Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
slapshot- Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hel 2011 Viestejä: 1063 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.09.2016 10:04 Viestin aihe: |
|
|
Lomaviikon ruokalista on ollut hyvin riistapainotteinen, kyyhkyn rintaa ja rusakon selkää. Nyt on jääkaapissa odottamassa haapanan ja parin pyyn lihat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 11.10.2016 13:41 Viestin aihe: |
|
|
Härkis ja nyhtökaura mai äääs
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 11.10.2016 14:23 Viestin aihe: |
|
|
Ei nyt ihan osu kohdalle, kun tanaan en syonyt, mutta soinpahan kuitenkin tovi sitten. Eli raaka-aineina oli riekonrintoja (jalkeenpain tein myos metsosta ja ihan hyva tuli siitakin) ja joku yksinkertainen resepti piti reissun paalla keksia. Sitten alettiin penkomaan mita olisi tarjolla ja muodostui tama riekko-Carbonara, jota pidin ihan jakamisen arvoisena kokeiluna.
Paistetaan ensin sipulia, valkosipulia voissa ja lisataan kohtsilleen sekaan pieniksi pilkotut rintafileet. Kun on saatu sopivasti varia, lisataan silputtua aurinkokuivattua tomaattia ja/tai silputtuja sienia plus kaadetaan sopivasti vetta sekaan. Sitten lisataan pari pussia lamminta kuppia (itsella oli kaytossa kanttarelli, muutkin soveltuu) ja sopivasti jotain laadukasta pastaa kiehumaan. Siihen sekaan myos lihaliemikuution voi tyrkata, jos ei usko makua olevan jo riittavasti, ei missaan nimessa pakollinen. Kun pasta alkaa olla kypsa, otetaan lusikat kauniisiin kouriin ja aletaan pannusta/kattilasta ryystamaan alkukeitoksi liemi pois (on muuten hyvaa ja tunturissa kylman tuulen aikaan myos sopiva esilammitys!). Sitten kun liemi on ryypatty kitusiin, lisataan carbonaraan pari kipaletta kananmunia ja sammutetaan lampo. Juuri ennen tarjoilua pieni ripaus parmesaania ja nautitaan vaikkapa suunmyotaisen Riesslingin kera.
Oli itselle melkoinen yllatys kuin hyvaa tuli tuommoisesta "syodaanpas tanaan vaikka noita kaikkia ylimaaraisia jamia pois pyorimasta". Ja kaikki kananmunia lukuunottamatta on kuivia ja kevyita kantaa vaikka vahan pidemmallekin mukana. Plus koko homma tehdaan yhdessa kipossa, joten helppo valmistaa maasto-olosuhteissa. Tulee kylla tehtya toistekin, liki yhta hyva kuin avotulella tehty sienirisotto loimukalan kera! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 27.10.2016 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipataa ja hunajaiset uunikasvikset.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.10.2016 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Onko rannikko leipä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
slapshot- Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Hel 2011 Viestejä: 1063 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.10.2016 20:39 Viestin aihe: |
|
|
Kuivalihaa tehtiin eilen hirvestä uunilla netistä kaivellun ohjeen mukaan. Hirvi Beef Jerky katosi parempiin suihin kuin itsestään. Pitääpä tehdä lisää. Nyt on jäniksen selkäpaloja sulamassa jos nuostakin kuivattais jerkyä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ahonlaita Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Tam 2016 Viestejä: 83
|
Lähetetty: 27.10.2016 20:39 Viestin aihe: |
|
|
Vähän myöhässä mutta viime viikonloppuna oli itselle vielä toistaiseksi harvinainen riistaruokaviikonloppu. Lauantaina metsoa padassa ja sunnuntaina hirvipyöryköitä perunamuusin kera, alkuruokana suppilovahverokeittoa. Ja hyvää oli! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1841 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 27.10.2016 22:33 Viestin aihe: |
|
|
Jurmon limppua. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Bearclaw Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 1183
|
Lähetetty: 27.10.2016 23:12 Viestin aihe: |
|
|
no hittolainen, just hokasin että tänään jäi hirvenliha-annos syömättä, toisaalta vielähän tuota kerkiäis, menihän tuossa viikko hirvellä erinäisissä muodoissa, sitten tänään retkahdin ja ostin pizzat... mikähän minustakin tulee.
"kotona pijetään, lihhaa on, pottuja otetaan kellarista. Pitkänmatkalaisille tarjotaan lihasoppa, läheltä tulijoille keitetään kahvit", sano isävainaa, kun äitimuorivainaan läksijäisiä pijettiin _________________ Well you can take a boy out of ol' Dixieland
But you'll never take ol' Dixie from a boy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 27.10.2016 23:24 Viestin aihe: |
|
|
Sorsakäristystä. Ahh. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.10.2016 06:43 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Jurmon limppua. |
Siihen päälle katkarapu mössöö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16693
|
Lähetetty: 28.10.2016 19:02 Viestin aihe: |
|
|
Makaronilaatikkoa jauhetusta hirvenlihasta. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1953 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 29.10.2016 11:11 Viestin aihe: |
|
|
Paprikasorsaa laitan tuossa tulemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10105 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 29.10.2016 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Turf&Turf: Pulled Moose & Deer
Paistit oli olleet slow cooker -padassa 16 tuntia, kun tulin metiltä kotia. Ei paljo tarvinnu repiä,
että sai rakenteen rikki. Poppamiehen soosit pohjana, niin tulipa ihan suun myötästä. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|