OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vasan kieli?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 28.09.2009 08:29    Viestin aihe: Vasan kieli? Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen vasa nurin ja kieli (400g) olis tuolla jääkaapissa. Joskus muistan maistaneen metässä hirvenkieltä ja oli hyvää. Miten tuosta sais sellasen että kelpais kylmänäki veistellä siivuja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nikosa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Lok 2008
Viestejä: 151
Paikkakunta: 7 veljeksen kunta

LähetäLähetetty: 28.09.2009 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Googletat vaikka naudankielen teko-ohjeet. Samoilla menee ja on kyllä todella hyvää.
_________________
P.V.R
PETA = People Eating Tasty Animals
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joop
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Maa 2004
Viestejä: 576
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 28.09.2009 12:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kattila vettä (että kieli mahtuu), siivoa kieli ylimääräisestä roippeesta. Tiputa kattilaan suolaa, pippuria (muuta mitä mieleen tulee) maun mukaan, pistä kieli perään. Pistä kattila hellalle, anna porista hiljallee, kunnes kieli on kypsää. (ehkä n. 2-3 h ). Kieli on valmis kun kielen "nahka" lähtee kuorimalla helposti pois (vähän kuin banaanista). No kuori kieli ja sen jälkeen jäähdyta tai tarjoile lämpöisenä. Siis siivuta esim. lautaselle. Nauti vaikka leivän päällä, tai tee kastikkeet sun muut. On syötävää sellaisenaankin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-martti-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Maa 2008
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 29.09.2009 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kieli.. voi nam Wink Eli perushyvä: kattilaan vettä, suolaa, pippuria kokonaisena ja ehkäpä laakerin lehti. Kiehumaan hellalle TAI hautumaan leivinuuniin xx ajaksi -> useampi tunti. Ja eikun ääntä päin. Hirven kielet olen "nylkenyt" eli nahka pinnasta pois, mutta esmes poron vasa (siis kieli) menee nylkemättäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vivalem
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Lok 2008
Viestejä: 880

LähetäLähetetty: 05.10.2009 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juu kiehuttaa pari tuntia, "nahka" kannattaa/voi ottaa pois heti alussa, minuutti pari riittää kiehuvassa vedessä ja nahka lähtee päältä pois pienellä puukon avustuksella. Sitten vaan kiehuun suolan ja pippurin täytteiseen veteen Surprised
_________________
marjanpoimija
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 06.10.2009 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitääpä ottaa uusiksi kun vasankieli syöty mut sonninkieli olis nyt jääkaapis odottamassa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wunjo



Liittynyt: 24 Tam 2010
Viestejä: 5
Paikkakunta: Eura

LähetäLähetetty: 24.01.2010 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kotona oli tapana pistää tuohon liemeen pippurin ja suolan lisäksi ainakin laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia. Ja kielet jäähdytetään siinä keitinliemessä ja jätetään vielä nylkemisen jälkeen jääkaappiin maustumaan liemessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 30.12.2010 12:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wunjo kirjoitti:
Meillä kotona oli tapana pistää tuohon liemeen pippurin ja suolan lisäksi ainakin laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia. Ja kielet jäähdytetään siinä keitinliemessä ja jätetään vielä nylkemisen jälkeen jääkaappiin maustumaan liemessä.


Tällä ohjeella tein, vasan kieltä keitin pikkaisen reilut 2h. Erittäin hyvää tuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vortex
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2004
Viestejä: 6885
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 30.12.2010 13:58    Viestin aihe: Re: Vasan kieli? Vastaa lainaamalla viestiä

mk2 kirjoitti:
Ensimmäinen vasa nurin ja kieli (400g) olis tuolla jääkaapissa. Joskus muistan maistaneen metässä hirvenkieltä ja oli hyvää. Miten tuosta sais sellasen että kelpais kylmänäki veistellä siivuja?

Ensin puukolla vetelet kaiken p*askan kielen pinnasta ja pariksi tunnikis runsassuolaiseen veteen kiehumaan. Sen jälkeen irroitat pintakerroksen. Ja eiku syömään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Villedz
Vieras





LähetäLähetetty: 30.12.2010 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyrkkisääntönä sanoisin 24tuntia uunissa... näin ainakin itte olen tehnyt ja menee ruisleivän päällä ihan nätisti.Ei toki ole kummosta tavaraa,mutta kielihän kuuluu ampujalle..
Takaisin alkuun
dominator
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2008
Viestejä: 430

LähetäLähetetty: 28.02.2011 16:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma resepti: Käytetään kiehuvassa vedessä, että saadaan kuoritua nahka. Sitten mitä mausteita kouraan sattuu kaapista, ehkä kanelia kiutenkin välttäisin, perus pippuri + suola toimii aina. Sitten kietastaan koko komeus pekoniin ja viskataan uuniin. Kun paketti on kypsä annetaan rauhassa vetäytyä vaikkapa yön ylitten. Siitä sitten veistelemään omaan suuhun sopivaa siivua vaikkapa leivän päälle ja hyvvää on, maistuupi mukvasti vaikka mettäreissulla!
_________________
Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com