OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 21.05.2015 22:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Mielenkiintoiset noi knöölit padanpohjalla. Ilmeisesti suunniteltu alunperinkin tulikäyttöön.


Joo kyllä Smile Se on nimeltään Dutch Oven. Perinteinen jenkkiläinen. Esim. youtubesta löytyy miljoona videoo dutch oven:illa kokkaamisesta.

Noilla jaloilla sen voi laittaa hyvin hiilloksen päälle, tai modernimmin brikettien päälle. Kannessa on semmoset laidat että siinä päällä pysyy myös hyvin hiilet/briketit. Uunina käytettäessä pitää saada lämpöä sekä päältä että alta Smile Mutta sitähän voi käyttää sekä kattilana, uunina että paistinpannuna.

Tossa on esim. yksi video dutch oven kokkaamisesta "uunimoodissa" Smile
https://youtu.be/1TRhLLjt_Nw

Lodge valmistaa takuukamaa tollaseen käyttöön. Paksua valurautaa joka varaa lämpöä niin että pienet vaihtelut tulen lämpötilassa ei haittaa kokkailua. Semmosen kun hankkii niin siinä on aikanaan takuuvarma riidan aihe perillisille Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.05.2015 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoisen näköistä settiä. Pakko sanoa, että itseltä mennyt täysin ohi.



Aitoa lodgea ei taida saada mistään "halavalla" Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2015 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jamie Oliver tollasella kokkas rodeossa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.05.2015 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löytyy varmasti muitakin hyviä valmistajia kuin Lodge, mutta en osaa sanoa mitä ne olis. Sen verran googlettelin aihetta ennen kuin omani tilasin, että jotkut valmistajat tekevät ohuempia patoja kuin toiset. Perkuleen painava se mun pata on. Se on mobiili ainoastaan jos on liikkeellä autolla/veneellä/härkävankkurilla/jollain vastaavalla Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 23.05.2015 06:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne on ameriikassa ihan höpöinä noihin dutch oveneihin. Pitkään jo himoinnu sellasta, mutta en o malttanu kun ovat tosiaan törkiän hintasia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 23.05.2015 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Punnasin juuri oman patani kalavaakalla. Noin 8,5 kg kannen kanssa. Ja tilavuus on muistaakseni jossain 6-7 litran paikkeilla. Ei tosiaan viitti selkärepussa kovin kauas kanniskella Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ekohippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hel 2015
Viestejä: 3788

LähetäLähetetty: 23.05.2015 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas, olisiko kokonaansa ignoorattu tiedustelu täällä paremmassa hoivassa? Itseäni lainaten:

"Osaisivatko raatilaiset arvailla hintaa "metallivalmiille" kotakeittiölle?

Kuusikulmainen, kolmessa nurkassa putki, tuhkaloota, arina ja ne "tarjotinklipsut" 12kpl.
Kokonaan 3mm rst, paitsi arina 10mm SMO.

Väsättiin töissä porukalle noita ja matkalla totesin, että haluan sittenkin tavallisen grillikatoksen. Siellähän nuo ei taida kuin savuttaa? Nyt kaveri koettaa justiinsa ostaa sen ja ei oo mitään käryä hinnoista."
_________________
"Älä valita verojen korkeutta vaan iloitse siitä, että ne ovat nyt alhaisemmat kuin koskaan vastaisuudessa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.05.2015 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Löytyy varmasti muitakin hyviä valmistajia kuin Lodge, mutta en osaa sanoa mitä ne olis. Sen verran googlettelin aihetta ennen kuin omani tilasin, että jotkut valmistajat tekevät ohuempia patoja kuin toiset. Perkuleen painava se mun pata on. Se on mobiili ainoastaan jos on liikkeellä autolla/veneellä/härkävankkurilla/jollain vastaavalla Smile


Meinasin siinä tilata ton Lodgen ilmineeraamastasi linkistä, kun en perjantaina tuntenutenut itseäni köyhäksi ja kipeäksi Smile.

Vaan eihän toi firma kelpuuttanut Paypälliä.

Tein siinä sitten "SuloVilenit" ja tilasin halvemman version toisaalta. Yleensähän tää homma menee niin, että sen halvan version kanssa sitten huomaa, että kyllähän tää homma toimis, jos vermes olis kunnollinen...

Ja sitten tilataan se kunnollinen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 25.05.2015 15:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Perintöpannu tulilla. Jokohan se kesä alkais pikku hiljaa tulla. Kun koko ajan puhalsi meren yli, niin aika rapsakat kelit oli saaressa. No, eipä oo hyttysistä kiusaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.06.2015 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Nonni, dutch oven on hyppysissä. Vai pitää varmaan sanoa China oven... Viiskymppiä kotipostiin Saksan ebaysta. Saas nähdä...


Ihan pelkkää pelliä pata ei ole, oiskohan tilavuutta noin viislitraa, ehkä vähän vajaa.


Mitenkähän toi ”seasoning” kuuluis oikeaoppisesti tehdä ja millä. Eli padan käyttökuntoon rasvaus?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 03.06.2015 00:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Seasoningin voi tehdä kasviöljyllä. Silavakin käy, jotkut on ehdottomasti sen puolesta ja toiset vastaan Smile Eläinperäinen rasva voi pilaantua.

Pese uusi pata kuumalla vedellä. Esim. keitä siinä vettä. Sinunkin patasi näyttäisi olevan jonkin sortin pre-seasoned.

Käsittele pata öljyllä/rasvalla. Talouspaperi on persiistä siinä hommassa koska se nukkaantuu karkeaan valurautaan. Nenäliina toimii paremmin.

Kuumenna rasvattu pata. Tuossa videolla ohjeistavat pitämään yhden tunnin 350 fahrenheitissa eli noin 180 Celsiusta löylyä.
https://youtu.be/qGRWHOHSluM

Pitäiskin tehdä uusintakäsittely myös mun padalle...

Olen aina aloittanut oman patani käytön öljyämällä ja kuumentamalla sen. Pyyhin kuumasta padasta ylimääräiset öljyt pois nenäliinalla. Sitten varsinainen kokkausrasva ja ruoanlaitto alkaa. Ei ole ainakaan koskaan menny vatta ruikulille näin toimien Smile Käytön jälkeen pesu lämpimällä vedellä, kuivaus, ja olen myös öljynnyt sen kevyesti useimmiten lämmityksen kera.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.06.2015 07:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:


Kuumenna rasvattu pata. Tuossa videolla ohjeistavat pitämään yhden tunnin 350 fahrenheitissa eli noin 180 Celsiusta löylyä.
https://youtu.be/qGRWHOHSluM



Hyvä linkki. Näköjään tein itse lähes kaiken väärin Smile.

- Läskiperäinen rasva
- Pata väärinpäin grillissä
- Selvästi liian lyhyt kuumennusaika
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.06.2015 13:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Testasin pataa:


Briketit tekeytymään


Pataan possua, sipulia, perunaa, valkosibalia, sieniä. Ja olutta... Mitä nyt sattui mökiltä löytymään.


Tuommoisella kaksipuoleisella hiilestyksellä pata kiehuu yllättävänkin rapsakasti, vaikkei heti olisi uskonut. ”Kiinalaisuus” tulee tässä nopeasti ekaa kertaa julki: Kansi ei ole tiivis, nestettä joutuu lisäämään kesken operaation muuallekin kuin kokkiin. Mitenkähän noi Lodget, onko kansi tiivis?


Kiinalaisuus tulee syöntivaiheessa ilmi toisen kerran tai sitten kyse on vaan luulotaudista. Ihan kuin padassa olisi jotain muutakin mausteita kuin pitäisi. Oliskohan sittenkin seasonoinnissa pataan jäänyt kiinanpään varastoparafiinejakin...


Grillaukseen verrattuna sikäli mielenkiintoista hommaa, että pata pärjäilee aika pitkiä aikoja omillaan ja samalla voi tehdä jotain mökin kevätaskareita.

Jos jotain pitäis tosta sanoa, niin kansi ois saanut olla tiiviimpi. Tommosessa vehkeessä kannattaisi satsata heti laatuun, jos laadukkaammat ovat ja pysyvät oikeasti mitoillaan. Vaikka maksavatkin enempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 03.06.2015 14:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.

Kyllä toi silava on ainut "oikea" aine rasvapolttoon. Öljykin välttää mutta ei kyllä yhtä hyvää. Samaa tuubissa olevaa tullut itse käytettyä viime vuodet, kätevää verrattuna siihen että sitä joutuisi jostain lihakaupasta metsästämään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16669
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 03.06.2015 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tee ruistaikinasta stefa tuohon kanteen...
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 4 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com