OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 03.12.2015 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Tigerillä oikea meininki!!!!

-herlevinmuorinpoika sais ottaa oppia... mikäsniminen burger on kyseessä??


Jaa nimi? Käviskö Moose bacon bluecheese with fresh vegetables and coleslaw. Wink
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14790

LähetäLähetetty: 03.12.2015 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein toissapäivänä perinteisen hirvisoosin, eli mausteina ne perinteiset: sipuli, maustepippuri ja suola. Välillä aivan hyvä. Pottuja keittänyt kaveriksi nyt kolme päivää tuolle ja huomenna syön sitten jo jotain muuta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Huh 2014
Viestejä: 2286

LähetäLähetetty: 06.12.2015 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teeripihvejä. Täältä ohje,

http://riistaruoka.fi/node/36

jota hieman muokkasin. Murskasin morttelissa mustapippuria, rosepippuria, katajanmarjoja ja merisuolaa. Uunissa pidin 12 minuuttia koska epäilin muiden pöydässä olleiden olevan rajoittuneita niin roseen syöjiä. Hyvää tuli, todella pehmeää ja maukasta. Olisi ehkä voinut itselleni olla pari minuuttia vähemmänkin uunissa mutta parasta riistaa mitä olen koskaan tehnyt.

https://www.dropbox.com/sc/73n249rh0olhcyp/AAAhaFwAKXTfdBgaXdLoYxAma

Kuvan leikkauspinta on ohuemmasta päästä, paksummasta päästä oli roseempaa.
_________________
Eksyvä ei tietä kysy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 06.12.2015 21:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäristystä lapapaistista ja ulkopaistista, peurajerkyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pudejovicky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2011
Viestejä: 1433
Paikkakunta: Syrjäinen

LähetäLähetetty: 06.12.2015 22:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valkohäntäpeuran ulkofilepihvit tod kuumalla pannulla hetken rosépippurin ja suolan kera, hiukan piinattua rellua päälle ja tikku perään ja kastike kermalla siitä pannulta samointein.
Lisukkeena ihan keitetyt perunat, salaattia, karpaloita ym.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 07.12.2015 11:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siianmäti se vain on hyvvää. - Onneksi on vielä sesonkituote, niin ei tartte koko vuotta puputtaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 07.12.2015 12:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran ulkofilettä kanttarellikastikkeella tuli syötyä illalla itsenäisyyden kunniaksi...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 08.12.2015 09:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tapana on ollut keräillä teerestä muut kuin täkkälihat talteen ja sitten tehdä kerran pari vuodessa kattilallinen teerikeittoa. Aika kova hommahan tuossa on keitelle ensin lihoja (sydän ja kivipiira kanssa) monta tuntia ja sitten nyppiä lihat irti luista. Varsinkin kintereet on hankalat kun niissä on sellaisia "ruotoja" jotka on pakko saada pois. Ihan hyvää siitä tulee mutte viimeisin satsi jäi vähän mauttomaksi. Sanoisin että koskenlaskijan lisäksi kaipaa kylllä esim. suppiksia / kanttarelleja ja vaikka vähän lakkahilloa sekaan.

Onko muilla tapana keitellä tälläisia teerenjämäkeittoja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
taivaankaari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Tou 2008
Viestejä: 49
Paikkakunta: Perämeri

LähetäLähetetty: 08.12.2015 14:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee keitettyä paljonkin kun en raski heittää muruakaan hukkaan. Käytän monesti lintujen ruhoja hetken aikaa savupöntössä miedossa savussa, minkä jälkeen sitten väljässä vedessä keittämällä lihat irti luista ja roskiin menee vain paljaat luut. Väljästä liemestä jää sitten miedosti savun makuista riistalientä (halutessa kirkastettua) pakkaseen myöhempää tarvetta varten vaikkapa kaalipadan tms. kostukkeeksi. Kattilaan jäävään liemeen sitten lihojen jatkeeksi oman maun mukaiset kasvikset/juurekset/mausteet/Poskeenlaskijat tai muut juustot jne. Niistä koivista lähtee ne jänteet kohtuu vähällä vaivalla pihdeillä nyppimällä, ainakin kypsistä lihoista.
_________________
Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1841
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 11.12.2015 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Purin palvaamosta hakemani peuran kinkut ja samalla tuli tietystikin vähän maisteltua...




_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16676
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.12.2015 08:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ompas hassun väristä peuraa... valehteleeko kuva mutta kattoin että lohisiivua
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 12.12.2015 10:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Ompas hassun väristä peuraa... valehteleeko kuva mutta kattoin että lohisiivua


Nitriittisuolattua, veikkaisin. Se antaa lihaan punaista väriä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 29.12.2015 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokin aika sitte oli tässä keskustelussa juttua sousvidéstä (väärinhän tuo varmaan meni).

Tein pitkästä aikaa köydän miehen vastaavaa teeren täkistä, eli vakuumipussi oikean lämpöiseen veteen (n.60) kattilaan ja kattila sitten uuniin (kiertoilma n. 70c,). Eihän se noin ihan asteen sisällä pysynyt, mutta semmosessa 58-62 asteen välissä. Pääosin siinä 59 asteen hujakoilla.

Reilu 4 tuntia liottelin. Sisäfileet tuli niin pehmoisiksi että leikkaaminen oli hankalaa ja ne isot "jänteet" sai vaan nypätä lihan sisältä pois. Myös filepalat olivat pehmenneet niin että isoimmat jänteet lähti nyppäämällä pois, vähän niin kuin piikit lohifileestä.

Nyt leikkasin kylmänä paloiksi ja leivän päälle, mutta pakko seuraavaksi kokeilla vastaavaa niin että pannun kautta pihveiksi. Veikkaan että jos 5 tuntiakin pitää hauteessa (lämpötila ehkä lähemmäksi meediumia, eli 55-57 astetta) niin voi vaikka pelkällä haarukalla syödä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 31.12.2015 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyyhkyjä. - Haudutin kokonaisina padassa ylikypsiksi. Oli hemmetin hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1953
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 04.01.2016 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolmatta päivää jäniskäristystä. Tuli tehtyä vähän reilun kokoinen satsi. Mutta ei se mitään; paranee vain kun lämmittää uudestaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 112 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com