjanpalamiseen liittyen olen nyt huomannut, että valurautapannulla hellaa voi pitää selvästi pienemmällä kuin teflonpannun kanssa. Rauta johtaa lämpöä paljon paremmin eikä massiivinen pannu jäähdy herkästi joten liha ruskistuu suoraan eikä äljähdä ensin valkoiseksi. Teflonpannulla ainakin mulla piti levyä pitää yleensä täysillä, että sai lihan ruskistettua ja jos samalla opilla käyttää valurautaa, niin tuppaa palamaan kiinni.


Eipä tuo valurauta polta kiinni jos ei siin oo "rakoa rasvassa". Kuivaan pintaan palaa helposti kiinni, kunnolla rasvapoltetulla pinnalla paistettava kyllä palaa iloisesti, muttei tartu kiinni.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sgt.Kramer
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 05 Tou 2006
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 01.09.2009 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 01.09.2009 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sgt.Kramer kirjoitti:
Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä...


Sanopa se, itselläni kanssa vaikka minkä kokoista ja mallista kaapit täynnä Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6245
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 02.09.2009 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sgt.Kramer kirjoitti:
Tämän ketjun innostamana kävin perjantaina hakemassa Rönnebyn pannun 32euroa, ja tänään löyty kirpparilta herätteenä Upon vastaava(ilman puukahvaa) vitosella. Mihin tässä oikein joutuu vielä...


Kämpässäsi sihisee pannu iltaa aamua eikä kukaan kerkiä syömään kaikkia ruokia mitä valurauta paistaa Very Happy
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bemru
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2007
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 02.09.2009 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no nii tänään hain rönnebyyn postista ja pitihän se heti koe ajaa...kyyhkysen täkät pannulle tiriseen ja pinnalle suolaa ja ripaus mustapippuria.

ja voin kyllä sanoa että teflon pannulla en oo ikinä saanu nii meheviä pihvejä
voi herttinen sentään!!!!!

tarviiko tota valupannua joka käytön jälkeen valella ruokaöljyllä?
_________________
no woe helevetteläinen!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.09.2009 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnittelut bemrulle uudesta perheenjäsenestä! Siitä se kulinarismi lähtee kehittymään. Pian sen oppii näkemään tarvitseeko pannu öljyä pesun jälkeen. Jos epäilyttää niin ei ole suuri vaiva sutaista silikonisudilla öljyt pintaan ennen hellalla tai uunin jälkilämmöllä kuivaamista. Eikä se pilalle mene jos nyt joskus vähän ruostuisikin. Paistaa toki paremmin kun pitää hyvissä öljyissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 2 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com