Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 03.12.2015 22:42 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Tigerillä oikea meininki!!!!
-herlevinmuorinpoika sais ottaa oppia... mikäsniminen burger on kyseessä?? |
Jaa nimi? Käviskö Moose bacon bluecheese with fresh vegetables and coleslaw. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14790
|
Lähetetty: 03.12.2015 23:06 Viestin aihe: |
|
|
Tein toissapäivänä perinteisen hirvisoosin, eli mausteina ne perinteiset: sipuli, maustepippuri ja suola. Välillä aivan hyvä. Pottuja keittänyt kaveriksi nyt kolme päivää tuolle ja huomenna syön sitten jo jotain muuta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TA Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Huh 2014 Viestejä: 2286
|
Lähetetty: 06.12.2015 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Teeripihvejä. Täältä ohje,
http://riistaruoka.fi/node/36
jota hieman muokkasin. Murskasin morttelissa mustapippuria, rosepippuria, katajanmarjoja ja merisuolaa. Uunissa pidin 12 minuuttia koska epäilin muiden pöydässä olleiden olevan rajoittuneita niin roseen syöjiä. Hyvää tuli, todella pehmeää ja maukasta. Olisi ehkä voinut itselleni olla pari minuuttia vähemmänkin uunissa mutta parasta riistaa mitä olen koskaan tehnyt.
https://www.dropbox.com/sc/73n249rh0olhcyp/AAAhaFwAKXTfdBgaXdLoYxAma
Kuvan leikkauspinta on ohuemmasta päästä, paksummasta päästä oli roseempaa. _________________ Eksyvä ei tietä kysy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3960
|
Lähetetty: 06.12.2015 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäristystä lapapaistista ja ulkopaistista, peurajerkyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pudejovicky Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Elo 2011 Viestejä: 1433 Paikkakunta: Syrjäinen
|
Lähetetty: 06.12.2015 22:52 Viestin aihe: |
|
|
Valkohäntäpeuran ulkofilepihvit tod kuumalla pannulla hetken rosépippurin ja suolan kera, hiukan piinattua rellua päälle ja tikku perään ja kastike kermalla siitä pannulta samointein.
Lisukkeena ihan keitetyt perunat, salaattia, karpaloita ym. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 07.12.2015 11:27 Viestin aihe: |
|
|
Siianmäti se vain on hyvvää. - Onneksi on vielä sesonkituote, niin ei tartte koko vuotta puputtaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 07.12.2015 12:47 Viestin aihe: |
|
|
Peuran ulkofilettä kanttarellikastikkeella tuli syötyä illalla itsenäisyyden kunniaksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 08.12.2015 09:52 Viestin aihe: |
|
|
Tapana on ollut keräillä teerestä muut kuin täkkälihat talteen ja sitten tehdä kerran pari vuodessa kattilallinen teerikeittoa. Aika kova hommahan tuossa on keitelle ensin lihoja (sydän ja kivipiira kanssa) monta tuntia ja sitten nyppiä lihat irti luista. Varsinkin kintereet on hankalat kun niissä on sellaisia "ruotoja" jotka on pakko saada pois. Ihan hyvää siitä tulee mutte viimeisin satsi jäi vähän mauttomaksi. Sanoisin että koskenlaskijan lisäksi kaipaa kylllä esim. suppiksia / kanttarelleja ja vaikka vähän lakkahilloa sekaan.
Onko muilla tapana keitellä tälläisia teerenjämäkeittoja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
taivaankaari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Tou 2008 Viestejä: 49 Paikkakunta: Perämeri
|
Lähetetty: 08.12.2015 14:54 Viestin aihe: |
|
|
Tulee keitettyä paljonkin kun en raski heittää muruakaan hukkaan. Käytän monesti lintujen ruhoja hetken aikaa savupöntössä miedossa savussa, minkä jälkeen sitten väljässä vedessä keittämällä lihat irti luista ja roskiin menee vain paljaat luut. Väljästä liemestä jää sitten miedosti savun makuista riistalientä (halutessa kirkastettua) pakkaseen myöhempää tarvetta varten vaikkapa kaalipadan tms. kostukkeeksi. Kattilaan jäävään liemeen sitten lihojen jatkeeksi oman maun mukaiset kasvikset/juurekset/mausteet/Poskeenlaskijat tai muut juustot jne. Niistä koivista lähtee ne jänteet kohtuu vähällä vaivalla pihdeillä nyppimällä, ainakin kypsistä lihoista. _________________ Ei sen tarvi ihimisen häävi olla, että voi toista nuin loukata! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.12.2015 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Purin palvaamosta hakemani peuran kinkut ja samalla tuli tietystikin vähän maisteltua...
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16676 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.12.2015 08:24 Viestin aihe: |
|
|
Ompas hassun väristä peuraa... valehteleeko kuva mutta kattoin että lohisiivua _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 12.12.2015 10:57 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Ompas hassun väristä peuraa... valehteleeko kuva mutta kattoin että lohisiivua |
Nitriittisuolattua, veikkaisin. Se antaa lihaan punaista väriä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 29.12.2015 09:45 Viestin aihe: |
|
|
Jokin aika sitte oli tässä keskustelussa juttua sousvidéstä (väärinhän tuo varmaan meni).
Tein pitkästä aikaa köydän miehen vastaavaa teeren täkistä, eli vakuumipussi oikean lämpöiseen veteen (n.60) kattilaan ja kattila sitten uuniin (kiertoilma n. 70c,). Eihän se noin ihan asteen sisällä pysynyt, mutta semmosessa 58-62 asteen välissä. Pääosin siinä 59 asteen hujakoilla.
Reilu 4 tuntia liottelin. Sisäfileet tuli niin pehmoisiksi että leikkaaminen oli hankalaa ja ne isot "jänteet" sai vaan nypätä lihan sisältä pois. Myös filepalat olivat pehmenneet niin että isoimmat jänteet lähti nyppäämällä pois, vähän niin kuin piikit lohifileestä.
Nyt leikkasin kylmänä paloiksi ja leivän päälle, mutta pakko seuraavaksi kokeilla vastaavaa niin että pannun kautta pihveiksi. Veikkaan että jos 5 tuntiakin pitää hauteessa (lämpötila ehkä lähemmäksi meediumia, eli 55-57 astetta) niin voi vaikka pelkällä haarukalla syödä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 31.12.2015 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkyjä. - Haudutin kokonaisina padassa ylikypsiksi. Oli hemmetin hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 04.01.2016 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Kolmatta päivää jäniskäristystä. Tuli tehtyä vähän reilun kokoinen satsi. Mutta ei se mitään; paranee vain kun lämmittää uudestaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|