Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 16.04.2013 18:35 Viestin aihe: |
|
|
[quote="Kaarle Martel"]Tänään syötiin hedelmäistä peltopyysalaattia. Resepti toimii muullakin riistalla (teeri, riekko, pyy, fasaani, metso).
KM:lla hyvän näköinen annos, pitää kokeilla meton täkästä ja hetelmien tilalle voissa paistettua naurista.
Salaattipetiin Cosmopolitan salaattia.
Bon apetit |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 16.04.2013 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | KM:lla hyvän näköinen annos, pitää kokeilla meton täkästä ja hetelmien tilalle voissa paistettua naurista.
Salaattipetiin Cosmopolitan salaattia.
Bon apetit |
Voissa paistettu nauris ja cosmo -kuulostavat hyviltä. Täytynee itsekin kokeilla tällä virityksellä. Mausteeksi voisi nauriille sopia suolan lisäksi timjami (ehkä korianterikin ja pippuri/chili). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 16.04.2013 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Aika samat maut, pyrin tekemään riistaruoat "wanhojen reseptien" mukaan nykyaikaisilla aineksilla. Kerrohan mitä pidit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 20560 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 17.04.2013 12:22 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | tuhola kirjoitti: | Majavaa söin eilen ja tänään. On se jumankauta hyvää lihaa. Aivan erilaista kuin mikään muu. Ihan ehdoton suosikkini. Pari käristys pakettia laitoin pakkaseen ja loput lihat grillataan vappuna.
Ainut mikä meni tässä eilisessä ja tän päiväsessä majavaruuassa pilalle oli ettei ollut mustaa portteria ruokajuomaksi. Sitä tämä kyllä huutaisi. |
Pistäs jakoon muutama HYVÄ majava-resepti. Kiinnostaisi kovasti. |
No en tiedä onko minulla mitään hyvää reseptiä.. En ole mikään erityisen hyvä ruuan laittaja. Minusta majava on hyvä raaka-aine mistä saa hyvää huonompikin kokki. Majavan haasteellisuus on siinä että sen halusta kypsentää täysin kypsäksi.. Silloin on aina vaarana että menee yli ja lihasta tulee sitkeää.
Ite olen sen verran vanhanaikainen että tykkään ihan perus ruskeakastikkeesta.. Eli majavanliha kuutiot ruskistetaan pannulla ja laitetaan veteen johon sitten pannulla ruskistettu voi/vehnäjauhosuuruste. Suolaa ja pippuri ja vaikka vähän porkkanaa. Ei tarvitse muuta. Hyvää tärkkelyspitoista perunaa, leipää oman maun mukaan, kurkku-kiinankaali-tomaatti-paprikasalaatti kastikkeineen. Ja juomaksi Belhaven Stout tai Midnigh Sun portteri. Majava vaatii mustan oluen rinnalleen.
Toinen hyvä esim. ennen baariin lähtöä on ihan käristys. Majavan lavoista irroitetaan luut ja rasvat. Sitten vaan käärii ne lihan pakettiin ja pakkaseen. Jäätyneistä klimpeistä vuollaan ohutta siivua mikä ruskistetaan pannulla. Mustaa pippuria ja pippurisekoitusta sekä suolaa. Ja sitten kermapurkki perään. Tähän samat lisukkeet ja ruokajuomat kuin edelliseen. Nopea helppo ja pirun hyvää. Sitten kun tulee aamuyöstä baarista niin vaaleaa leipää, salaattia ja jäänyt käristys hiukopalaksi.. Ei muuten mikään kebappi tai grilliruoka voita kermaista majavakäristystä. Ei tarvitse aamuyöstä lämmittää ei mitään vaan maistuu erinomaiselta kylmänäkin.
Ite tykkään että majavassa saa olla aika runsaastikkin mustaapippuria antamassa potkua. Majavassa on jämerä makea maku. Makea ja pippurinen sopii hyvin yhteen. Esim. grillattuun majavaan laitan vain mustaapippuria ja pippurisekoitusta sekä vähän suolaa. Se ei tarvitse muuta. olen laittanut lihat oliiviöljy-pippuri marinadiin jo edellisenä päivänä ennen gillausta.
----------------------------------------------
Nämä siis ihan tällaisia kiiruullisen poikamiehen nopeita tapoja valmistaa majavasta ruokaa. Ei tahdo aina olla vaivaa yksin itselleen tehdä mitään tuon kummosempia. Mutta hyvää on kumminkin. Joku ammattilainen pystyisi varmasti loihtimaan majavasta ties mitä. Eikös se majava ole Timo Soininkin herkkua? Ainakin muistelisin jostain näin lukeneeni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 17.04.2013 12:30 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Nämä siis ihan tällaisia kiiruullisen poikamiehen nopeita tapoja valmistaa majavasta ruokaa. Ei tahdo aina olla vaivaa yksin itselleen tehdä mitään tuon kummosempia. Mutta hyvää on kumminkin. Joku ammattilainen pystyisi varmasti loihtimaan majavasta ties mitä. Eikös se majava ole Timo Soininkin herkkua? Ainakin muistelisin jostain näin lukeneeni. |
Kiitos, nyt ei sitten tarvita enää muuta kuin se majava _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee666 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2012 Viestejä: 329
|
Lähetetty: 24.04.2013 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Tytöllä oli eilen juhlat ja kavereita kylässä. Paistelin hirvijauhelihasta pihvejä hampurilaisen väliin ja hyvin maistui. Koitin siinä samalla vähän jotenkin piilomainostaa ja asennekasvattaa lähiruoka- ja terveellisyyspointteja, mutta jotenkin kymmenkunta huutavaa ekaluokkalaista ei ollut jauhean vastaanottavainen yleisö |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.05.2013 12:42 Viestin aihe: |
|
|
Oli ilmeisesti oikeinkin mallikas viiniaamiainen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 03.05.2013 12:44 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Oli ilmeisesti oikeinkin mallikas viiniaamiainen... |
No, kyllä sitä nyt päivällä pari lasia voi kotona nauttia. Illaksi vasta töihin. Tässähän ehtisi vielä päiväunillekin _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.05.2013 12:59 Viestin aihe: |
|
|
Juu, kommenttini oli täysin vailla negatiivista arvotusta. Itseasiassa päinvastaista yritin hymiöin implikoida. Onnittelut onnistuneesta ateriasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 03.05.2013 13:02 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Juu, kommenttini oli täysin vailla negatiivista arvotusta. Itseasiassa päinvastaista yritin hymiöin implikoida. Onnittelut onnistuneesta ateriasta. |
Kiitos, kylläpä nyt tosiaan ramasee. Alan ymmärtämään miksi ne latinot pitää siestaa ruuan päälle.
_________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 09.07.2013 18:01 Viestin aihe: |
|
|
Tämä sopisi kyllä purnauspalstallekkin isotöisyyden puolesta ja ilonaiheisiin koska on kyllä parhaita pastaruokia joita on tullut syötyä!
Elikkä itse Rouvan kanssa tehtiin tortelliineja.Itse tehtiin taikina durum vehnäjauhoista,ja pastakoneella noin millin paksuiseksi levyksi.
Täytemassaksi tuli broiskunlihaa 150g,neljän teeren maksat,persiliaa,procuitto lihaa 30g,salamia pari siivua,raejuustoa 70g,parmesaania muutama lusikallinen,yksi vatkattu muna,mustapippuria,suolaa,1valkosipulin kynsi.Kaikki tehosekoittimessa murskaksi,mutta ei ihan sileeksi massaksi.
Tomaattikastike tuli tortelliineille:2purkkia (n.800g)tomaattimurskaa yrteillä,vähän oliiviöljyä,sipuli,3valkosipulin kynttä,kourallinen tuoretta basilikaa hakattuna,mustapippuria,suolaa.Sipulit öljyssä kypsiksi,jonka jälkeen 15minsaa keitetään.
Sitten vaan pastalevyt leikataan noin 6x6cmruuduiksi ja kanamunaa reunihin ja toinen päälle aivan kuten pasteijoita tehdään.Keitetään 10minuuttia reilussa suolassa maustetussa vedessä ja valutetaan.Sitten nautitaan oluen tai valkkarin kanssa.Bon apetit _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9448
|
Lähetetty: 09.07.2013 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Tais mennä osa pakkaseen? Sen verta isolta setiltä täytteet kuullosti, tai loppuviikon muona... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|