OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kokkausta tulisijalla: Vinkkejä ja välineitä?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.06.2015 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.


Parilalle noin teinkin.

Noissa taitaa olla jonkinmoista ohjeistusta, ettei sais vetää tyhjänä kuumaksi. Mahtavatko pelätä, ettei pysy mitoillaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 03.06.2015 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Weatherby kirjoitti:
Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.


Parilalle noin teinkin.

Noissa taitaa olla jonkinmoista ohjeistusta, ettei sais vetää tyhjänä kuumaksi. Mahtavatko pelätä, ettei pysy mitoillaan...


Kyllä ainakin itse olen ihan normaalit valurautapadat ja kattilat lämmittänyt surutta tyhjinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5930

LähetäLähetetty: 03.06.2015 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:


Parilalle noin teinkin.

Noissa taitaa olla jonkinmoista ohjeistusta, ettei sais vetää tyhjänä kuumaksi. Mahtavatko pelätä, ettei pysy mitoillaan...


Eiks päinvastoin pahoin pinttynyt valurautapannu vedetä niin kuumaksi, että lika palaa pois.

Vaikkapa tuolta ja Valurautapannun hehkuttaminen.
http://www.kokkikolmonen.com/tuotteet.html?id=12/298

Muistelen, että teki sen Patakakkosessa tai niissä muissa tv-kokkiohjelmissaan.

Edittiä... valurautapannu ja 'valurautapannu'... Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 03.06.2015 16:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Weatherby kirjoitti:
Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.


Parilalle noin teinkin.

Noissa taitaa olla jonkinmoista ohjeistusta, ettei sais vetää tyhjänä kuumaksi. Mahtavatko pelätä, ettei pysy mitoillaan...


Kärsii kyllä kuumentaa ihan paljaaltaan. Samalla tavalla tulee hoidettua myös vanhoja valurautapannuja, jos niihin on pinttynyt jotain ylimääräistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 03.06.2015 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

timhoe kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:
Weatherby kirjoitti:
Polta tyhjänä nuotiolla jonkin aikaa kuumalla niin lähtee sivumaut pois jos niitä on.


Parilalle noin teinkin.

Noissa taitaa olla jonkinmoista ohjeistusta, ettei sais vetää tyhjänä kuumaksi. Mahtavatko pelätä, ettei pysy mitoillaan...


Kärsii kyllä kuumentaa ihan paljaaltaan. Samalla tavalla tulee hoidettua myös vanhoja valurautapannuja, jos niihin on pinttynyt jotain ylimääräistä.


Nuotiolla tyhjää pataa kuumennettaessa on oltava maltillinen. Lämpeneminen on tapahduttava tasaisesti. Epätasainen lämpeneminen voi johtaa padan vääntyilyyn.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 03.06.2015 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lodgen kannen tiiveydestä ei ole oikein kummoista muistijälkeä. Eihän se voi olla ihan absoluuttisen tiivis.

Lodgen mukana tuli joku keittokirjakin, joka ei ole nyt juuri tässä käsilläni. Siinä on kuitenkin resepteissä jopa mainittu kuinka monta brikettiä padan alle ja päälle laitetaan Smile Briketit on yllättävän tehokkaita, ei niitä kauheasti tarvita. Voisko olla että on liikaa brikettejä jos pitää nestettä lisätä kesken kaiken?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 04.06.2015 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Lodgen kannen tiiveydestä ei ole oikein kummoista muistijälkeä. Eihän se voi olla ihan absoluuttisen tiivis.

Lodgen mukana tuli joku keittokirjakin, joka ei ole nyt juuri tässä käsilläni. Siinä on kuitenkin resepteissä jopa mainittu kuinka monta brikettiä padan alle ja päälle laitetaan Smile Briketit on yllättävän tehokkaita, ei niitä kauheasti tarvita. Voisko olla että on liikaa brikettejä jos pitää nestettä lisätä kesken kaiken?


Vähän veikkaisin kanssa että ollut pikkaisen turhan paljon tehoa Lahtisella. Ei kai valurautapadat koskaan ole varsinaisesti tiiviitä, ainakin mun patoja saa hellallakin pitää ihan minimilämmöllä jotta ei höyryä ala puskea liiaksi ulos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 04.06.2015 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sattui olemaan semmoinen pussinjämä Bilteman brikettejä. Aattelin, etten nyt noita loppuja viitsi pussinpohjalle jättää. Kyllä kiehui Smile.

Varmaan ihan järkevä olisi laskea brikettien määrä ja paljonko alle ja päälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.06.2015 13:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin noita Bilteman brikettejä vuosi tai pari sitten sen tarjoussatsin kun sain halavala. Ei niitä voi ruuanlaittoon käyttää kun tulee niin väkevä ammoniakinkatku että silmiä kirvelee ja henkeä ahdista. Olen käyttänyt niitä grillin puhtaaksipoltossa. Mitä lienee kusisia ratapölkkyjä käyttäneet... Ison satsin Webereitä käytin juuri loppuun. Hitaita syttymään ja murenevat helposti. Palavat kyllä pitkään ja tasaisesti. Parhaita minun testeissäni yleisarvosanaltaan ovat tähän astisista olleet vuodesta toiseen Rainbown briketit!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 04.06.2015 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Briketit & dutch oven nyrkkisääntöjä:

Padan halkaisija tuumissa X 2 = tarvittava brikettien lukumäärä. Esim. 12 tuuman pata -> 24 brikettiä.

Laita 10 brikettiä padan alle ja loput kannen päälle (eli kannen päälle enemmän kuin padan alle, koska alle laitettavat lämmittävät tehokkaammin)

"Uunimoodissa" suurin osa briketeistä laitetaan kannen päälle.

"Paistinpannumoodissa" suurin osa briketeistä laitetaan padan alle.

Älä melkein koskaan laita brikettiä padan keskelle, koska se voi tehdä hot spotin ja polttaa ruuan siltä kohdalta. Eli laita briketit lähemmäs reunoja, oli ne sitten padan alla tai päällä.

Näiden perusteella voinee lähteä kokeilemaan mikä toimii omalle padalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vasuri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 902

LähetäLähetetty: 05.06.2015 09:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen kannoin mökillä kiinalaisen katukeittiön (jatkossa KKK) ulos mökillä. Risuilla tulille, kolme pientö koivuhalkoa päälle ja hetken päästä hiillos valmis. Siihen se jäi tasaiselle kivelle, pellin laitoin päälle hiilloksen jäähdyttyä, saa olla siinä varmaan lokakuulle.

KKK kannattaa kyllä ostaa, jos/kun jostain parilla kympillä löytää. Oma on Honkkarista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20078
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.06.2015 14:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkukesän kokkailuja:


Lohikeitto: ”Levy kutosella”


Kalat kattilaan ja levy ykköselle


Kananjalat kypsyy


Takkalohi


Tuli kaivettua räiskälepannu varastosta jonkinmoisen tauon jälkeen. Oli päässyt vähän huonoon happeen. Esielvytystä.


Juhannuksen paistelusessio.


Yllättävän mukavaa puuhaa toi räiskälehomma, kun on oikeanlaiset ”taikinat”...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.06.2015 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pojalle on napsahtanu savua reippaasti silmiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.06.2015 18:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikarit lättyineen. Komiaa settiä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 13.07.2015 16:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lodgea on puunattu ja rasvattu ja kärytetty uunissa... Nyt se on valmis lähtemään pohjoisen turneelle paistamaan aamiaismunat ja keittämään kalakeitot jne Smile Se istuu juuri passelisti vanhan muurikkakeittimen päälle, mutta matkaan lähtee toki kolmijalkakin käytettäväksi siellä missä voi tehdä tulet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Sivu 5 Yht. 6

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com