OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 19.12.2012 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rusakon fileet söin juuri. Nuoren rusakon, mureaa...

Päivän verran marinoin ensin fileitä seoksessa jossa oli vasikan fondia, punkkua, pippuria, ketsuppia, öljyä. Suolaakin taisin vähän lisätä ja balsamiviinietikkaa. Sokeria/hunajaa en laittanut kun ketsupissa sokeria on.

Lisukkeena sipulia jota oli paisteltu tuossa samaisessa marinadissa. Paiston loppuvaiheessa lisäsin sipulien sekaan kuivattuja suppilovahveroita ja pari lorausta olutta kostukkeeksi sienille.

Fileet törkeän kuumaan pannuun, niin että oikein säikähtää sitä rätinää ja räiskettä ja savua mikä pannusta nousee fileitten sinne läjähdettyä.
Silllä fileet pinnasta kunnolla ruskeaksi (paikoin jopa mustaksi), mutta silti jääden pikkaisen punaiseksi keskeltä, medium+ tällä kertaa. Pannu sivuun liedeltä ja minuutin parin vetäytysaika. Sitten fileet sipulisieniseoksen päälle lautaselle.

Ja oli muuten makoisaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Zamora
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Hei 2011
Viestejä: 238
Paikkakunta: Kairasha

LähetäLähetetty: 20.12.2012 01:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mettön täkät tuli paistettua. Täkkä 2 minuuttia molemmin puolin voissa, jonka jälkeen about 10 minuuttia foliossa 120 asteisessa uunissa. Mausteenva voin lisäksi suolaa ja pippuria. Mehevä, murea ja keskeltä sopivan rosé. Sisäfileet sitten vain minuutti/pinta pannulla ja suoraan lautaselle. Kyytikaverina itse tehyt lohkopotut ja punaviinikastike omasta masterstockista. Kyytipoikana Zenaton valpolicella superiore. Simppeliä ja hyvää Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pekkis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 2362
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: 20.12.2012 07:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei varsinaista riistaruokaa, mutta lähiruokaa kuitenkin. Ostin naapurista puolikkaan karitsan. En oo aiemmin lammasta laitellut. Eli ilman ennakkoluuloja kimppuun.

Eilen alkoi kokkailu. Otin pakkasesta summassa otetun lihapalan työn alle. Näytti olevan kuvelihoja.

Hirven kuvelihat oon paistellu aiemmin pannulla ja on ne tullu syötyä. Ei ihan gurmeeta mutta kelpo mahan täytettä.

Noh ei muuta kun kerma-suppis-tomaattikastike hautumaan, sipulin pistoa pannulla ja sitten kylkilihat pannulle. Vaaleaa oli karitsan liha ja rasvaakin näytti olevan. Mausteet pintaan ja lautaselle.

Ja sitten syömään. Ei meinannut karitsa antautua... vieläköhän siinä henki pihisi?? Puukolla siitä ei meinannut saada palaa irti, se vaan nuljusi veitsen ja lautasen välissä. Hiki valui ja nälkään piti jo syödä kastiketta.

Lopulta sain nakerrettua irti suun täyteisen palan lammaspihviä. Ei muutaku hampaiden väliin. Sitkeetä pirulainen oli. Kun vasemman puolen poskihampailla yritti hienontaa könttiä niin eikös tuo sopivan hetken tullen paennut oikeaan poskeen.

Lopulta sain mielestäni jauhettua palasen riittävän hienoksi ja nieleskelemään. Pala lutkahti kurkusta alas. Mutta sepäs olikin kiinni jossain kalvon rihmassa isommassa palassa joka oli vielä suun puolella. Tukehtumisreaktio ja paniikki alkoi olla lähellä. Ei muuta kun isompi pala suusta pois ja sillä kiskottiin ruokatorvessa oleva pala takaisin ylös. Vähän niinku matikkapilkillä. (Varmaankin geishapallojen syönti antaisi saman vaikutuksen).

Noh, loppu hyvin. Henki säilyi. Ai niin, se maku: tuommoisessa rasvaisessa palassa on veikee villasukan maku. Etoi koko illan kun ajattelinkin lammasta.

Summa summarum: jos syöt käytettyjä geishapalloja niin saat saman makuelämyksen ja suutuntuman. Huh huh..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.12.2012 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oliskohan lievää harjoittelun puutetta havaittavissa kokkailun osilta!?? Laughing Laughing

Hyvä teksti kuiteski ja sai aamun naurut irtoamaan!! Laughing Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.12.2012 21:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei perhana. että nauroin Pekkiksen tarinalle vedet silmissä Laughing Laughing

Pari pyyn täkkää tuli tänään sulatettua ja evästettyä suppilovahverokastikkeen, haudutetun fenkolin ja kukkakaalipyreen kanssa.
Pahuksen hyvää. Pikaisesti pannulla väri luista irrotettuihin pyyn rintafileisiin, sormisuolaa ja pippuria päälle ja hetkeksi folioon ennen tarjoilua. Nam!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.12.2012 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo mun äitemuorini muistaa allekirjoittanutta joulunalla tönkkösuolatulla kustavilaisella kylmäsavulohella, niin siitähän piti sitten jotain vääntää;
Jääkaapissa oli keitinperunoita valmiina joten ne ekaks pieneks, sipuli ja valkkarinkynsi joukkoon ja kun oli vielä paremman puoliskon eilen tuomaa aitoa saunapalvia paketissa, niin siinttä ne läskinsipareet pannulle ennen perunaseosta. Wink
Kalalle sitten kunnon kylmähuuhtelut että sai vähän suolapitoisuutta laskemaan ja eikun vuokaan, päälle muutaman mandariinilohkon mehut, tilliä, ripaus pippuria myllystä ja koko komeuden päälle vielä kermaa miehen mitalla.
Parisataiseen uuniin siksi aikaa kun kunnon paistinperunat väänsin, niin olipahan suunmukaista ja ny kelpaa nälkästä puhutella!! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
napakymppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2007
Viestejä: 1372

LähetäLähetetty: 28.12.2012 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jo oli pekkiksen juttu hulvatonta luettavaa,nauroin myös vedet silmistävaluen kun yritin lukea juttua 5 vuotiaalle tyttärelleni joka kyseli välillä että
"mitä sanoit"kun nauroin niin makeasti ettei hän saanut selvää puheestani Laughing
no tänäpäivänä söin maksalaatikkoa joka oli tehty hirvenvasan maksasta.
se menee alas meikäläisellä lämpimänä sekä kylmänä.
puolukkahan sopii mainiosti kaveriksi mutta menee myös jääkaappikylmänä alas ilman lisukkeitakin.makuasioista ei voi kiistellä mutta jos kaupanmaksalaatikkoa pystyy syömään niin tämä on aivan huippuhyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jarmo63
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Huh 2004
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 29.12.2012 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven routapaisti ja itse tehdyt valkosipuliperunat, karpalohillon ja pippurisen kermakastikkeen kera. Juomana Amarone-viini. Kyllä maistui Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vanha pappa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2007
Viestejä: 2350

LähetäLähetetty: 29.12.2012 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En perskuta sentään ennee luve noita Viliperin ja kumppaneitten juttuja ,en luve, en luve Confused Saatte vielä syytteen ähkyyn yllyttämisestä ja sekopäiseksi saattamisesta nuine ruvastamiskertomuksinenne,perskuta Shocked
Ensin syöttää Mamma jumalattoman hyviä ruvaksia ja sitten vielä illalla pitää lukia tuommosia satumaisia reseptejä ja makuelämyksiä,perskuta Embarassed En luve noita enään.Saatatte papan tukehtumiseen ,kun kieli mulskahtaa kurkkuun ja salapaa ilimansaannin,voi juma Shocked Saatan vähän tirkistellä noita,mutta en luve Confused Pelekällä lukemisellakin lihoo jo yli lainsalliman.
Adminin pitäisi puuttua tuommoseen Shocked Olikos sillä Viliperillä vielä siittä Rusakosta ............. Very Happy ?
_________________
Vanha pappa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.12.2012 01:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on jänestä niin pal harvoin pöydässä, että jos sellanen eteentulee niin katon itekkin ohjeet täältä!! Laughing Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14781

LähetäLähetetty: 30.12.2012 01:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylmäsavuhirveä. Uunituoreen patongin välissä. Mikäpä se siinä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
A-Boltti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Tou 2011
Viestejä: 544
Paikkakunta: Suomineidon käsivarsi

LähetäLähetetty: 30.12.2012 01:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ihan riistaruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Mutta itsetehtyjä poronverimakkaroita tuli syötyä perunoiden kanssa. Ja ai niin. Myös itsetehtyä poronveripalttua oli lautasella Very Happy.
_________________
"Oh, no tears please. It's a waste of good suffering..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jmaa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Hel 2011
Viestejä: 144

LähetäLähetetty: 30.12.2012 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meton rintaa, sisälämpö 58 astetta. Mykistävän hyvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huntikas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tam 2006
Viestejä: 795

LähetäLähetetty: 30.12.2012 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

telkkä/haapana/suppilovahverokäristettä sekä riisiä.

tuntu kelepaavan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.12.2012 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauduttelin taas niitä ruottissa ammuttuja merkkareita tyyliin rintalihat irti ja kuutioiksi,sydän ja maksa mukaan,valurautapataan ja ruskistus sipulin ja mettäsienten kaa,kangas sieniä olivat,sekaan pullo koffia ja pari kupillista halpaa punkkua,suolat pippurit ja laakerin lehdet mukkaan,kolmen neljän tunnin haudutus riippuen siitä kuinka paljon siellö on nestettä,keittoa ku ei oo tarkotus tehä,eilisiä pottuja paistelin mukkaan ja puolukkahillon kaa päästelin mäkättimmeen,ruokajuomana oli se halpa punkkupullon loppu.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 68 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com