OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

valurautapannu
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
bemru
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2007
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 23.08.2009 17:39    Viestin aihe: valurautapannu Vastaa lainaamalla viestiä

mistäs netistä löytys verkkokauppa josta sais tilattua KUNNOLLISEN valurautapannun.kuukelilla kokeilin mutta ei oikee löytyny!!!!!!

on menny hermot nuihin hiton teflon pannuihin Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
_________________
no woe helevetteläinen!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.08.2009 18:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos pelkästään lihan ruskistamiseen haluat niin lähes missä tahansa marketissa on Skeppshultin matalareunaisia valurautapaistinpannuja. Siihen vaikka kaveriksi Hackmannin Value - valurautapata. Itselläni on nuo kaksi. Sitten Rönnebystä tulee aika mahtavia puukahvaisia korkeampireunaisia vähän enemmän kasarimallisia pannuja. Niissä paistaa sekä pihvit että jauhelihat kastikkeineen mahtavasti. Heiveröiselle mummolle tuollainen iso Rönneby ei oikein ole hyvä. On nimittäin miehekkäästi massaa.

Kodin ykkösessä.

Clas Ohlsonilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 23.08.2009 21:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Jos pelkästään lihan ruskistamiseen haluat niin lähes missä tahansa marketissa on Skeppshultin matalareunaisia valurautapaistinpannuja. Siihen vaikka kaveriksi Hackmannin Value - valurautapata. Itselläni on nuo kaksi. Sitten Rönnebystä tulee aika mahtavia puukahvaisia korkeampireunaisia vähän enemmän kasarimallisia pannuja. Niissä paistaa sekä pihvit että jauhelihat kastikkeineen mahtavasti. Heiveröiselle mummolle tuollainen iso Rönneby ei oikein ole hyvä. On nimittäin miehekkäästi massaa.

Kodin ykkösessä.

Clas Ohlsonilla.


Itselläni on kummatkin, varsinkin Ronnebyn isompi pannu on kyllä todella hintansa arvoinen vehje. Pannuun mahtuu aika isot määrät tavaraa.

Toi ioni:n mainitsema paino on ainut mahdollinen haittapuoli joillekin käyttäjille. Eikä pannu muutenkaan ihan pienimpään tilaan mene säilytykseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bemru
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2007
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 23.08.2009 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kuis korkeat reunat tuosa rönnebyyssä suunnilleen on?

entäs millä öljyllä olette sivelly pannun käytön jälkeen,
jostain luin että kookosrasva on hyvä se ei härskiinny nii äkkiä.

onko rönnebyyssä tarpeeksi paksu pohja ettei se väänny kovin helposti?

käyttäjien kokemuksia lisää!!!!!!!!!!!!!!! Very Happy
_________________
no woe helevetteläinen!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teflonpannujakin on hyviä, sanokaa mitä sanotte. Kunhan siinä on pohjassa riittävästi massaa että siihen varautuu lämpöä. Ohuiden pannujen ongelmahan on juuri se, että ne jäähtyvät kun lyöt läskit pannuun -> nestettä -> tulee keittolihoja. Toinen ongelma tietysti se ettei ne kestä niin korkeita lämpötiloja.

Ionin mainittema skeppshultti vai miten se kirjotetaan, on hyvä. Reunat ehkä hippasen matalat, mutta paistamiseen se on mainio, ja padat voiki tehdä kasarissa Cool

Itte en ole paistamisen jälkeen öljynnyt ollenkaan. Kun ei polta pohjaan, ja pesee viileällä vedellä, niin siitä pinnasta ei lähde kovin herkästi rasvat pois -> aina hjuva. Tarvitessa kasviöljyä pintaan ja tukeva kuumennus, mikäli pinta on kuivunut, ja sen perään taas kylmällä vedellä "irtokama" pois.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä oli monta vuotta korkea ja matala Hacmanin Kovanaama. Ihan ok pannuja. Arkikäytössä olivat jatkuvasti. Ei tosin kokolihanpaistossa paitsi broiskulle. Vaan eihän se pinnoitettu kestä kuin sen viidestä seitsemään vuotta ja sitten alkaa tarttua pohjaan.

Valuraudan kanssa kun pitää huolen että puhdistaa käytön jälkeen täydellisesti ruuasta eikä päästä kuivamaan rasvoista niin pannu on joka kerta loistavassa kunnossa kun ryhtyy ruokaa laittamaan. Pilallehan sitä pannua ei taida saada kuin lyömällä halki. Jos ruostuu niin pesee tai keittää ruosteet pois. Itse lirautan pannuun lähes joka kerta heti pesun jälkeen veden sekaan öljyä jonka levitän silikonisudilla. Sitten kun pistää pannun liedelle niin vesi kiehuu pois mutta öljy jää. Ei tule ruostetta.

Juuri äsken naposteltiin vaimon kanssa pannulta viisi tuntia 100 asteessa paistovoin ja veden seoksessa haudutettua teeren koipea ja päivällisen rintalihan tähteet. Aivan törkeän hyvää. Eipä tarvinnut pannu kummoista pesua. Nopea harjaus hanan alla ja öljyämättä lämpimään uuniin. Taas on pannu parempi pinnaltaan kuin pinnoitettu! Yksi hyvä konsti huoltaa valurautapannu on tehdä hirveä kasa lettuja voissa paistaen. Tahtoo vaan pannun huoltajalla keskivartalo kehittyä siinä samalla...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
bemru
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2007
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

täyttääkö tuo rönneby nuo kriteerit elikkä se ei jähdy heti läskin laiton jälkeen eikä väänny pohja kuumassakaan lämpötilassa?
_________________
no woe helevetteläinen!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ronnebyrönnebymikänytolikaan niin on kyllä niin massiivinen että ei varmasti ole pannusta kiinni. Liesi siinä muodostuu pullonkaulaksi. Eihän mikään pannu/liesi mitä tahansa kestä. Äiteelle hommasin sen oikein suuren Ronnebyn ja siihen pystyy hyvällä liedellä latomaan helposti kilon huoneenlämpöistä pihvilihaa eikä hyydy! Ostat vain suurimman (?) tai tehokkaimman suuren levyn kokoisen niin kylä lähtee. Hanki ehdottomasti samalla sopivan kokoinen lasikansi.

Jos saat valuraudan vääntymään niin ilmoita heti minulle. Haluan nähdä sen pannun... Wink Valaminenhan toki on voinut mennä ketuiksi mutta ei kai se nyt halkeamatta muotoaan muuta???

Jos pannun pohjan sisäpuoli on mielestäsi liian karkea niin älä huoli, tuossa 15 vuoden kohdalla alkaa pannu olla sisäänajettu ja hieman sileämpi ja voit ryhtyä kokkamaan tosissasi. Perintökaluhan siitä tulee... Oma skeppshultini on vasta tuon viitisentoista vuotta vanha.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.08.2009 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kysäsepä mummoiltasi bemru; voit saada taatusti sisäänajetun valurautapannun. Mun kotipannu löytyi erään remppatalon vintiltä olevinaan läpiruostuneena, mutta kun sitä aikansa aika karkeestikin tuli putsattua, niin rasvapolton jälkeen siitä tuli se ykköspannu.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.08.2009 23:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja oliko ensimmäinen valkosipulivapaa kuva Vilperin keittiöstä... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
whiski
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 106
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 24.08.2009 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka en mistään mitään tiedä, osaa tai ymmärrä, niin valurautapannu on ainoa oikea, vaikka kuinka hyvän teflon pannun ostaa, niin ei kestä käytössä, ei sitten millään, kun valurautapannu vain paranee vuosien myötä.
_________________
Wanha wirttynyt Whiski
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 24.08.2009 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Allekirjoittanut on käytellyt suunnilleen 15 vuotta ScanPanin titaanipintaista. Se on palvellut oikein hyvin mutta ainakaan pihvin paitossa se ei pärjää kunnon valurautaiselle mitenkään päin. Omassa kaapissa onkin nyttemmin hankittuna vanha Skepphults odottamassa kunnostusta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16686

LähetäLähetetty: 24.08.2009 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1673
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6240
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 26.08.2009 08:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin joku aika sitten Hackmann Brasserie valurautapannun, sitä myy jotkut Prismat. Siinä oli vissiin joku tekovika kun se vääntyi heti alkuunsa ja piti vaihtaa, uutta en ole kerennyt kokeilemaan.

Meillä on mökillä joku ranskalainen pannu, nimeä en muista mutta ollut todella hyvä, pinta siinä on sileämpi kuin useammissa muissa valuraudoissa. Ei tartu ruoka pohjaan.

Stocmannilla näytti myös olevan asiallisia pannuja, ruotsalaisia muistaakseni.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 26.08.2009 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Myös puhdas teräs toimii, itsellä ollut nyt toista vuotta kastikekäytössä tuollainen korkealaitainen paistinpannu, joka vetää ihan reilusti tavaraa.
Hinta on vain viittaa hifistelyyn, vähän vajaa satanen, mutta pannu on sitten kokinikäinen, ei tarvi vaihtaa eikä pelkää lämpöä. Smile

Mikään ei ota enempää aivoon kun hellan vieressä huomaat kuinka pinta nousee ja vielä olisi aineita lisättäväksi, joten korkealaitainen kannellinen pannu. Ruskistaminen ja rusketusraidat tehdään sitten valuraudalla, mulla on noi Prisman hackmannit, hyvin pelanneet jo useamman vuoden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 1 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com