OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 16.04.2013 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Kaarle Martel"]Tänään syötiin hedelmäistä peltopyysalaattia. Resepti toimii muullakin riistalla (teeri, riekko, pyy, fasaani, metso).



KM:lla hyvän näköinen annos, pitää kokeilla meton täkästä ja hetelmien tilalle voissa paistettua naurista.
Salaattipetiin Cosmopolitan salaattia.

Bon apetit Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 16.04.2013 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
KM:lla hyvän näköinen annos, pitää kokeilla meton täkästä ja hetelmien tilalle voissa paistettua naurista.
Salaattipetiin Cosmopolitan salaattia.

Bon apetit Very Happy


Voissa paistettu nauris ja cosmo -kuulostavat hyviltä. Täytynee itsekin kokeilla tällä virityksellä. Mausteeksi voisi nauriille sopia suolan lisäksi timjami (ehkä korianterikin ja pippuri/chili).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 16.04.2013 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika samat maut, pyrin tekemään riistaruoat "wanhojen reseptien" mukaan nykyaikaisilla aineksilla. Kerrohan mitä pidit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20560
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.04.2013 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
tuhola kirjoitti:
Majavaa söin eilen ja tänään. On se jumankauta hyvää lihaa. Aivan erilaista kuin mikään muu. Ihan ehdoton suosikkini. Pari käristys pakettia laitoin pakkaseen ja loput lihat grillataan vappuna.

Ainut mikä meni tässä eilisessä ja tän päiväsessä majavaruuassa pilalle oli ettei ollut mustaa portteria ruokajuomaksi. Sitä tämä kyllä huutaisi.

Pistäs jakoon muutama HYVÄ majava-resepti. Kiinnostaisi kovasti.

No en tiedä onko minulla mitään hyvää reseptiä.. En ole mikään erityisen hyvä ruuan laittaja. Minusta majava on hyvä raaka-aine mistä saa hyvää huonompikin kokki. Majavan haasteellisuus on siinä että sen halusta kypsentää täysin kypsäksi.. Silloin on aina vaarana että menee yli ja lihasta tulee sitkeää.

Ite olen sen verran vanhanaikainen että tykkään ihan perus ruskeakastikkeesta.. Eli majavanliha kuutiot ruskistetaan pannulla ja laitetaan veteen johon sitten pannulla ruskistettu voi/vehnäjauhosuuruste. Suolaa ja pippuri ja vaikka vähän porkkanaa. Ei tarvitse muuta. Hyvää tärkkelyspitoista perunaa, leipää oman maun mukaan, kurkku-kiinankaali-tomaatti-paprikasalaatti kastikkeineen. Ja juomaksi Belhaven Stout tai Midnigh Sun portteri. Majava vaatii mustan oluen rinnalleen.

Toinen hyvä esim. ennen baariin lähtöä on ihan käristys. Majavan lavoista irroitetaan luut ja rasvat. Sitten vaan käärii ne lihan pakettiin ja pakkaseen. Jäätyneistä klimpeistä vuollaan ohutta siivua mikä ruskistetaan pannulla. Mustaa pippuria ja pippurisekoitusta sekä suolaa. Ja sitten kermapurkki perään. Tähän samat lisukkeet ja ruokajuomat kuin edelliseen. Nopea helppo ja pirun hyvää. Sitten kun tulee aamuyöstä baarista niin vaaleaa leipää, salaattia ja jäänyt käristys hiukopalaksi.. Ei muuten mikään kebappi tai grilliruoka voita kermaista majavakäristystä. Ei tarvitse aamuyöstä lämmittää ei mitään vaan maistuu erinomaiselta kylmänäkin.

Ite tykkään että majavassa saa olla aika runsaastikkin mustaapippuria antamassa potkua. Majavassa on jämerä makea maku. Makea ja pippurinen sopii hyvin yhteen. Esim. grillattuun majavaan laitan vain mustaapippuria ja pippurisekoitusta sekä vähän suolaa. Se ei tarvitse muuta. olen laittanut lihat oliiviöljy-pippuri marinadiin jo edellisenä päivänä ennen gillausta.

----------------------------------------------

Nämä siis ihan tällaisia kiiruullisen poikamiehen nopeita tapoja valmistaa majavasta ruokaa. Ei tahdo aina olla vaivaa yksin itselleen tehdä mitään tuon kummosempia. Mutta hyvää on kumminkin. Joku ammattilainen pystyisi varmasti loihtimaan majavasta ties mitä. Eikös se majava ole Timo Soininkin herkkua? Ainakin muistelisin jostain näin lukeneeni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 17.04.2013 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Nämä siis ihan tällaisia kiiruullisen poikamiehen nopeita tapoja valmistaa majavasta ruokaa. Ei tahdo aina olla vaivaa yksin itselleen tehdä mitään tuon kummosempia. Mutta hyvää on kumminkin. Joku ammattilainen pystyisi varmasti loihtimaan majavasta ties mitä. Eikös se majava ole Timo Soininkin herkkua? Ainakin muistelisin jostain näin lukeneeni.

Kiitos, nyt ei sitten tarvita enää muuta kuin se majava Cool
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 19.04.2013 16:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Moskovanpata

Parhaillaan käynnissä oleva villiruokareseptikilpailu on tuottanut jo 117 sunnuntaina arvontaan osallistuvaa reseptiä. Tämä Moskovanpata on hieman muokkaamani versio Vesen #39 ja Roopen #101 lähettämistä resepteistä.

Ohjeet ja arvonta löytyvät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/04/moskovanpata.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 24.04.2013 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tytöllä oli eilen juhlat ja kavereita kylässä. Paistelin hirvijauhelihasta pihvejä hampurilaisen väliin ja hyvin maistui. Koitin siinä samalla vähän jotenkin piilomainostaa ja asennekasvattaa lähiruoka- ja terveellisyyspointteja, mutta jotenkin kymmenkunta huutavaa ekaluokkalaista ei ollut jauhean vastaanottavainen yleisö Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Tänään tehtiin riistalihasta Italialaisia lihapullia tuorepastan kanssa. Perjantain kunniaksi nautittiin vielä ruuan kanssa pari lasia hyvää punaviiniä. Wink

Tämän klassikon resepti löytyy täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/italialaiset-lihapullat.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli ilmeisesti oikeinkin mallikas viiniaamiainen... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Oli ilmeisesti oikeinkin mallikas viiniaamiainen... Very Happy

No, kyllä sitä nyt päivällä pari lasia voi kotona nauttia. Illaksi vasta töihin. Tässähän ehtisi vielä päiväunillekin Smile
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.05.2013 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, kommenttini oli täysin vailla negatiivista arvotusta. Itseasiassa päinvastaista yritin hymiöin implikoida. Onnittelut onnistuneesta ateriasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 03.05.2013 13:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Juu, kommenttini oli täysin vailla negatiivista arvotusta. Itseasiassa päinvastaista yritin hymiöin implikoida. Onnittelut onnistuneesta ateriasta.

Kiitos, kylläpä nyt tosiaan ramasee. Alan ymmärtämään miksi ne latinot pitää siestaa ruuan päälle.


_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 09.07.2013 18:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä sopisi kyllä purnauspalstallekkin isotöisyyden puolesta ja ilonaiheisiin koska on kyllä parhaita pastaruokia joita on tullut syötyä!

Elikkä itse Rouvan kanssa tehtiin tortelliineja.Itse tehtiin taikina durum vehnäjauhoista,ja pastakoneella noin millin paksuiseksi levyksi.

Täytemassaksi tuli broiskunlihaa 150g,neljän teeren maksat,persiliaa,procuitto lihaa 30g,salamia pari siivua,raejuustoa 70g,parmesaania muutama lusikallinen,yksi vatkattu muna,mustapippuria,suolaa,1valkosipulin kynsi.Kaikki tehosekoittimessa murskaksi,mutta ei ihan sileeksi massaksi.

Tomaattikastike tuli tortelliineille:2purkkia (n.800g)tomaattimurskaa yrteillä,vähän oliiviöljyä,sipuli,3valkosipulin kynttä,kourallinen tuoretta basilikaa hakattuna,mustapippuria,suolaa.Sipulit öljyssä kypsiksi,jonka jälkeen 15minsaa keitetään.

Sitten vaan pastalevyt leikataan noin 6x6cmruuduiksi ja kanamunaa reunihin ja toinen päälle aivan kuten pasteijoita tehdään.Keitetään 10minuuttia reilussa suolassa maustetussa vedessä ja valutetaan.Sitten nautitaan oluen tai valkkarin kanssa.Bon apetit Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9448

LähetäLähetetty: 09.07.2013 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tais mennä osa pakkaseen? Sen verta isolta setiltä täytteet kuullosti, tai loppuviikon muona...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 09.07.2013 18:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne kyllä on grammoja Laughing Kolmelleen syötiin itsemme ähkyyn ja ehkä 3-4 annosta jäi.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 75 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com