OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 18.09.2014 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sadonkorjuuta ja pakastimen tyhjennystä. Nyt lähti viimeinen hirven jauhelihapaketti täytettyihin kesäkurpitsoihin.
http://www.kettunet.com/hirvipihvit-salaattiveneella/


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
laippakanta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Huh 2006
Viestejä: 643
Paikkakunta: susiraja

LähetäLähetetty: 18.09.2014 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaalilaatikko hirven jauhelihasta, riisin tilalla luomukaurahelmi @ Liperin mylly.
_________________
Asioiden vinha meno päin *ittua on niiden luontainen kehityssuunta. -J.Tervo-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 19.09.2014 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

gemssiä padassa, so. lammasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
pärnänen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Tou 2013
Viestejä: 151

LähetäLähetetty: 19.09.2014 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikko sitte ammuttua hirvenpaistia käristyksenä. Mausteena suolaa ja pari mustapippuria. Lisukkeena pottumuussi, puolukkahillo ja hapankaali..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 20.09.2014 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven ulkofilettä yrttiperunoilla ja punaviinikastikkeella. Pannulla käytettyä lehtikaalta, paahdettuja pinjan siemeniä ja Grana Padano- juustolastuja.







Edit: http://www.kettunet.com/hirven-filetta-ja-yrttiperunoita/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
1larius
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 88
Paikkakunta: pohjois-satakunta

LähetäLähetetty: 23.09.2014 07:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koskelon rintafileitä.Näiltä sivuilta lukemani ohjeen mukaan irrotin täkät heti ampumisen jälkeen sitten yöksi maustettuna pussiin marinoitumaan jääkaappiin,nopea ruskistus ja varttiksi uuniin.Ihan syötävää oli eikä maistunut traani yhtään.Höystöksi kuullotettua sipulia ja kanttarellia ja puolukkahilloa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 23.09.2014 08:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen meni tavin rintafileitä.

Taisi pari kolme päivää olla jääkaapissa nahkoineen, sitten vielä vakuumissa niin että yhteensä mureutuivat vajaan viikon ennen pakastamista. Liekö lämmin keli jahdin aikaan aiheuttanut sen, että jo tuolla mureutusajalla oli näköjään kerennyt tulla hajua vakuumipussissa, hieman happamalle haiskahti pussia avatessa.

Vaan huolellinen pyyhintä talouspaperilla ja vähän aikaa odottelua, niin hajut katosi. Varsin mureita sitten olivatkin, toinen varsinkin linnuista ei juuri elastisuutta osoittanut vaan, jäi aikalailla siihen asentoon mihin lihamökkyä asetteli/muotoili....

Sitten rohkeasti pannuun voita ja sweet chili thai kastiketta sekä lihoille suolaa. Sitten miedolla lämmöllä (alusta asti kolmosella perinteisellä 6 asentoisella hellalla) molemmin puolin kypsennys. Paistoliemet ja -rasvat nuudeleille kastikkeeksi ja syömään.

Todella maukasta ja mureaa, tuo miedolla lämmöllä reilussa rasvassa paistaminen vaikuttaa erittäin hyvälle systeemille. Loppukauden rasvaisen sorsan viimesyksynä paistelin myös tuolleen ilman lisättyä rasvaa ja erittäin hyvää tuli silloinkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 23.09.2014 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin lämmityskauden aluksi jäiset kalikat (peuran lapaa ja hirven pyöpaisti) foliossa takkaleivinuunin uuniin ilman uunin lämmistystä. Lähtölämpö 60 astettta, käynyt jossain sadan tienoilla, aamulla uunipannun pystyi ottaan pois paljain käsin.

Lopputulos: kiinteää, mutta mureaa lihaa.

Tätä sitten paljaaltaan aamupuuron kanssa suolattuna ja pippuroituna.

PS jos olisi mennyt yli, niin sitten olisi lounaaksi ollut nyhtöriistaa:D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Hunter87
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2012
Viestejä: 111
Paikkakunta: Varkaus

LähetäLähetetty: 23.09.2014 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karhun lihasta tuli tehtyä lihapullia, joten niitä sitten myöskin söin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laippakanta
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Huh 2006
Viestejä: 643
Paikkakunta: susiraja

LähetäLähetetty: 23.09.2014 23:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

2011 pakastinlöytö vasan jauhelihaa ja 2013 vasan jauhelihaa lihapalleroina uunipellillä valmistettuna. Ilman potsia rasva ei kellu pitkin peltiä, vaan imeytyy takaisin melko nopsasti.
Hyvää. Erityismaininta oman pihan lipstikasta, toimii lähes siinä missä suolakin.
_________________
Asioiden vinha meno päin *ittua on niiden luontainen kehityssuunta. -J.Tervo-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.09.2014 16:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Hirven ulkofilettä yrttiperunoilla ja punaviinikastikkeella. Pannulla käytettyä lehtikaalta, paahdettuja pinjan siemeniä ja Grana Padano- juustolastuja.







Edit: http://www.kettunet.com/hirven-filetta-ja-yrttiperunoita/


Mikä mora setti tuossa on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 25.09.2014 16:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuusipeuraa on pannussa käristymässä.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 26.09.2014 09:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noi on Kai Shun-veitset. Ebayltä löysin huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin.

http://www.veitset.fi/kai-kai-shun-classic-c-87_88.html
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 27.09.2014 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyytä kokkailin. Pilkoin pannulle lihat ja isohkon sipulin. Lihatkin pilkoin melko pieneksi. Lorautin reilusti oliiviöljyä. Sopivasti suolaa ja mustapippuria. Hyvää ja yksinkertaista, vaikka moni ymmärrettävästi kauhistuu ettei ollut kermaa, voita ja koskenlaskijaa ollenkaan Smile

Kyytipojaksi tein jotain salaattia, mutta pyy-sipulipaistos oli niin hyvää että nautiskelin sen ensin ja koskin salaattiin vasta jälkeenpäin.

Ennen kokkaamista pyy kerkesi olla melkein viikon jääkaapissa vakuumipussissa. Vaikea sanoa varmaksi mikä vaikutus sillä oli, mutta sanoisin että tänään syntyi toistaiseksi paras pyyateria meikäläisen keittiössä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 27.09.2014 14:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:


Ennen kokkaamista pyy kerkesi olla melkein viikon jääkaapissa vakuumipussissa. Vaikea sanoa varmaksi mikä vaikutus sillä oli, mutta sanoisin että tänään syntyi toistaiseksi paras pyyateria meikäläisen keittiössä Smile


Niinpä. Ei tartte keittää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 96 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com